La UPC distingeix el professor Álvaro Cuéllar amb el Premi Extraordinari de Doctorat

20/11/19
Comparteix aquesta informació

El professor de UIC Barcelona School of Architecture va investigar en la seva tesi doctoral sobre tres projectes urbans desenvolupats a Finlàndia després de la Segona Guerra Mundial

La UPC distingeix el professor Álvaro Cuéllar amb el Premi Extraordinari de Doctorat

El Dr. Álvaro Cuéllar, professor de UIC Barcelona School of Architecture, ha rebut el Premi Extraordinari de Doctorat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en l’àmbit d’Arquitectura, Urbanisme i Edificació, per la seva tesi doctoral “El bosc habitable. L’experiència de construir ciutat paisatge a Finlàndia”. En la seva recerca, Álvaro Cuéllar posa en valor tres projectes urbans desenvolupats al país nòrdic després de la Segona Guerra Mundial, analitzant les regles de l’urbanisme del moviment modern i el seu ús per construir barris residencials integrats en el paisatge. “Es demostra la influència que té la gran escala del paisatge en el pensament urbà d’aquest país al llarg de mig segle i es descobreixen eines implícites que mostren una tècnica projectual pròpia. D’aquesta manera, l’experiència finlandesa es converteix en una alternativa a la vigent cerca per integrar ciutat i naturalesa”, destaca el professor.

Els Premis Extraordinaris de Doctorat de la UPC estan dirigits a doctors o doctores que hagin obtingut menció cum laude en la defensa de la tesi. L’acte de lliurament dels premis en aquesta onzena edició va tenir lloc el 8 de novembre passat a l’Auditori de l’edifici Vèrtex del Campus Nord de la UPC. “El premi és un reconeixement a un treball de recerca de més de deu anys i que, en els últims cinc, ha estat implementat en els Treballs Finals de Grau de UIC Barcelona School of Architecture. Amb els alumnes explorem solucions de disseny a realitats urbanes i territorials que requereixen una transformació estratègica que afronti, com una entitat única, el paisatge, l’objecte arquitectònic i l’espai públic”, conclou el professor.