Presentació del llibre De pie sobre la tierra: caminar, correr, danzar, editat pel professor Xavier Escribano

Presentació llibre
Comparteix aquesta informació
13/11/1918:30h

El Saló de Graus de UIC Barcelona acollirà, el proper 13 de novembre a partir de les 18.30 h, la presentació del llibre De pie sobre la tierra: caminar, correr, danzar, editat pel professor de la Facultat d'Humanitats i coordinador del Grup de Recerca SARX, Xavier Escribano, i publicat recentment per l'Editorial Síntesi.

El llibre, que està prologat pel prestigiós catedràtic emèrit de Cirurgia, el Dr. Cristóbal Pera, es compon d'un conjunt d'assajos filosòfics i de caràcter interdisciplinari escrits per tretze autors diferents que plantegen un acostament múltiple a un aspecte fonamental -i a vegades oblidat- de la naturalesa humana: la nostra condició d'éssers que caminen, corren i dansen verticalment enlairats sobre els peus i la terra. A partir d'aquest tret d'aparença merament física, els autors n'extreuen les implicacions filosòfiques, mèdiques, artístiques o pedagògiques que afecten a la nostra existència.

“Parlem dels primers passos en la infància i de les dificultats de la marxa en l'ancianitat; l'experiència de les persones que han sofert l'amputació d'alguna extremitat i que desitgen tornar a caminar; com es relaciona el fet d’estar dempeus o caminar amb la construcció arquitectònica i amb l'habitatge; per què el camí i caminar són una de les grans metàfores per explicar el curs de la vida; quina és la importància pedagògica que els antics grecs atorgaven a la dansa i altres temes més que es proposen al lector com una experiència plena de sorpreses i de descobriments que tenen a veure amb una cosa molt propera —els meus propis peus— i molt desconeguda alhora”, explica el professor Escribano.

La presentació consistirà en un col·loqui moderat pel professor Xavier Escribano i en el qual participaran, a més a més, els autors següents:

- Dr. Carles Escalona-Marfil, fisioterapeuta, podòleg, INEF i professor de U. Manresa (Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya) i EUSES (adscrit a la Universitat de Girona).

- Dra. Rebeca Gómez-Ibáñez, infermera i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona.

- Dr. Bernat Torres, filòsof i professor de la Facultat d'Humanitats de UIC Barcelona.

- Dr. Pau Pedragosa, arquitecte i filòsof, membre del Grup d'Estudis Fenomenològics de l’Institut d’Estudis Catalans.

- Dr. Martín Curiel, filòsof i professor de la Facultat d'Humanitats de UIC Barcelona.

El llibre De pie sobre la tierra: caminar, correr, danzar té l’origen en el III Seminari Internacional del Grup de recerca SARX, celebrat a UIC Barcelona l'any 2015 amb el mateix títol.

Saló de Graus Complet
Facultat d'Humanitats