Estudiants d'Arquitectura plantegen millores en l'accessibilitat de l'eix comercial de l’avinguda Gaudí

18/02/20
Comparteix aquesta informació

La iniciativa s'emmarca en el projecte Comerç Amic Sense Barreres de l’Ajuntament de Barcelona

Estudiants d'Arquitectura plantegen millores en l'accessibilitat de l'eix comercial de l’avinguda Gaudí

El 13 de febrer, estudiants de tercer curs de UIC Barcelona School of Architecture van presentar, al Centre Cívic de la Sagrada Família, les seves propostes per a la millora de l'accessibilitat en comerços i altres equipaments de l'eix comercial de l’avinguda Gaudí. La iniciativa s'emmarca en el projecte “Comerç Amic Sense Barreres” (CASBA), impulsat des de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de l’Ajuntament de Barcelona amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat dels barris i de la via pública de la ciutat.

Els estudiants, tutoritzats pel director de l'Àrea d'Accessibilitat de l'escola, el professor Enrique Rovira-Beleta, van treballar en un total de 24 projectes per a locals comercials situats a l’avinguda Gaudí i als carrers confrontants a aquest gran eix comercial. En el lliurament de les propostes van participar Marta Sendra, consellera de Diversitat Funcional i Persones Grans de l'Eixample, Clara Santamaria i Maria Castells, representants de l’IMPD i Loreto Almirall, presidenta de l'Associació de Comerciants Gaudí Shopping. “Estem sempre disposats a millorar els nostres establiments i els treballs dels alumnes ens fan ser conscients de les barreres que encara ofereixen els nostres comerços a les persones amb discapacitat”, va declarar la representant dels comerciants locals.

Els alumnes van desenvolupar les seves propostes d'accessibilitat en els locals comercials sobre la base de criteris d'eficàcia i sostenibilitat. “Es tracta que aquests comerços incorporin criteris del que denominem ‘accessibilitat desapercebuda’, és a dir, aquella que no es veu però que existeix i facilita la vida a tothom”, explica el professor Enrique Rovira-Beleta.

Des de l'any 2013, el projecte CASBA ha contribuït a la millora de l'accessibilitat en diversos districtes de Barcelona, com la Zona Franca, Creu Coberta, Vallespir, Horta-Guinardó, Sant Andreu i Ciutat Vella.