Càtedra hARQware Home

La Càtedra hARQware Home de UIC Barcelona School of Architecture de UIC Barcelona, dirigida pel Dr. arquitecte Juan Trias de Bes, s’emmarca en el grup de recerca Laboratori d’Innovació Tecnològica en Edificació Industrialitzada i Sostenible (LITEIS).

En aquesta càtedra s’afavorirà la recerca de nous models d’habitatge col·lectiu que donin resposta a les necessitats socials actuals en el desenvolupament i l’evolució de les metròpolis i de l’hàbitat urbà, amb l’objectiu de proporcionar habitatges de primera necessitat assequibles que responguin a condicions de vida dignes i saludables.

Les tecnologies de la informació i la comunicació ofereixen nous sistemes per millorar la utilització dels espais, el medi ambient, així como l’eficiència del consum i els recursos energètics.

L’abordatge interdisciplinari entre l’arquitectura i aquestes àrees de coneixement presenten una oportunitat de gran potencial per a la innovació.

La Càtedra hARQware Home, compromesa amb la societat i el seu benestar, té el suport del Grup VOPI 4, un grup empresarial sòlid i experimentat que ofereix serveis integrals de construcció que se centren des de la nova construcció fins a la remodelació, incloent-hi edificis d’habitatges, oficines, hotels, edificis industrials, biomèdics i de ciències de la salut, equipaments públics i aparcaments.

Vopi