Universitat Internacional de Catalunya

Periodontologia Avançada

Periodontologia Avançada
3
11535
2
Anual
OB
Llengua d'impartició principal: anglès

Professorat

Presentació

L'objectiu d'aquesta assignatura és ensenyar a l'estudiant el tractament quirúrgic periodontal de manera que pugui adquirir prou coneixements i experiència clínica per manejar de manera adequada els pacients periodontals.

Continguts

Seminari endo-perio (TUFTS) Allargament de corona estètic Presentació de l'assignatura i Cirurgia òssia resectiva Empelt de teixit connectiu I Etiologia, diagnòstic i tractament del somriure gingival Empelt teixit connectiu II Cirurgia mucogingival al voltant d'implants dentals (estètica) Introducció a la cirurgia mucogingival i empelt gingival lliure Cirurgia mucogingival al voltant d'implants dentals (salut periimplantària) Substituts a l'empelt de teixit connectiu Introducció i principis de la RTG: tipus de defectes, indicacions i factors pronòstic Evidència clínica i tècniques de RTG I Regeneració en defectes de furca Fisiologia de l'alvèol i materials de regeneració: empelts ossis i membranes Defectes ossis i preservació alveolar Preservació alveolar I: Introducció Preservació alveolar II: Histologia Regeneració òssia guiada. Conceptes bàsics, biomaterials i resultats Tècniques d'augment de vorell alveolar I Tècniques d'augment de vorell alveolar II. Alternatives: implants curts i estrets Teixits peri-implantaris i espai biològic I Teixits peri-implantaris i espai biològic II Pendent Mucositis i Periimplantitis: etiologia, factors de risc, diagnòstic i prevalença Tractament no quirúrgic de la mucositis i periimplantitis. Tractament quirúrgic de la Periimplantitis. Implants immediats vs diferits Cirurgia guiada




Metodologia i activitats formatives

Modalitat totalment presencial a l'aula



Les classes seran impartides per diferents professors del Departament de Periodòncia. el professor que ho consideri oportú, recomanarà la lectura darticles relacionats amb el tema, prèvia o posteriorment a la classe.

Sistemes i criteris d'avaluació

Modalitat totalment presencial a l'aula



Es faran tres exàmens al llarg del curs acadèmic amb preguntes a desenvolupar per l'estudiant. L´assistència a les classes és obligatòria, només les faltes justificades seran acceptades. La impuntualitat degut a un tractament quirúrgic previ a la classe no està justificada. La falta a més d'un 25% de les classes conduirà a la suspensió directa del trimestre i dues setmanes de l'activitat clínica a la CUO. Les faltes de puntualitat repetides seran sancionades amb feines de revisió de la literatura a presentar en el termini d'una setmana. Si en un seminari falten més del 75% dels alumnes que han d'atendre, aquest seminari es cancel·larà.

Bibliografia i recursos

  • PERIODONTICS. The complete summary. Fernando Suárez. Quintessence Publishing.
  • PERIODONTICS: Medicine, Surgery and Implants. Louis F. Rose, Brian L.  Mealey, Robert J. Genco y D. Walter Cohen. Elsevier Mosby.
  • PERIODONTOLOGÍA CLÍNICA E IMPLANTOLOGÍA ODONTOLÓGICA. Jan Lindhe, Niklaus P. Lang y Thorkild Karring. Editorial médica Panamericana. 6th edition.
  • CIRUGIA MUCOGINGIVAL. Fernando Fombellida Cortázar y Francisco Martos Molino. Editorial Puesta al Día Publicaciones.