Directori

TEJERO LÓPEZ, Lluís

Departament de Fisioteràpia

TEJERO LÓPEZ, Lluís

CV

Perfil del professor

Fisioteràpia, Facultat de Medicina i Ciències de la Salut. Universitat Internacional de Catalunya

Formació acadèmica

Set. 2020 – Juny 2021 Màster Universitari en n Teràpia Manual Ortopèdica (OMPT)
Universitat Internacional de Catalunya (UIC). (60 ECTS)
La Fisioteràpia Manual Ortopèdica (OMPT) constitueix una àrea de especilización dins de la fisioteràpia.
Integra la informació i experiència dels diferents enfocaments de Teràpia Manual i Exercici Terapèutic. Destinada a l'avaluació, prevenció i tractament de les disfuncions neuro-múscul-esquelètiques. Basades en el raonament clínic, evidència clínica i cinetífica i enfocament biopsicosocial.
El màster imparteix els coneixements requerits per a tenir una excel·lent capacitat de valoració i tractament en teràpia manual en la qual li inclou punció seca, fibrólisis diacutánea, neurodinámia i entrenaments actius.


Sept 2017 – Jun 2021 Expert Universitari en Inducció Miofascial (MIT)
Universitat Blanquerna. (60 ECTS)
Postgrau dirigit per Andrej Pilat, en el qual s'ensenya un concepte terapèutic, pertanyent a la Teràpia Manual, dirigit al restabliment funcional de l'alterat sistema fascial. En l'última dècada, les tècniques d'Inducció Miofascial han guanyat en la fisioteràpia un camp sense precedents ara que s'estan reconeixent científicament i mediàticament la importància d'aquesta estructura de teixit connectiu. És la peça oblidada en la cadena dels tractaments efectuats pels terapeutes encarregats en la restauració de la funció i alleujament del dolor.


Sept 2018 – Jun 2019 Conceptes fisiològics en l'aplicació de la Diatermia
Medestec.
Curs de caràcter mensual que es desenvolupen seminaris específics en diferents camps de l'àmbit de la
fisioteràpia i l'aplicació de la diatermia. Seminaris com a prevenció de lesions, sòl pelvià, treball visceral, Teixit fascial, rehabilitació esportiva, i coneixements físics i fisiològics de l'electroteràpia.


Abril 2018 – Gener 2019 Postgrau Intregative Craniofacial Therapy Concept (INCRAFT)
KenZen formació.
Postgrau creat per Juan Mesa, director del Màster Universitari en Disfunció Craniomandibular i Dolor
Orofacial, en què resumeix la intervenció fisioterapèutica del màster oficial en 8 seminaris (220 hores) per a


poques formacions espanyoles que compleix amb els estàndards de formació establerts per la Federació Internacional de Fisioterapeutes Manipulatius Ortopèdics (IFOMPT). La base teòrica de la formació és de Freddy Kaltenborn, al costat de Olaf Evjenth, els qui van aportar la base i importants contribucions a les respectives formacions dels seus alumnes Geoffrey Maitland, Robin Mc Kenzie, o Brian Mulligan.Set. 2014 – Juny 2015 Curs de Punció Seca: Tractament dels punts gallet miofascials en les alteracions biomecàniques de l'aparell locomotor.
FisioFormación. (60 hores lectives – 9,8 crèdits)
Curs de punció seca que permet la inscripció al Registre de Punció del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya així com altres col·legis professionals.

Set. 2010 – Juny 2014 Graduat de Fisioterapaia

Experiència professional

EXPERIÈNCIA LABORAL:

Curs acadèmic Professor de Cinesioteràpia 2, en primer de grau
2021/2022 - Actual
Universitat Internacional de Catalunya
Impartir al costat de don Alfons Moral l'assignatura de Cinesioteràpia 2, on
iniciem l'aprenentatge de les bases teòriques i conceptuals de la cinesioteràpia activa, com els seus principis conceptuals.

Curs acadèmic Professor assistent en Màster Universitari. en
2021/2022 - Actual fisioteràpia Manual Ortopèdica (OMPT )
Universitat Internacional de Catalunya
Impartir al costat de doctors en Teràpia Manual Ortopèdica classes pràctiques de tècniques de valoració i tractament neuromusculoesquelético. Alhora, també avaluar exàmens pràctics als alumnes.
lluis.tejero@hotmail.com

Abr. 2017 - Actual Fisioterapeuta, readaptador i director del departament GP Agency
Global Performance
Fisioteràpia de caràcter esportiu, en el qual s'avalua i valora les funcions de l'esportista professional, per a tractar les seves lesions i així ajudar-los tant de manera passiva com activa a aconseguir la seva alta mèdica o esportiva. Si és necessari es desplaça a tractar a esportistes professionals a les seves ciutats de residència en qualsevol país per a tractar i controlar les seves lesions fora dels seus respectius clubs.
GP Agency és el departament que s'encarrega de donar servei a les agències de representació dels esportistes.


Curs acadèmic Professor assistent en Màster de Teràpia
2019/2020 Manual Ortopèdica (OMT Espanya)
Universitat Internacional de Catalunya
Impartir al costat de doctors en Teràpia Manual Ortopèdica classes pràctiques de tècniques de valoració i tractament neuromusculoesquelético. Alhora, també avaluar exàmens pràctics als alumnes de primer nivell.


Set. 2019 – Mar. 2020 Fisioterapeuta en multinacional
SGS de Barcelona
Valorar i tractar als treballadors de l'empresa SGS per a tractar de disminuir el número baixes laborals i millorar l'estat físic dels seus treballadors. Són sessions de 30’ en les quals s'aplica només teràpia manual i punció seca.


Ena – Mar 2020 Fisioterapeuta
Bnefit
Col·laboració de treball per a ajudar a créixer el sector de fisioteràpia en el centre Bnefit. Tractament de pacients i creació de protocol d'actuació per a activar el servei de fisioteràpia (Gestionar la planificació de recursos, fomentar el servei de salut als clients del centre, elaborar protocols la realització dels historials clínics).


Novembre 2016 Fisioterapeuta
Serveis mèdics del CFDamm
Fisioteràpia esportiva en pacients d'edats compreses entre els 12 i els 19 anys. Establint una relació coordinada amb l'equip mèdic (traumatòlegs

de la facultat de Medicina i Ciències de la salut de la UIC).

Jun 2014-Abr 2017. Fisioterapeuta
IRITEB.