UIC Barcelona School of Architecture coorganitza el “Design, Disaster & Development Research Forum” en el RMIT Barcelona

16/07/18
Comparteix aquesta informació

A la trobada, hi van participar més d’una desena d’institucions acadèmiques europees i no governamentals

UIC Barcelona School of Architecture coorganitza el “Design, Disaster & Development Research Forum” en el RMIT Barcelona

El 6 de juliol va tenir lloc a l’emblemàtica seu del Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) —situada al barri del Poblenou de Barcelona— el “Design, Disaster & Development Research Forum”, coorganitzat per UIC Barcelona School of Architecture, l’RMIT i l’Oxford Brookes University. 

Les tres institucions van participar en l’organització d’aquest fòrum internacional amb la intenció de reunir a Barcelona destacats acadèmics europeus en l’àmbit de l’arquitectura d’emergència i la indústria per abordar aspectes com la pràctica, l’ensenyament o la investigació en l’àmbit de la reducció del risc de desastres, la immigració massiva, la resiliència urbana i els processos de recuperació, tant en països industrialitzats com en societats en desenvolupament. 

Com podem bregar amb els desafiaments pedagògics, espacials i d’investigació que sorgeixen de la mobilitat global, la migració i la desigualtat social? Aquest va ser el leitmotiv d’una trobada en què van participar representants de fins a dotze institucions acadèmiques i no governamentals, entre les quals hi havia les universitats d’Oslo, Lisboa, Westminster, Aalto i ETH Zuric i organitzacions de caràcter no governamental com ONU-Habitat o l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR).

En representació de UIC Barcelona School of Architecture va intervenir la sotsdirectora de Relacions Internacionals, Carmen Mendoza, qui durant la seva intervenció va destacar que “el disseny és un dret per a la gent afectada per situacions d’emergència. És necessari explorar possibles mètodes de participació de les comunitats afectades per una crisi o catàstrofe en els processos de reconstrucció que es desenvolupen a posteriori”.