UIC Barcelona figura en l’últim informe de la Global University Network for Innovation

17/12/19
Comparteix aquesta informació

Un article a càrrec de la Facultat d’Humanitats posa en valor el model d’educació humanística de la Universitat

UIC Barcelona figura en l’últim informe de la Global University Network for Innovation

El 10 de desembre passat, l’auditori de Caixaforum Barcelona va acollir la presentació de l’últim informe de la Global University Network for Innovation (GUNi), una xarxa integrada per més de 200 experts en educació superior de 80 països diferents que té, a més a més, el suport de la UNESCO i de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP). El document, titulat “Humanities and Higher Education: Synergies between Science, Technology and Humanities”, incorpora un article escrit per la degana de la Facultat de Humanitats, Judith Urbano, i pels professors Xavier Escribano i Gabriel Fernández-Borsot.

Es tracta d’un cas-estudi en el qual es presenta el model educatiu de UIC Barcelona que, des de la seva fundació, ha fet una aposta definida per incorporar continguts humanístics de manera transversal en tots els graus universitaris. L’article duu a terme un repàs per les diferents fases d’implementació del model i remarca que “després de 22 anys de proves i errors, podem dir que hem coordinat una síntesi original entre els continguts humanístics clàssics i els temes rellevants i problemes principals dels diferents camps, com el dret, l’educació, la salut o l’arquitectura”. Entre els reptes de futur, l’article destaca la necessitat de preservar i promoure la riquesa i profunditat dels continguts humanístics i l’adaptació d’aquests continguts a la idiosincràsia i el perfil professional que requereix cada disciplina.

Més de 130 autors de tot el món han contribuït a aquest últim informe de la GUNi, que explora la relació entre les humanitats, la ciència i la tecnologia en diferents societats del món i mostra exemples de sinergies entre diferents sistemes educatius.