Cinema

A través d'una selecció de pel·lícules de diferents gèneres i estils, s'analitza la trama, la banda sonora, el making of, les escenes més icòniques i es fa una reflexió més profunda sobre el missatge que transmet el film.

Les sessions tenen l’estructura següent: hi ha una breu introducció per part dels coordinadors, després es projecta la pel·lícula i, en acabar, es comenta i s'intercanvien impressions entre els participants.

Els coordinadors , en el Campus Barcelona,  són Oscar Sueiro, responsable tècnic del Digital Media Studios de UIC Barcelona, i Geoffrey Cowper, director de cinema i professor de la Facultat de Comunicació. Tots dos col·laboren regularment en festivals de cinema i en revistes de crítica cinematogràfica.

Les projeccions són en versió original subtitulada.

Campus Barcelona

Calendari: 

(Pendent de confirmar)

  • Sessions trimestrals amb projecció d’una pel·lícula, explicació i anàlisi de dos experts i tertúlia.

Lloc

Saló de Graus

Recopilatori

Octubre 2019

Dotze homes sense pietat, Sidney Lumet, 1957
Especial Grau en Dret

Dotze homes sense pietat és una de les millors òperes primeres de la història del cinema. Dirigida per Sidney Lumet, el qual després va continuar demostrant que era un gran autor, a més de teòric del cinema, tracta les complexitats de la deliberació d’un tribunal popular en un judici per homicidi. Culpable o innocent? La vida d’un noi dependrà d’aquesta decisió. Tothom pensa que és culpable, però a través de Henry Fonda, el protagonista, sorgirà un dubte raonable que anirà canviant el curs de la deliberació.

Una pel·lícula brillant en tots els aspectes que atrapa poc després de començar.

Basada en l’obra teatral escrita per Reginald Rose, la pel·lícula va obtenir quatre nominacions als premis Oscar.

Quan? Dimarts 29 d’octubre
On? Aula B602, Campus Barcelona  

Gener 2020

El club dels poetes morts, Peter Weir, 1989
Especial Educació

1959, Nova Anglaterra. El Sr. Keating, un excèntric professor de literatura d’un col·legi elitista, desperta les ments d’un grup d’alumnes mitjançant poesia i mètodes poc convencionals.

La pel·lícula va obtenir un Oscar al millor guió original.

Quan? Dimarts 28 de gener
On? Aula B601, Campus Barcelona

Març 2020

El manantial, King Vidor, 1949
Especial School of Architecture

Protagonitzada per un jove arquitecte rebutjat repetidament per les companyies per tenir idees modernes, la pel·lícula reivindica la individualitat i els principis personals contra el col·lectivisme social que potencia la indústria.

És una pel·lícula basada en la novel·la The Fountainhead, de l’autora Ayn Rand, que també en va escriure el guió.

Quan?  Dimarts 17 de març
On? Aula B603

Abril 2020

Margin Call, J. C. Chandor, 2011
Especial ADE

Crònica de les 24 hores prèvies a l’inici de la crisi financera de 2008 viscudes per vuit treballadors d’un banc d’inversió molt potent a Nova York.

El film va ser guardonat amb un Oscar al millor guió original el 2011.

Quan? Dimarts 21 d’abril
On? Aula B602, Campus Barcelona

Abril 2021

En motiu de la 93 cerimònia d’entrega dels premis Oscar, els nostres coordinadors del grup de cinema del Campus Barcelona ens faran un repàs de les pel·lícules més nominades.

Abril 2022

Un amigo para Frank, Jake Schreier, 2012

Més informació

Pots passar pels despatxos del Servei d'Estudiants dels dos campus o enviar-nos un correu electrònic a estudiants@uic.es

És una activitat gratuïta, oberta a tota la comunitat universitària i que no requereix inscripció. Abans de l'inici de l'activitat se’n farà la promoció corresponent per tots els canals de la Universitat.