Bases i premis

Modalitats

L’única modalitat que hi ha és la de treball científic, que es pot exposar de dues formes diferents
 

  1. Comunicació científica: s’ha d’exposar davant un tribunal mitjançant una presentació oral, amb suport gràfic o sense suport.
  2. Pòster científic: s’ha d’exposar davant un tribunal mitjançant una presentació oral amb el suport gràfic d’un pòster. L’exposició mitjançant aquesta forma implica també el lliurament del treball científic amb els mateixos requisits que la comunicació científica. 

Un treball científic és un treball de recerca, és a dir, un treball en què l’investigador, a partir d’una hipòtesi i mitjançant una metodologia específica —qualitativa o quantitativa— obté una sèrie de resultats.

Els resultats aconseguits donen resposta a la hipòtesi inicial i s’expliquen mitjançant una discussió.

Finalment, es conclou el redactat de les conclusions, limitacions i propostes per a futurs estudis.

Així, el treball intel·lectual pretén aportar nou coneixement i, d’aquesta manera, ajudar a avançar la ciència i transferir els nous coneixements a la societat, per millorar-la.

Els treballs que es presentin han de ser originals, és a dir, no poden haver estat publicats o presentats prèviament a cap concurs o certamen o ser part d’un treball acadèmic.

Requisits

El treball científic es pot exposar en dues modalitats diferents:

  • Com a comunicació científica
  • Com a pòster científic

L’exposició mitjançant aquesta segona forma no exclou el lliurament del treball científic escrit, amb els mateixos requisits que la modalitat de comunicació científica.

El calendari del congrés és únic i, per tant, regula la participació en les dues modalitats.

Cada grup participant, amb independència de la modalitat escollida per a l’exposició oral del seu treball, ha de presentar, quan toqui, el resum i el treball escrit (format article de revista o comunicació) en els terminis establerts. 

En tots dos casos, s’ha de presentar en públic el dia del congrés. La duració màxima serà d’uns 12 minuts.

Tots els integrants dels equips han de ser presents el dia del congrés, per fer el certificat de participació. Per tant, no es comptabilitzarà la participació de l’estudiant en el treball previ si no defensa el treball el dia del congrés, tret que sigui per causa justificada.

Format i estructura:

  • Portada: títol, nom i universitat dels autors, nom i universitat de la persona tutora o directora.
  • Resum (abstract, màxim 450-500 paraules).
  • Introducció: plantejament de la hipòtesi i objectius.
  • Metodologia.
  • Resultats/anàlisi: arguments principals, anàlisi de les dades obtingudes, descripció de casos, anàlisi i discussió d’altres posicions respecte del mateix tema, etc.
  • Conclusions: plantejar conclusions a partir dels arguments o proves aportats al text de la comunicació. 
  • Referències bibliogràfiques utilitzades i citades en el treball.

El treball no ha de superar les 8.000 paraules en total i ha de contenir tots els apartats que s’assenyalen.

El pòster científic és una modalitat molt present en congressos de diverses disciplines del coneixement, per exemple, Medicina, Educació, Arquitectura, Tecnologia, Ecologia.

En tots els casos es tracta d’exposar un treball de recerca. Es valorarà que es faci una anàlisi rigorosa del problema des de l’enfocament de la cura, i que la presentació del projecte de recerca es plantegi de forma clara. No es tracta d’exposar només un tema relacionat amb la cura (caring), sinó que el pòster ha de contenir també totes les parts presents en un treball de recerca, que s’assenyalen més amunt. 

Probablement, la diferència principal entre el pòster i la comunicació és en la forma d’exposar el contingut, ja que en els dos casos és igualment un treball de recerca. Per aquest motiu la participació en aquesta modalitat no exclou el lliurament del treball escrit. 

Qui pot presentar-s’hi

Hi pot participar qualsevol estudiant universitari que estigui matriculat a un grau oficial, tenint en compte que és obligatori exposar la comunicació de forma presencial el dia del congrés.

Els grups poden tenir com a màxim quatre participants. Cada equip ha d’estar dirigit per un tutor. En cas de no trobar-ne cap, l’organització intentarà facilitar-ne un

Inscripcions i matrícula

Tots els participants s’han d’inscriure de forma individual. La inscripció és gratuïta.

Procediment d’inscripció:
 

  1. Tots els alumnes s’han d’inscriure individualment en el formulari d'inscripció del congrés acadèmic Cuidar la societat en l'era de la intel·ligència artificial durant el període d’inscripció (del 15 d’octubre al 27 de novembre de 2023).
  2. Enviament puntual de la documentació prèvia i del treball complet que es detallen en l’apartat de calendari.
  3. El Comitè Científic del congrés podrà rebutjar aquelles comunicacions que no arribin als nivells mínims exigits.
  4. Tots els estudiants de UIC Barcelona podran obtenir 1 crèdit ECTS per la participació en aquesta activitat. Han de presentar a la Secretaria de la seva facultat el certificat de participació que els facilitarà el Comitè Organitzador del SAC.

Premis

  • Tots els participants que hagin presentat una contribució al congrés Caring for the Future i hi hagin participat durant tota la jornada del dia del congrés rebran un certificat de participació. Els alumnes de UIC Barcelona que participin al fòrum podran obtenir 1 ECTS.
  • S’atorgarà un primer premi a la millor ponència, per un import de 600 € per categoria i equip, destinats a poder participar en alguna de les activitats culturals o congressos que s’esmenten a continuació.
  • La resta dels participants podran sol·licitar ser beneficiaris dels premis “Student Academic Conference 2024” de Banco Santander, per a la participació en les mateixes activitats.
  • L’import s’abona directament a l’entitat responsable del viatge.
  • Per accedir als premis “Student Academic Conference 2024” cal complir els requisits següents: 
    • Participar presencialment amb una ponència al congrés acadèmic Caring for Society i ser-hi present fins al moment del lliurament de premis.
    • Superar el nivell de qualitat exigida pel Comitè Organitzador en el treball presentat.
    • Sol·licitar el premi mitjançant la plataforma del Banco Santander (enllaç).
    • El jurat es reserva el dret de denegar la sol·licitud de premis en aquells casos en què els treballs no presentin un mínim de qualitat. Així mateix, el primer premi pot quedar desert si el jurat ho considera oportú.
    • Es comunicarà l’adjudicació dels premis “Student Academic Conference 2024” mitjançant la plataforma del Santander, per la qual cosa és imprescindible haver-se registrat prèviament.

Activitats culturals: