Assignatura

Scientific English I

  • codi 13483
  • curs 1
  • període Semestre 2
  • tipus OB
  • credits 4

Matèria: HABILITATS ORIENTADES A LA PROFESSIÓ

Llengua d'impartició principal: anglès

Altres llengües d'impartició: català, castellà

Professorat

Responsable

Dra. Monica CLUA - mclua@uic.es

Horari d'atenció

Assistència i la participació  Es recorda als estudiants que l'assistència i la participació a classe, així com l'avaluació contínua, són requisits imprescindibles per a aprovar l'assignatura. A més, el projecte tutorial serà una part fonamental de l'avaluació del curs.

No serà possible aprovar l'assignatura només amb la realització de l'examen final, en cap de les seves convocatòries.

Segona convocatòria

En segona convocatòria consistirà en un examen, el qual podrà contenir un component escrit i/o una presentació oral. 

L'alumne ha de confirmar la seva asistencia al examen de la seguna convocatoria amb la seva profesora i amb la coordinadora del curs. Estarán obligats a concertar una cita prèvia amb el professor de l'assignatura com a mínim un mes abans de la data d'aquest examen per rebre informació referent al que consistirà la sessió de l'examen.

Altres exàmens: Els estudiants que faltin a un examen parcial per causa justificada, hauran de presentar un comprovant al següent dia de classe. En el cas que l'alumne hagi assistit com a mínim al 80% de les classes, podrà recuperar l'examen parcial el dia de l'examen final.

A més, al llarg del curs es realitzaran diverses proves de progrés o tests. No serà possible recuperar aquestes proves, en cas de no aprovar-les i l'alumne que no realitzi una prova tindrà un 0 en aquesta prova. No obstant això, degut a que cada prova té poc pes individual en l'avaluació final del curs, la no realització d'una tindrà un efecte petit sobre la nota final.

Presentació

En el cas que les autoritats sanitàries decretin un nou període de confinament davant l'evolució de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, el professorat comunicarà oportunament les afectacions possibles en les metodologies i activitats formatives, i també en els sistemes d'avaluació.

L'objectiu d'aquest programa és proporcionar als estudiants el llenguatge acadèmic necessari per a comprendre i presentar treballs d'investigació biomédica en anglès. Per aquest motiu, es donarà especial atenció al desenvolupament de les habilitats de lectura crítica i de comprensió oral i es reforçaran les habilitats d'expressió oral i escrita, amb l’objectiu de consolidar els coneixements adquirits i estimular la comunicació en un àmbit acadèmic.

El programa consta de 3 parts: classes magistrals, tutories i aprenentatge autònom.

Les classes magistrals se centren en la realització d'activitats de lectura i de comprensió oral en l'àmbit de la investigació en ciències biomèdiques. Aquestes classes estan dissenyades amb l'objectiu desenvolupar la comprensió oral en l'àmbit acadèmic. Les activitats d'expressió oral i escrita tenen com a objectiu millorar la comunicació en un entorn acadèmic i en conferències, a més de proporcionar una sòlida base lingüística per a consolidar els coneixements introduïts al llarg del curs. 

Les tutories estan enfocades al desenvolupament de les habilitats interpersonals dels estudiants i inclouen la realització d'un treball en equip a avaluar.

I finalment, l'aprenentatge autònom, o 'a distància' se centra en el desenvolupament de les habilitats d'expressió escrita, de comprensió oral i de comprensió lectora; en la consolidació de la gramàtica i de vocabulari específic; i per últim, en l’aquisició d’una major autonomia per part de l'estudiant en l'aprenentatge d'una llengua estrangera.

Requisits previs

El nivell mínim global recomanat abans de l’inici del curs és de B1+.

Objectius

Classe magistral:

Preparar i dotar els estudiants dels coneixements necessaris per a que d’una manera eficaç puguin comprendre, utilitzar, sintetitzar i presentar projectes d'investigació en ciències biomèdiques en anglès.

Reforçar les habilitats receptives de lectura i de comprensió oral a través de la pràctica, utilitzant diversos estímuls, així com potenciar el desenvolupament de les habilitats productives d'expressió oral i escrita.

Tutories:

Desenvolupar les habilitats interpersonals dels estudiants i la seva capacitat per treballar en equip, tant a la seva llengua nativa com en llengua estrangera.

Aprenentatge autònom:

Reforçar la comprensió lectora de l'estudiant gràcies a la realització de tasques que requereixin una anàlisi profunda del llenguatge a nivell lèxic i estructural, de les idees principals i secundàries, així com els models d'organització propis de la literatura en l’àmbit de ciències biomèdiques en anglès; reforçar les habilitats de comprensió oral; i finalment repassar les característiques del discurs / llenguatge  més freqüent de la investigació biomèdica.

Competències / Resultats d’aprenentatge de la titulació

COMPETÈNCIES BÀSIQUES:

 

CB3: Que els estudiants tinguin la capacitat de reunir i interpretar dades rellevants (normalment dins la seva àrea d'estudi) per emetre judicis que incloguin una reflexió sobre temes rellevants d'índole social, científica o ètica

 

CB4: Que els estudiants puguin transmetre informació, idees, problemes i solucions a un públic tant especialitzat com no especialitzat

 

COMPETÈNCIES GENERALS:

CG8: Utilitzar eines complementàries a la formació fonamental del Grau, que facilitin la inserció laboral del graduat / a.

 

COMPETÈNCIES TRANSVERSALS:

 

CT1 Desenvolupar la capacitat d'organització i planificació adequades al moment.

CT2 Desenvolupar la capacitat per a la resolució de problemes.

CT3 Desenvolupar la capacitat d'anàlisi i síntesi.

CT4 Interpretar resultats experimentals i identificar elements consistents i inconsistents.

CT6 Saber comunicar, fer presentacions i redactar treballs científics.

CT7 Ser capaç de treballar en equip.

CT10 Ser capaç de dur a terme un aprenentatge autònom.

 

SPECIFIC COMPETÈNCIES:

CE21: Aplicar les eines de comunicació específiques per a l'entorn professional de les ciències biomèdiques en llengua anglesa.

 

CE22: Reconèixer les sortides professionals disponibles en l'àmbit de les Ciències Biomèdiques i adquirir eines per a una correcta divulgació científica a qualsevol tipus d'audiència

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

L'estudiant haurà de:

  • Desenvolupa la capacitat de comunicació oral, tant a públic especialitzat com no especialitzat.
 
  • Utilitza eines gramaticals per tal d'aconseguir una correcta comunicació escrita i oral en anglès per a l'elaboració d'informes i altres activitats formatives i professionals desenvolupades en el camp de la biomedicina.

Continguts

Temes

Els estudiants treballaran temes relatius a les ciències biomèdiques amb un enfocament basat en l'evidència. A més treballaran sobre les àrees de més rellevància dels estudis experimentals  en la recerca biomèdica actual.

Habilitats lingüístiques específiques de la disciplina:

Els estudiants aprendran a llegir, entendre i a debatre literatura acadèmica relativa a les ciències biomèdiques i a la investigació experimental, a reconèixer els seus principals models i el format propi dels articles d'investigació experimentals. Desenvoluparan les  habilitats de síntesi treballant sobre temes vistos al llarg del curs.

Coneixement lingüístic:

L’ensenyament d’aquest component dependrà del coneixement de l’idioma dels estudiants. Es repassaran i consolidaran els coneixements sobre el discurs professional i acadèmica de l'àmbit de la investigació de les ciències de la salut, l'organització de la informació proporcionada en articles científics, i la citació de fonts d'informació.

Metodologia i activitats formatives


Modalitat semipresencial (blended)

- Classes teòriques (magistrals i casos): online (in streaming). La meitat dels alumnes a l'aula i la meitat online. A través de la plataforma Collaborate a Moodle. 
- Classes pràctiques: presencials en grups reduïts. 

Sistemes i criteris d'avaluació

Bibliografia i recursos

Material de classe:

Els materials de classe s'han creat a partir de diversos recursos didàctics i professionals extrets de llibres de text i revistes especialitzades online d'actualitat.

Material virtual d'intranet per a l'aprenentatge autònom 

Període d'avaluació

E: data d'examen | R: data de revisió | 1: primera convocatòria | 2: segona convocatòria:

  • E1 21/05/2021 14:00h I3
  • E2 29/06/2021 16:00h
  © 2024 Universitat Internacional de Catalunya | Contacta'ns | Privacitat i Protecció de dades | Propietat intel·lectual
  Campus Barcelona. Tel.: 93 254 18 00 | Campus Sant Cugat. Tel.: 93 504 20 00