27/10/2021

Medicina de UIC Barcelona, primer grau privat d’Espanya a obtenir l’acreditació internacional de la WFME

UIC Barcelona es converteix així en la primera universitat privada d’Espanya a obtenir aquesta acreditació internacional, que també ha rebut la Universitat de Girona, com a universitat pública. Aquesta acreditació l’ha emesa AQU Catalunya (Agència de Qualitat Universitària), a càrrec de la WFME (Federació Mundial d’Educació Mèdica), que estableix i certifica els estàndards globals de formació dels metges, d’acord amb l’OMS i l’Associació Mèdica Mundial. Així s’ha fet públic avui en el marc de l’acte commemoratiu d’AQU Catalunya, que celebra el seu 25è aniversari

El grau en Medicina de UIC Barcelona ha aconseguit l’acreditació de la World Federation for Medical Education (WFME), que ha convertit UIC Barcelona en la primera Universitat privada de tot Espanya a obtenir aquest segell de qualitat internacional. Així s’ha fet públic avui a l’acte commemoratiu d’AQU Catalunya, que ha celebrat el 25è aniversari, en què també ha notificat l’obtenció de l’acreditació a la Universitat de Girona.

Durant l’acte, el president d’AQU Catalunya, Josep Joan Moreso, ha lliurat el diploma oficial de l’acreditació al rector de UIC Barcelona, Dr. Alfonso Méndiz, que ha assistit a l’acte acompanyat pel vicerector de Planificació i Qualitat, el Dr. Frederic Marimon, el degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, el Dr. Albert Balaguer i la directora del Servei d’Innovació i Qualitat Educativa, la Sra. M. Jesús Castel.

Metges internacionals

Aquesta acreditació permetrà als estudiants de Medicina de UIC Barcelona accedir al procés d’especialització o exercir als Estats Units a partir del 2024. En aquesta data està previst un canvi normatiu que impedirà reconèixer els metges procedents de facultats que no tinguin aquesta acreditació. A més a més, aquest segell internacional facilitarà el reconeixement i la mobilitat mundial dels graduats en Medicina per UIC Barcelona.

Aquest procés d’acreditació, que ha durat més d’un any, inclou un repàs detallat d’aspectes clau, com són la qualitat del programa, el professorat, les metodologies formatives, així com els resultats obtinguts pels estudiants. En aquesta avaluació, el Comitè internacional de la WFME va poder constatar també la qualitat de les instal·lacions del Campus Sant Cugat i dels centres sanitaris on es fan les pràctiques clíniques. Van participar en tot el procés estudiants, diplomats, professorat, professional administratiu, equip de govern i ocupadors (responsables de centres sanitaris). Tots plegat, prop de 200 persones.


Després d’aquesta avaluació, AQU Catalunya ha aconseguit així mateix el Recognition Status, i s’ha convertit en la primera agència espanyola que aconsegueix aquesta distinció i la cinquena l’Europa. El Recognition Status certifica un mètode independent, transparent i rigorós per garantir que l’acreditació de les escoles de Medicina a tot el món tinguin un estàndard alt reconegut internacionalment.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)