21/10/2021

UIC Barcelona acull la inauguració i presentació de l’“Student Academic Conference”, el congrés universitari internacional organitzat per estudiants

L’antic Fòrum UIC Barcelona fa un pas endavant en la internacionalització i innova transformant-se en l’Student Academic Conference (SAC), enguany amb la temàtica Caring for Society

El dissabte 16 d’octubre es va donar el tret de sortida a l’edició d’enguany de l’Student Academic Conference (SAC), sota el lema Caring for Society, amb la celebració d’un acte inaugural.

El congrés internacional SAC s’integra a la Universitat per primera vegada en substitució de l’antic Fòrum UIC Barcelona, el conegut congrés universitari de la Institució que se celebrava anualment des de l’any 2010. Aquest any, però, des del departament de Desenvolupament Personal i Cultura Institucional de la Universitat, juntament amb el comitè acadèmic constituït pel Dr. Íñigo Ugalde i el Dr. Marc Grau, s’ha volgut apostar per la internacionalització i innovació del Fòrum UIC Barcelona i s’ha substituït pel SAC, un congrés present en diferents països europeus i americans.

L’acte d’obertura i presentació del SAC – Caring for Society a la Universitat va començar amb una recepció i un esmorzar. Seguidament, els estudiants coorganitzadors del congrés, Eugenia Urgellés i Álvaro Rovira, van fer una presentació sobre el format del SAC així com, també, van detallar tota la informació relacionada amb les bases legals i el calendari, entre d’altres.

En la sessió de presentació, hi va intervenir el Dr. Marc Grau, professor de Política Social i Familiar de la Facultat de Ciències de l’Educació. Grau va informar tots els assistents sobre la temàtica del congrés “Caring for Society” (tenir cura de la societat) i de quina manera es pot abordar i integrar aquest concepte en totes les disciplines del coneixement. 

Un cop acabats els discursos de benvinguda i  la introducció global del SAC, Ousman Umar, fundador de l’ONG Nasco Feeding Minds, va impartir una lliçó inaugural en què va relatar el seu testimoni: la seva història personal i la de l’ONG.

Umar, en la seva ponència, va animar els estudiants a “ser resilients i a superar les dificultats  que tot projecte que val la pena troba en el camí”. El conferenciant va posar l’accent en què ell té “una manera d’enfocar la cooperació molt diferent de la majoria d’entitats”, ja que creu que “cal ajudar les persones necessitades mitjançant la formació, l’educació, perquè siguin elles mateixes les que millorin la situació del seu país i no necessitin emigrar”. En aquest sentit, la seva ONG és l’única que treballa a l’Àfrica i que està dirigida per un emigrant africà.

L’acte va concloure amb un torn de preguntes que va obrir un diàleg entre Umar i els assistents i, posteriorment, es van anunciar les fases prèvies de participació al congrés per modalitats abans del dissabte 2 d’abril, dia que se celebrarà oficialment el Congrés Caring For Society

En l’acte, hi van estar presents al voltant de 50 assistents, estudiants de UIC Barcelona i altres universitats de l’Estat, juntament amb alguns professors de la casa, assessors d’alumnes i participants de les darreres edicions.