Universitat Internacional de Catalunya

Clínica de RC de Tècniques Quirúrgiques

Clínica de RC de Tècniques Quirúrgiques
15
12666
1
Anual
OB
Llengua d'impartició principal: castellà

Altres llengües d'impartició: català, anglès

Professorat

Presentació

Durant el Grau d'Odontologia, existeixen uns coneixements pràctics de l'àmbit quirúrgic que no s'arriben a desenvolupar de manera suficient per a la pràctica professional en cirurgia oral.

Una vegada finalitzat el Grau, l'odontòleg ha de poder afrontar tranquil·lament situacions quirúrgiques habituals en l'àmbit de la cirurgia oral i dentoalveolar, i amb el pas del temps poden anar-se difuminant tret que els exerciti.

Aquest programa de postgrau pretén afermar i ampliar en la mesura necessària aquests coneixements quirúrgics en l'acabat de graduar, i també en el *odontólgo que desitgi adquirir habilitats en l'àmbit de la cirurgia oral. L'objectiu és oferir uns coneixements clínics i quirúrgics, que permetin valorar i solucionar les situacions quirúrgica habituals en cirurgia oral i dentoalveolar

Requisits previs

Estar en disposició del grau o la llicenciatura en odontologia

Objectius

Aquest programa pretén aconseguir que l'alumne adquireixi els coneixements quirúrgics necessaris per a resoldre els procediments quirúrgics més freqüents de l'àmbit de la cirurgia oral, saber com actuar en les diferents situacions per a solucionar o derivar-les correctament segons la seva complexitat.

Competències/Resultats d’aprenentatge de la titulació

Les compentencias quirúrgiques de la RCTQ són la cirurgia oral i la cirurgia dentoalveolar en tot el seu ampli espectre.

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

Ser capaços de realitzar de manera segura i competent els procediments diagnòstics i quirúrgics més habituals en cirurgia oral i dentoalveolar.

Continguts

Es realitza un pràctica clínica amb pacients en horari de 16.00 a 21 hores en la qual es realitzaran primeres visites, controls i procediments quirúrgics sota la supervisió del personal docent.

Prèviament de 15 a 16 hores es realitzan classes de contingut teòric.

Aquest any 2022-2023 es realitza una activitat extraordinària dins del programa amb una col·laboració amb el centre dental sense ànim de lucre Mil i Una Dents. Es realitzaran pràctiques en aquest centre segons el programa.

Metodologia i activitats formatives

Modalitat totalment presencial a l'aula



Durant aquestes sessions clíniques amb pacients, els alumnes atendran els pacients de la Clínica Universitària Odontològica sota supervisió dels professors encarregats, realitzant els procediments diagnòstics i terapèutics més adequats a les patologies que presentin. 

Amb aquestes sessions pràctiques no es pretén realitzar una assistència mèdic-odontològica sinó una activitat docent, en la qual es busca l'obtenció d'uns coneixements teòric- pràctics bàsics, en les tècniques quirúrgiques aplicades a la cavitat oral per part dels alumnes, sense que això suposi una disminució en la qualitat d'assistència al pacient per part de la Clínica Universitària Odontològica.