Universitat Internacional de Catalunya

Prácticas Externas

Prácticas Externas
30
14813
1
Anual
PR
Llengua d'impartició principal: anglès

Altres llengües d'impartició: català, castellà

Professorat


Els dubtes seran resolts abans o després de classe.

Presentació

Les pràctiques externes en una empresa de l’àmbit biomèdic estan dissenyades perquè l’estudiant pugui adquirir i consolidar el seu coneixement pràctic de tot el que hagi vist fins el moment i aconseguir uns nivells de competència professionals.

Requisits previs

no hi ha requisits previs

Objectius

Comprendre la visió global de l'empresa biomèdica i l'estratègia darrere d'aquesta.

Competències/Resultats d’aprenentatge de la titulació

Competències bàsiques:

CB2: Que l'alumnat sàpiga aplicar els seus coneixements a la seva feina o vocació d'una forma professional i tinguin les competències que solen demostrar-se per mitjà de l'elaboració i la defensa d'arguments i la resolució de problemes dins de la seva àrea d'estudi.

CB5: Que l'estudiant hagi desenvolupat les habilitats d'aprenentatge necessàries per emprendre posicions laborals amb un alt grau d'autonomia.

Competències generals:

CG3: Utilitzar eines complementàries a la formació fonamental del màster que facilitin la inserció laboral de l’alumnat.

CG4: Reconèixer els elements essencials de l'empresa biomèdica, incloent-hi una comunicació correcta, el treball interdisciplinari i en equip.

Competències específiques:

CE1: Ser capaços d'aprendre constantment i adaptar la feina a les eventualitats.

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

En acabar el curs, l'alumne ha de...

Saber com dirigir els coneixements adquirits cap a la reflexió necessària per poder-los aplicar en un entorn laboral.

Posseir el coneixement necessari per aplicar-lo tant en àmbits acadèmics, científics com a laborals.

Haver augmentat la capacitat de treballar en un equip multidisciplinari amb la intenció d'optimitzar els processos i els plans desenvolupats.

Adquirir una visió general del procés de desenvolupament de recerca que inclou el desenvolupament d’un problema, l’ús de la bibliografia i els recursos, la preparació dels diferents plans de negoci, comunicació, vendes, desenvolupament i estratègic i la comprensió dels problemes ètics a la indústria biomèdica.

Continguts

Les pràctiques professionals es faran en una empresa biomèdica mitjançant conveni. Constarà de 780 hores presencials, que seran desenvolupades durant el curs acadèmic en horari laboral de 9 a 16h aproximadament. Les 20 hores restants per completar aquesta assignatura seran dedicades a la tutorització per part del tutor acadèmic, l’estudi i la preparació per a la posició laboral assignada i la realització d’un informe d’avaluació d’aquestes pràctiques on es reflecteixi què han aportat a l’empresa i que els han aportat aquestes pràctiques.

Metodologia i activitats formatives

Modalitat totalment presencial a l'aula



Treball escrit: qualsevol tipus d'activitat on cal presentar un document escrit; tenint en compte el caràcter d'altres activitats presentades aquí, estarà més relacionat amb la realització de documents breus que atenen temes molt concrets relacionats amb una assignatura i que no necessitin una gran dedicació per ser realitzats.

Sistemes i criteris d'avaluació

Modalitat totalment presencial a l'aula



Els mètodes d’avaluació es basen en una sèrie d’informes d’avaluació per part del tutor extern i en la valoració de la memòria de les pràctiques per part del tutor acadèmic.

• Avaluació parcial de les pràctiques (20%): el tutor extern emetrà un informe quan l'alumne hagi efectuat aproximadament el 50% de les hores de pràctiques. Això permetrà reajustar l’estratègia, si és necessari, i avaluar el treball que s’hagi fet fins al moment.

• Avaluació final de les pràctiques (40%): el tutor extern emetrà un informe al final de les hores de pràctiques. Permetrà l'avaluació final de l'alumne i el seu progres professional i tècnic.

• Memòria de les pràctiques (40 %): l'alumne haurà de fer una redacció de l'estança realitzada i la seva aportació al projecte. Aquesta memòria l’avaluarà el tutor acadèmic.

L'avaluació parcial de les pràctiques és de caràcter orientatiu per a l'estudiant i el tutor acadèmic, i s'emprarà com a base de millora per a la resta del període de les pràctiques.

La memòria de les pràctiques només l'haurà de fer l'estudiant i constarà com a evidència dels coneixements adquirits durant les pràctiques, a més d'aportar una reflexió crítica sobre el valor afegit d'un biomèdic al projecte o l'estratègia general de l’organització.

Consideracions importants

1. S'ha d'obtenir, al menys, un 5 a la memòria de les pràctiques per superar l'assignatura.

2. El plagi, la còpia o qualsevol altra acció que es pugui considerar trampa suposarà un zero en aquest apartat de l’avaluació.

3. A la segona convocatòria no es podrà obtenir la qualificació de matrícula d’honor, de manera que la qualificació màxima serà d’excel·lent.

Bibliografia i recursos

The Enterpreneur's Guide to a Biotech Startup. Peter Kolchinsky. www.evelexa.com. Free download: https://www.ctsi.ucla.edu/researcher-resources/files/view/docs/EGBS4_Kolchinsky.pdf