Universitat Internacional de Catalunya

Basic Concept in Experimental Research

Basic Concept in Experimental Research
3
9460
3
Segon semestre
OB
anglès mèdic
Llengua d'impartició principal: anglès

Professorat


Dra. Carlos García Forero cgarciaf@uic.es

Hores convingudes

Presentació

En el cas que les autoritats sanitàries decretin un nou període de confinament davant l'evolució de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, el professorat comunicarà oportunament les afectacions possibles en les metodologies i activitats formatives, i també en els sistemes d'avaluació.


L'objectiu d'aquest programa és proporcionar als estudiants competències de comprensió i anàlisi d'informes de recerca necessària per a comprendre i presentar treballs d'investigació. 

Per aquest motiu, es donarà especial atenció al desenvolupament d'habilitats d'anàlisi i interpretació d'articles i informes de investigació. Es reforçaran les habilitats de lectura amb l’objectiu de consolidar els coneixements adquirits i estimular la comunicació en un àmbit acadèmic.

El programa consta de tres parts: classes magistrals, lectures autònomes i treball en grup.

Les classes magistrals estàn centrades en l'aprofundiment de conceptes de recerca i metodologia necessaris per entendre resultats de recerca  i la comprensió oral en l'àmbit de la investigació científica en Medicina. Aquestes classes estan dissenyades en aprofundir en la comprensió dels dissenys i resultats de recerca. 

Les lectures autònomes, es centren en el desenvolupament de les habilitats de compresió i expressió escrita i l'adquisició d'autonomia per part de l'estudiant en l'aprenentatge de resultats de recerca recents.

El treball en grup  té com objectiu desenvolupar l'expressió oral i anàlisi per afavorir i encoratjar la comunicació en un entorn acadèmic.

 

 

Requisits previs

 

El nivell mínim global recomanat abans de l’inici del curs és de B1+.

Objectius

Classe magistral:

- Preparar i dotar els estudiants dels coneixements en conceptes de recerca i disseny de recerca per llegir i entendre resultats d'investigació. 

- Reforçar les habilitats de comprensió i el desenvolupament de les habilitats productives d'expressió oral i escrita.

- Donar els continguts necessaris comprendre, utilitzar, interpretar i presentar projectes d'investigació mèdica.

 Lectures:

- Reforçar la comprensió de l'estudiant amb lectura i anàlisi profunda d'estudis de recerca nivell i estructurar les idees principals i secundàries, així com els models de gestió de la literatura

Traball en grup:

- Treballar la comunicació científica en formato oral, així com les habilitats de comunicació i exposició de resultats científics. Apronfundir en dissenys específics de recerca.

 

 

 

 

Competències/Resultats d’aprenentatge de la titulació

D'acord amb la competència de la titulació, l'estudiant podrà:

Tenir suficients coneixements de la llengua anglesa per a comprendre la literatura mèdica i sanitària escrita en anglès, així com el suficient nivell de comprensió oral per assistir amb aprofitament a una conferència o lliçó en llengua anglesa i tenir suficient expressió oral per intervenir.

  • 31 - Conèixer, valorar críticament i saber utilitzar les fonts d'informació clínica i biomèdica per obtenir, organitzar, interpretar i comunicar la informació científica i sanitària.
  • 34 - Tenir, en l'activitat professional, un punt de vista crític, creatiu, amb escepticisme constructiu i orientat a la investigació.
  • 37 - Adquirir la formació bàsica per a l'activitat investigadora.
  • CB-6 - Haver desenvolupat l'autonomia suficient per participar en projectes d'investigació i col·laboracions científiques o tecnològiques dins el seu àmbit temàtic, en contextos interdisciplinaris i, si escau, amb una alta component de transferència del coneixement.
  • CTI-1 - Saber comunicar de forma efectiva, mitjançant la comunicació oral i escrita en una tercera llengua que permeti treballar en un context internacional.
  • CTP-3 - Desenvolupar el pensament i raonament crític i autocrític (Autoavaluació).

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

L’estudiant podrà:

1. Ser capaç de llegir i entendre dissenys de recerca, bibliografia i literatura mèdica i sanitària en llengua anglesa.

2. Ser capaç d'entendre les idees principals en conferències o lliçons magistrals.

3. Ser capaç de formular preguntes i expressar idees en el context d'una conferència o lliçó magistral.

Continguts

Temes:

Els estudiants treballaran temes relatius a la Medicina amb un enfocament basat en l'evidència. A més treballaran sobre les àrees de més rellevància dels dissenys d'estudis en la recerca mèdica.

Habilitats lingüístiques específiques de la disciplina:

Els estudiants aprendran a llegir, entendre i a debatre literatura acadèmica relativa a la Medicina i a la investigació experimental iobservacional, a reconèixer els seus principals models i el format propi dels articles d'investigació experimentals. Desenvoluparan les  habilitats de síntesi treballant sobre temes vistos al llarg del curs.

Coneixement lingüístic:

L’ensenyament d’aquest component dependrà del coneixement de l’idioma dels estudiants. Es repassaran i consolidaran els coneixements sobre el discurs professional i acadèmica de l'àmbit de la investigació de les ciències de la salut, l'organització de la informació proporcionada en articles científics, i la citació de fonts d'informació.

Metodologia i activitats formatives

Modalitat totalment online



Els estudiants prendran part activa en les activitats de lectura. Realitzaran activitats d'anàlisi i de síntesi de texts de diversos gèneres acadèmics especifics de la Medicina, com per exemple extractes de llibres de text o revistes especialitzades. Els estudiants debatran temes treballats a classe mitjantçant activitats interactives, realitzaran presentacions i hauran d'elaborar treballs escrits. Finalment, atendran presentacions d'altres estudiants, professors i conferenciants online, realitzant activitats de comprensió oral tant d'informació general, com a específica.

Sistemes i criteris d'avaluació

Modalitat totalment online



 

Activitat

% nota final

Resultats d’aprenentatge

 

Quizzes a l'aula en aula

 

 

 

50%

 

 

Ser capaç de llegir i entendre bibliografia i literatura mèdica i sanitària en llengua anglesa.

 

Ser capaç d'entendre les idees principals en conferències o lliçons magistrals en llengua anglesa.

 

   

 

Activitats d’aprenentatge cooperatiu

 

 

 

20%

 

 

Ser capaç de llegir i entendre bibliografia i literatura mèdica i sanitària en llengua anglesa.

 

Ser capaç d'entendre les idees principals en conferències o lliçons magistrals en llengua anglesa.

 

   

Projecte tutorial de grup:

Presentació d’un estudi 

30%

Ser capaç de llegir i entendre bibliografia i literatura mèdica i sanitària en llengua anglesa.

 

Ser capaç d'entendre les idees principals en conferències o lliçons magistrals en llengua anglesa.

 

Ser capaç de formular preguntes i expressar idees en el context d'una conferència o lliçó magistral.

 Informació important

Assistència i la participació  Es recorda als estudiants que l'assistència i la participació a classe, així com l'avaluació contínua, són requisits imprescindibles per a aprovar l'assignatura. La realització dels 80% quizzes del'aula és necessària per aprovar l'assignatura. No serà possible recuperar aquestes proves, en cas de no aprovar-les.

L'alumne que no realitzi una prova tindrà un 0 en aquesta prova. No obstant això, degut a que cada prova té poc pes individual en l'avaluació final del curs, la no realització d'una tindrà un efecte petit sobre la nota final. Els estudiants que faltin a una sessió per causa justificada, hauran de presentar un comprovant al següent dia de classe. 

Segona convocatòria

En segona convocatòria consistirà en un examen, el qual podrà contenir un component escrit i/o una presentació oral. 

L'alumne ha de confirmar la seva asistencia al examen de la seguna convocatoria amb la coordinació del curs. Estarán obligats a concertar una cita prèvia amb el professor de l'assignatura com a mínim un mes abans de la data d'aquest examen per rebre informació referent al que consistirà la sessió de l'examen.

 

 

Bibliografia i recursos

Material de classe:

Els materials de classe s'han creat a partir de diversos recursos didàctics i professionals extrets de llibres de text i revistes especialitzades online d'actualitat.

Material virtual d'intranet i internet per a l'aprenentatge autònom 

Material didàctic:

Mayer D. Essential Evidence-Based Medicine.  2nd ed. Cambridge University Press. 2009.

Període d'avaluació

E: data d'examen | R: data de revisió | 1: primera convocatòria | 2: segona convocatòria:
  • E1 16/06/2021 11:30h
  • E2 12/07/2021 09:00h

Material didàctic