10/10/2022

Estudiants universitaris plantegen idees de negoci innovadores per afavorir la mobilitat sostenible a Calonge

El 7 i 8 d’octubre el Castell de Calonge ha estat el protagonista de les jornades “Sustainable Mobility for a Safe & Smart Town”, organitzades conjuntament per UIC Barcelona i l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Es tractava d’unes jornades en què estudiants de diverses universitats han tingut l’oportunitat de presentar projectes i idees innovadores sobre la mobilitat sostenible que resolguin un repte real de Calonge.

En total hi han participat trenta-sis persones, distribuïdes en divuit equips de dos membres cadascun. A més a més, els participants procedien de vuit nacionalitats diferents: Espanya, Itàlia, Àustria, Holanda, el Brasil, Hong Kong, Veneçuela i Rússia.

Quant als premiats, dos alumnes del grau en Bioenginyeria de UIC Barcelona, de l’equip Quick Bioeng Girls, s’han emportat el premi a la idea de negoci més innovadora: Paula Oliva Ribas i Carla Pou i Miralbell. D’altra banda, el premi a la idea de negoci més sostenible ha estat per l’equip The P. Team, format per Pedro Gil i Pilipp Breuer –de Veneçuela i Àustria, respectivament–, alumnes de l’University Master’s Degree in Entrepreneurial Financing: Venture Capital and Private Equity, també de UIC Barcelona.

Dividides en dues parts independents, les jornades estaven pensades per aprendre dels professionals que treballen en l’àmbit de la mobilitat i les ciutats intel·ligents i per posar en pràctica bones idees.

En aquest context, el divendres 7 d’octubre van tenir lloc les conferències per centrar el tema, a càrrec de Ricard Casalins, cap de projectes de Mobilitat del RACC (Mobility Institute del RACC), Daniel Pardo, del departament de integracions, projectes i mobilitat de SABA infraestructures (SABA Group), Daniel Oh, professor associat del departament de ciutats intel·ligents de la Universitat de Corea i Borja Ferrater, director de l’Office of Architecture Barcelona (OAB). Les conferències van culminar en una taula rodona amb tots els ponents, moderada per M. Isabel Gabarró, directora del Master Degree in Architecture & Design Business Management.

L’endemà, dissabte, els participants –estudiants universitaris i joves professionals de diversos àmbits i estudis– van participar en l’Smart Design Business Challenge, una competició que va durar fins la tarda i en què s’hi podien presentar de manera individual o en grups de dos.

Un cop analitzats els projectes, un jurat d’experts va anunciar el veredicte i es va atorgar el diploma als participants guanyadors.

Aquestes jornades són fruit de l’acord firmat fa un any entre UIC Barcelona i l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, que té com a objectiu fomentar i impulsar la formació en emprenedoria, gestió cultural i arquitectura, mitjançant el desenvolupament d’activitats educatives a la zona de Calonge i Sant Antoni.