19/03/2024

UIC Barcelona School of Architecture participa en el REBUILD 2024

Els professors Borja Ferrater, Yomna K. Abdallah, María Isabel Gabarró, Mauro Manca, Felipe Pich-Aguilera i Alberto T. Estévez participen en el REBUILD 2024, que se celebra a IFEMA del 19 al 21 de març

El congrés d’enguany se centra en els nous models d’edificació i la millora dels processos constructius

UIC Barcelona School of Architecture participa activament en el REBUILD 2024, un esdeveniment que ha començat avui a IFEMA i que fins al dia 21 converteix Madrid en la capital mundial de la innovació tecnològica en edificació. Durant aquests tres dies, es donaran a conèixer totes les solucions, models i conceptes que estan revolucionant l’edificació avui. Hi participaran activament diversos professors de UIC Barcelona School of Architecture:

Borja Ferrater, soci fundador d’OAB, participarà en “BREINCO | Paviments permeables per crear Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible (SUDS)”. Ferrater va guanyar el premi FAD en la categoria d’“arquitectura efímera”, juntament amb Carlos Ferrater, guanyador del premi de Disseny Wallpaper per l’edifici Roca Barcelona Gallery, per l’exposició a Madrid “M.C. Escher. El arte de lo imposible”. Els paviments permeables en entorns urbans són una solució sostenible per a la gestió de l’aigua de pluja, ja que milloren la qualitat de l’aigua i fomenten l’harmonia entre la ciutat i la natura.

Yomna K. Abdallah, professora UIC Barcelona School of Architecture, parlarà del disseny arquitectònic generatiu, el procés d’utilitzar algoritmes i mètodes computacionals per crear i evolucionar formes arquitectòniques. Aquesta convergència representa una interacció dinàmica entre els enfocaments de disseny tradicionals i les tecnologies d’avantguarda. El disseny generatiu, influït per les dades BIM, pot crear solucions arquitectòniques responsives i adaptables. A mesura que BIM captura i gestiona dades durant tot el cicle de vida de l’edifici, els algoritmes de disseny generatiu poden adaptar els dissenys basant-se en informació predictiva o en temps real. Això porta a una nova col·laboració home-màquina.

Felipe Pich-Aguilera, fundador de Pich-Architects i professor de UIC Barcelona School of Architecture, i Mauro Manca, professor de Sostenibilitat i fundador i director d’Energreen Design, formen part d’una taula rodona sobre “la concepció i construcció avançada de museus i centres d’art”. Es tractarà la funcionalitat d’un disseny arquitectònic innovador, amb la integració de tecnologies interactives per a l’exhibició d’obres; i adaptabilitat espacial.

Maria Isabel Gabarró, directora del Master’s Degree in Architecture & Design Business Management de UIC Barcelona, parlarà sobre l’“Architectural Business Development”, i se centrarà en els obstacles als quals s’enfronten els arquitectes actualment.

Alberto T. Estévez, professor de UIC Barcelona School of Architecture i director del Màster en Arquitectura Biodigital, exposarà en una sessió interactiva el futur de l’arquitectura sostenible, tractarà el “disseny biofílic” i discutirà materials innovadors, dissenys energèticament eficients i integració de ciutats intel·ligents. A més a més, participarà en una taula rodona sobre “les noves tecnologies i sistemes en la construcció 4.0”, en què es tractarà el paper de la intel·ligència artificial en la presa de decisions i la gestió de projectes. La realitat augmentada, els drons, la impressió 3D i l’internet de les coses (IoT) seran alguns dels protagonistes del debat sobre el camí que es marca cap a un sector més avançat, eficient, sostenible, segur i connectat.