Universitat Internacional de Catalunya

Cultural Dimension

Cultural Dimension
10
13993
1
Segon semestre
OB
Llengua d'impartició principal: anglès

Professorat

Presentació

Extraurem les mesures, les eines i els mètodes per planificar i dissenyar entorns construïts d’una manera saludable i sostenible mitjançant la revisió de les publicacions especialitzades —proves científiques— i l’anàlisi d’estudis de cas a totes les escales —des de les polítiques i les regulacions fins a la planificació i el disseny— relacionats amb la dimensió cultural. 

Els principals temes proposats per a aquesta edició són:

(1) Afecció al lloc: significats del lloc i experiència vital, aplicacions de l’afecció al lloc i de la identitat del lloc en els processos de planificació urbana.

(2) Sentit urbà del lloc: el sentit urbà modern del lloc, del genius loci al desarrelament, la urbanalització, el sentit del lloc després de la urbanalització.

(3) Valors i desenvolupament del paisatge: de la caracterització del paisatge a la gestió del paisatge, la planificació del paisatge amb les comunitats, la planificació dels paisatges ordinaris.

(4) Patrimoni en la intervenció urbana: cartografia del patrimoni, recuperació de paisatges culturals, turisme cultural, patrimoni cultural i processos cooperatius.

(5) Ciutat i identitat: la identitat en el disseny de les noves ciutats, el disseny de la proximitat, paisatges intermedis; patrons preurbans.