Universitat Internacional de Catalunya

Alfabetització Mediàtica

Alfabetització Mediàtica
3
14925
3
Primer semestre
op
Llengua d'impartició principal: català

Altres llengües d'impartició: anglès, castellà

Professorat


L'alumnat pot demanar una tutoria enviant un mail a la professora.

Presentació

Alfabetització mediàtica és una assignatura optativa de 3 ECTS que es cursa a 3r o 4t curs del Grau en Periodisme. L'alfabetització mediàtica i informacional es desenvolupa des de diferents àmbits per a tothom a fi que les persones puguin pensar i actuar de manera crítica en un entorn de sobreinformació, i fer clic de forma conscient i sabia.

Durant el curs s'estudiaran els diversos espais d'aplicació i intervenció de l'educació mediàtica com la formulació de polítiques, l'educació i formació en àmbit formal i no formal, els professionals de la informació i els mitjans de comunicació, l'afectació a sectors de la població més vulnerables o a poblacions desfavorides en aquest àmbit.

Requisits previs

No hi ha requisits previs per cursar l'assignatura.

Sistemes i criteris d'avaluació

Modalitat totalment presencial a l'aula



L'avaluació de l'assignatura es farà de forma contínua i es dividirà de la següent manera:


1. Participació i seguiment de les classes (40% de la nota final de l’assignatura). Durant el curs es proposaran diferents exercicis de debat, anàlisi, exposició i redacció que s'hauran d'anar seguint amb regularitat per tal de treballar els continguts de l'assignatura. La participació tindrà un desenvolupament tant personal com en grup. Criteris com l'actitud, el treball en equip, el compliment de terminis o la creativitat també seran tinguts en compte, així com el seguiment de les lectures recomanades a classe.

2. Treball final (60% de la nota final de l’assignatura). Es dedicarà part de les classes a preparar el treball final que consistirà en l'elaboració d'un projecte d'alfabetització mediàtica d'interès de l'alumnat, de fonament teòric o d'aplicació pràctica, en grup o individual. 

 

En segona convocatòria l'alumnat que hagi aprovat la part de participació i seguiment de les classes només haurà de repetir el treball final.

En cas contrari, l'avaluació consistirà en l'elaboració del treball final (100% de la nota de l'assignatura), optant només a una nota màxima de 6 (Aprovat) com a nota final.

 

En tercera convocatòria i posteriors, caldrà repetir l'assignatura.

Bibliografia i recursos

La bibliografia recomanada s'anirà comentant durant el curs.