Universitat Internacional de Catalunya

Pràctiques en l'empresa Biomèdica

Pràctiques en l'empresa Biomèdica
8
14871
4
Segon semestre
op
Llengua d'impartició principal: castellà

Altres llengües d'impartició: català, anglès

Professorat

Presentació

Les pràctiques externes a l'empresa biomèdica estan dissenyades perquè l’estudiant pugui adquirir i consolidar el seu coneixement pràctic de tot el que hagi vist fins al moment i aconseguir uns nivells de competència final per optar a la menció d'empresa.
Durant aquestes pràctiques, l’alumne desenvoluparà un projecte tutoritzat per un professional consolidat, en el qual adquirirà coneixements, no només sobre els mètodes utilitzats, sinó també sobre l’estat de l’art de l’àmbit en el qual es desenvolupi el projecte i l’anàlisi crítica dels resultats obtinguts.

Requisits previs

Per poder-se matricular de les pràctiques externes, es recomana haver cursat i aprovat:

  • Introducció a l'empresa biomèdica
  • Emprenedoria i innovació

Objectius

  • Tenir capacitat comunicativa i de treball en equip
  • Treballar de manera autònoma i resoldre els problemes que puguin sorgir.
  • Treballar complint la normativa de confidencialitat de l’empresa.
  • Desenvolupar relacions laborals significatives a l’empresa i amb els clients.

Competències/Resultats d’aprenentatge de la titulació

Que l'alumnat sàpiga aplicar els seus coneixements a la seva feina o vocació d'una forma professional i tinguin les competències que solen demostrar-se per mitjà de l'elaboració i la defensa d'arguments i la resolució de problemes dins de la seva àrea d'estudi.

Que l'estudiant hagi desenvolupat les habilitats d'aprenentatge necessàries per emprendre posicions laborals amb un alt grau d'autonomia.

Utilitzar eines complementàries a la formació fonamental del màster que facilitin la inserció laboral de l’alumnat.

Reconèixer els elements essencials de l'empresa biomèdica, incloent-hi una comunicació correcta, el treball interdisciplinari i en equip.

Ser capaços d'aprendre constantment i adaptar la feina a les eventualitats.

Resultats d’aprenentatge de l’assignatura

• Tenir la capacitat de treballar en l’àmbit de l’empresa biomèdica.
• Conèixer i utilitzar adequadament el vocabulari específic, així com la bibliografia concreta de
l’empresa receptor de les pràctiques externes.
• Demostrar autonomia i utilitzar adequadament els recursos propis de l’entorn laboral.
• Demostrar autonomia i sentit crític en la interpretació de la informació.
• Comprendre les bases per planificar, organitzar i controlar la càrrega de treball que s’assigni.
• Desenvolupar una actitud professional adequada a l’entorn de treball.

Continguts

Les pràctiques professionals es faran en una empresa biomèdica mitjançant conveni. Constarà de 200 hores presencials, que seran desenvolupades durant el curs acadèmic en horari laboral de 9 a 16h aproximadament. Les hores restants per completar aquesta assignatura seran dedicades a la tutorització per part del tutor acadèmic, l’estudi i la preparació per a la posició laboral assignada i la realització d’un informe d’avaluació d’aquestes pràctiques on es reflecteixi què han aportat a l’empresa i que els han aportat aquestes pràctiques.

Metodologia i activitats formatives

Modalitat totalment presencial a l'aula



Treball escrit: qualsevol tipus d'activitat on cal presentar un document escrit; tenint en compte el caràcter d'altres activitats presentades aquí, estarà més relacionat amb la realització de documents breus que atenen temes molt concrets relacionats amb una assignatura i que no necessitin una gran dedicació per ser realitzats.

Sistemes i criteris d'avaluació

Modalitat totalment presencial a l'aula



Els mètodes d’avaluació es basen en una sèrie d’informes d’avaluació per part del tutor extern i en la valoració de la memòria de les pràctiques per part del tutor acadèmic.

• Avaluació final de les pràctiques (60%): el tutor extern emetrà un informe al final de les hores de pràctiques. Permetrà l'avaluació final de l'alumne i el seu progres professional i tècnic.

• Memòria de les pràctiques (40 %): l'alumne haurà de fer una redacció de l'estança realitzada i la seva aportació al projecte. Aquesta memòria l’avaluarà el tutor acadèmic.

La memòria de les pràctiques només l'haurà de fer l'estudiant i constarà com a evidència dels coneixements adquirits durant les pràctiques, a més d'aportar una reflexió crítica sobre el valor afegit d'un biomèdic al projecte o l'estratègia general de l’organització.

Consideracions importants

1. S'ha d'obtenir, al menys, un 5 a la memòria de les pràctiques per superar l'assignatura.

2. El plagi, la còpia o qualsevol altra acció que es pugui considerar trampa suposarà un zero en aquest apartat de l’avaluació.

3. A la segona convocatòria no es podrà obtenir la qualificació de matrícula d’honor, de manera que la qualificació màxima serà d’excel·lent.