07/06/2023

Josep Maria Martorell, director del BSC-CNS, apadrina la promoció de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials

Els estudiants del grau en Administració i Direcció d’Empreses, del Màster Universitari en Direcció d’Empreses i Sistemes de Producció i de l’University Master’s Degree in Entrepreneurial Financing: Venture Capital and Private Equity van rebre els diplomes en el solemne acte acadèmic de graduació

Els alumnes de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials es van graduar el 26 de maig passat a l’Aula Magna del Campus Barcelona, amb Josep Maria Martorell, director del Barcelona Supercomputing Center, com a padrí de la promoció. Els alumnes, acompanyats dels seus familiars i professors, van rebre les beques blaves.

La Dra. Marta Mas, degana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials de UIC Barcelona, va obrir l’acte amb un discurs dirigit als acabats de graduar, als quals va animar a utilitzar el seu talent per millorar la societat. Així mateix, va aprofitar per agrair i felicitar a tots els alumnes que iniciaven la nova etapa professional.

Seguidament, va prendre la paraula Josep Maria Martorell, padrí de la promoció, exdirector general de Recerca de la Generalitat de Catalunya i àngel inversor de diferents empreses emergents tecnològiques nascudes a Barcelona.

Martorell, durant la lliçó magistral, va posar especial èmfasi en l’evolució global de les tecnologies digitals (intel·ligència artificial, supercomputació, microxips, etc.) i el paper dels nous graduats en aquest nou paradigma. Així mateix va repassar l’evolució del marc teòric i l’experimentació en els nous paradigmes de recerca.

L’alumna del grau en Administració i Direcció d’Empreses (línia en anglès) Ana Jordán va ser l’encarregada de fer el discurs en nom de tots els seus companys de promoció. Jordán va recordar els anys de carrera i va animar els seus companys a “descobrir la bellesa de la feina ben feta”. “Estic convençuda que respondrem a la responsabilitat que recau sobre nosaltres”, va assegurar Jordán. També va prendre la paraula Jesús Orta, representant del grau en Administració i Direcció d’Empreses (línia en espanyol), qui també va recordar algunes vivències viscudes durant el grau.

Graduados

Per a acabar, el Dr. Alfonso Méndiz, rector de la Universitat, va clausurar l’acte donant la benvinguda als graduats a la comunitat Alumni: “Sigueu on sigueu, torneu sempre que pugueu. Expliqueu-nos quins projectes teniu i quins somnis perseguiu. A partir d’avui formeu part de la comunitat d’antics alumnes amb la qual compartiu valors i somnis”. El rector va voler recordar el paper que juguen tots els professionals: “Això no va només de triomfar. Això té a veure amb el propòsit més noble, el de servir la societat i fer del món un lloc més habitable”.

L’acte ha acabat amb el tradicional cant del Gaudeamus Igitur.