Clínica Universitària d’Odontologia

Clínica dental que ofereix atenció odontològica en totes les àrees relatives a la salut bucodental.
CONTACTE:
UBICACIÓ:

Campus Sant Cugat. C/ Josep Trueta, s/n,
Recinte Sanitari, 08195, Sant Cugat del Vallès (Barcelona)

HORARI:
 • Dilluns a divendres de 8.00 h a 22.00 h 
 • Dissabtes, de 8.00 h a 14.00 h
 • Tancat: del 24 d'agost a l'1 de setembre (ambdós inclosos)
 • Clínica
 • Instal·lacions
 • Especialitats
 • Què oferim?
 • Serveis
 • Contacte
Atenció personalitzada amb tractaments adaptats a cada pacient, a partir dels tres mesos d’edat, des de les diferents especialitats de l’àmbit odontològic

Avantatges i descomptes

 1. Primera visita gratuïta per a tots els nostres pacients.
 2. Descompte del 10 % en tractaments per a majors de 65 anys.
 3. Descompte del 10 % en tractaments per a famílies nombroses.
 4. Descompte del 10 % en tractaments per a famílies monoparentals.
 5. Descompte del 20 % en tractaments per a alumnes de UIC Barcelona, PAS i PDI.

 Veure els avantatges i descomptes de les nostres clíniques universitàries.

Instal·lacions

 

A la nostra Clínica Universitària d’Odontologia (CUO) disposem de 88 boxs dentals d’última generació, tots equipats amb la tecnologia més capdavantera. A més a més, tenim boxs preparats per realitzar cirurgies, atendre pacients amb necessitats especials, per dur a terme la sedació conscient, etc.

Disposem, també, d’un laboratori de preclínica amb 95 simuladors odontològics i radiologia digital. Aquest laboratori permet, amb un gran realisme, exercir l’odontologia abans d’actuar sobre el pacient. És especialment rellevant l’adquisició d’un equipament de simulació de realitat virtual (Simodont). Amb aquest aparell s’introdueix la realitat virtual en les pràctiques preclíniques dels estudiants, que els ajuda a millorar en la seva formació i la docència.

Disposem, a més a més, del laboratori protèsic equipat amb les últimes tecnologies CAD-CAM per donar servei a totes les àrees de l’odontologia. Els equips, entre d’altres, que engloba aquest laboratori són: 

 • Escàners intraorals
 • Impressores 3D
 • Programes de disseny dental
 • Microscopis clínics

Per a les proves complementàries, disposem de radiologia intraoral i captadors d’imatges digitals a cada box. A més a més, en un dels boxs, hi ha un equip integrat de televisió per retransmetre intervencions.

Hi ha, així mateix, dues sales de diagnòstic per la imatge, amb tres equips de radiologia 3D amb els quals es poden fer ortopantomografies, teleradiografies laterals i frontals de crani i CBCT/TAC.

A les instal·lacions de la CUO, també disposem d’una sala de planificació digital de tractaments, un magatzem informatitzat per a l’entrega i la recollida de material i un servei complet d’esterilització de tot el material i instrumental mèdic utilitzat.

La Clínica, a més a més, disposa d’un laboratori de recerca en odontologia.

I, a banda de totes aquestes instal·lacions i aparells, la Universitat té convenis amb la indústria del sector dental, farmacèutic i mèdic per potenciar l’R+D+i (Recerca, Desenvolupament i Innovació).

Especialitats

 • Periodòncia
 • Implants
 • Cirurgia oral
 • Ortodòncia
 • Odontopediatria
 • Pròtesi
 • Endodòncia
 • Odontologia preventiva
 • Odontologia integral
 • Odontologia geriàtrica
 • Medicina oral
 • ATM

La disciplina de la Periodòncia es dedica a la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les infeccions periodontals com la gingivitis, la periodontitis i les malalties periimplantàries (mucositis i periimplantitis) així com a la rehabilitació de dents absents mitjançant implants. Els tractaments estètics d’aquesta àrea inclouen retraccions de genives o correcció de somriures gingivals.

Mitjançant el tractament periodontal s’aconsegueix millorar les condicions de salut bucal dels pacients afectats, així com la seva qualitat de vida i es millora la supervivència de les dents naturals durant el màxim de temps possible. El tractament inclou instruccions d’higiene oral adaptades a cada pacient i l’eliminació de la tosca i dels dipòsits de bacteris mitjançant desbridament periodontal (raspats i allisats radiculars). Els casos més avançats poden requerir tractament quirúrgic per aconseguir eliminar la inflamació residual dels teixits i, de vegades, regeneració de teixits. 

 

periodoncia

Els especialistes en periodòncia també realitzen la rehabilitació de trams edèntuls mitjançant implants dentals i biomaterials de la màxima qualitat.

És important destacar que la periodontitis és la primera causa de pèrdua de dents en la població mundial i que en els estats avançats provoca molta inflamació que es trasllada per tot el cos, i genera més risc de patir infarts, un control pitjor de la diabetis, o parts prematurs, entre d’altres.

La Implantologia Oral s’ocupa de la restauració de dents perdudes mitjançant la instal·lació d’unes “arrels” artificials de titani denominades implants. A vegades no hi ha prou os als maxil·lars per col·locar-los. Aquesta especialitat proporciona tots els tractaments necessaris per recuperar el volum d’os absent. La incorporació de tecnologia digital i 3D permet la planificació i execució d’aquests tractaments amb alta precisió.

implants

La Cirurgia Oral s’encarrega de diagnosticar i solucionar totes les alteracions i patologies de la boca susceptibles de tractament quirúrgic, entre les quals podem destacar: l’extracció o l’alliberament de peces dentals incloses, extirpació de lesions i quists dels maxil·lars, eliminació de tumors a la boca i llavis o el tractament de frens.

Implantologia Oral

 

L’Ortodòncia i Ortopèdia Dentofacial és l’especialitat de l’odontologia que es dedica al diagnòstic, la supervisió, la prevenció de problemes i el tractament de les malposicions dentals, de l’oclusió de les dents i de les deformitats dels ossos maxil·lars, tant en nens i adolescents com en adults.

L’objectiu de l’Ortodòncia comença, tant en dentició temporal, dentició mixta com en dentició permanent, amb el control, la detecció de problemes i el tractament de les alteracions de l’erupció i del desenvolupament dels maxil·lars tant en nens com en adolescents en creixement. L’objectiu final de l’Ortodòncia és crear les millors relacions d’oclusió entre les dents, en un entorn de bona funció i adaptació fisiològica, en el marc d’una bona estètica dental i facial, amb la màxima estabilitat, i amb una perspectiva interdisciplinària, en tots els pacients de nens a adults. 

ortodòncia i ortopèdia dentofacial

L’àrea d’Ortodòncia té, des de fa vint anys, una formació postgraduada de Màster en Ortodòncia que té l’acreditació europea de l’European Orthodontic Society. L’equip docent està format per ortodoncistes exclusius formats a Espanya, en altres centres europeus i als Estats Units.

L’Odontopediatria és la branca de l’odontologia dedicada a la prevenció i el tractament de patologies orals des de la infància més primerenca fins als dotze anys. Per això, s’encarrega d’explorar la cavitat oral del menor i detectar possibles alteracions, així com d’aplicar un procediment i un tractament individualitzats.

Avui, es recomana que la primera visita a l’odontopediatre es realitzi després de l’erupció de la primera dent (aproximadament cap als sis mesos). La importància d’aquesta visita primerenca permet oferir més pautes preventives i diagnosticar qualsevol anomalia al més aviat possible i així evitar problemes futurs.

odontopediatria

La Clínica Universitària d’Odontologia disposa dels avenços tecnològics i les teràpies més innovadores per oferir cures avançades i altament especialitzades als més petits. Tot això, encaminat a aconseguir una bona salut bucal que eviti problemes dentals en la vida adulta.

L’àrea de Restauració Dental comprèn una sèrie de serveis que pretenen, com el seu nom indica, restaurar la funció dentària, que inclou masticació, fonació i estètica.

Els experts d’aquesta àrea tracten els trastorns i dolors de l’articulació dels maxil·lars, alhora que també realitzen tractaments com les obturacions simples (empastaments), pròtesis fixes i removibles, sobre dents i sobre implants. La intervenció dels especialistes en odontologia restauradora inclou les grans rehabilitacions de boques molt deteriorades i tractaments estètics que comportin blanquejaments o caretes.

restauració dental

 

L’ús intensiu de tècniques i equips digitals, juntament amb la gran experiència dels professors fan de la CUO un centre de referència en les grans restauracions en el qual es minimitzen el temps i les molèsties i es maximitzen la predictibilitat del tractament i la comoditat del pacient.

L’endodòncia és la branca odontològica que tracta principalment la morfologia, la fisiologia i la patologia de la polpa dental, així com dels teixits que envolten l’arrel. El coneixement de la polpa dental és essencial, ja que conté vasos sanguinis, nervis i teixit connectiu que alimenta la dent durant la formació. Davant d’una patologia pulpoperiapical, els procediments més habituals són els tractaments endodòntics perquè permeten mantenir la dentició natural amb total funcionalitat.

endodòncia

Els especialistes d’aquesta àrea de la CUO s’ocupen de prevenir o curar qualsevol patologia d’origen pulpoperiapical amb l’objectiu final de salvar la dent i mantenir-la sana el màxim de temps possible. Els tractaments que es realitzen són molt diversos, com retractaments no quirúrgics, cirurgies apicals, reimplants intencionals i autotrasplantaments. A més a més, disposen de tot allò necessari per dur a terme amb èxit el maneig de diferents traumatismes dentals.

La necessitat de prevenir l’aparició de malalties bucals i d’organitzar plans de revisió per mantenir el bon estat de la boca i de les restauracions efectuades és l’objecte d’aquesta important especialitat de l’odontologia.

Els professionals de la CUO vetllen per oferir als pacients plans personalitzats d’atenció dental i els recorden periòdicament la necessitat d’acudir a fer-ser una revisió. De la mateixa manera, els aconsellaran les millors tècniques i productes per reduir la necessitat de recórrer a tractaments restauradors complexos.

 

preventiva

Aquesta àrea s’ocupa de la salut oral de manera global, cuida la higiene bucal, el manteniment de la salut de les genives, exodències, restauració de dents amb càries, rehabilitació protèsica oral, etc. Els professionals d’aquesta àrea són els encarregats de realitzar una exploració exhaustiva i d’exposar el diagnòstic amb les opcions més adequades per a cada cas. Els tractaments que requereixin més especialització es derivaran als professionals de les àrees corresponents, sempre amb una supervisió conjunta i integral per part de tots els equips.

odontologia integral

Entre els serveis que presta la Clínica Universitària d’Odontologia hi ha l’atenció a pacients grans o que tenen unes necessitats especials. Els pacients d’edat avançada són un col·lectiu cada vegada més nombrós que tenen sovint problemes de mobilitat, de deteriorament mental, de limitacions econòmiques i d’aïllament. D’altra banda, pateixen amb molta més freqüència malalties cròniques o degeneratives que limiten o condicionen les necessitats de tractament. En aquestes circumstàncies els dentistes que els tracten han de conèixer les característiques, limitacions i necessitats que tenen. Requereixen, per tant, d’especialistes formats en el maneig de persones amb complicacions mèdiques, o amb problemes associats a l’envelliment. 

Odontologia geriàtrica

La Clínica odontològica disposa d’un grup d’experts, unes tècniques i uns equipaments, vehiculats a través de l’únic Màster en Gerodontologia a Espanya, que són els adequats per atendre aquestes necessitats. Bé sigui en la mateixa clínica universitària, de manera ambulatòria, o als quiròfans pertinents, aquests pacients reben atenció i pautes de prevenció que inclouen, si escau, el tractament sota anestèsia general, sedació conscient, tècniques amb òxid nitrós inhalat a més de la utilització de procediments mínimament invasius sense l’ús d’anestèsia ni dels habituals instruments rotatoris. 

Aquesta manera de procedir és especialment important en pacients amb trastorns congènits, no col·laboradors o amb necessitats especials en general, els cuidadors saben la importància de mantenir una bona salut oral i els conflictes importants que produeixen els trastorns bucodentals. 

La unitat de Medicina Oral de la Clínica Universitària d’Odontologia s’encarrega de la detecció, el diagnòstic, el tractament i el seguiment de les lesions de qualsevol tipus que apareixen a la mucosa de la cavitat oral, no només amb caràcter local, sinó també com a conseqüència de malalties generals els senyals o símptomes de les quals es reflecteixen en la mucosa de la boca. 

MEdicina oral

 

El grup d’experts en Medicina Oral té una àmplia experiència en la gestió i resolució de casos que van des de petits bonys, úlceres o butllofes fins a patologies complexes, algunes altament destructives, com els càncers de la cavitat bucal. Quan es necessita, es fan biòpsies o citologies o altres tipus de proves diagnòstiques que tenen com a primera intenció descartar les possibles lesions malignes d’una manera ràpida i eficaç amb una anàlisi al laboratori. Finalment, s’elimina la lesió de manera quirúrgica o mitjançant els fàrmacs indicats. Els nostres pacients poden acudir a la Clínica derivats des de qualsevol especialitat mèdica o de medicina general i també des dels diferents màsters o dels odontòlegs que treballen a la clínica universitària. 

La Disfunció Craniomandibular i el Dolor Orofacial és la branca de l’odontologia que se centra a diagnosticar i tractar patologies que afecten la regió del cap i el coll, com són l’articulació temporomandibular, els músculs de la cara i el coll, els nervis parells cranials i els vasos sanguinis que aporten sensibilitat i percepció.

El dolor associat a cadascuna d’aquestes estructures s’inicia de forma aguda i amb el temps es cronifica, la qual cosa en dificulta la curació total i disminueix la qualitat de vida del pacient.

Avui, el desenvolupament d’aquestes patologies té una alta incidència dins de la població atès que està en relació amb el component psicològic del pacient (nivells d’estrès, ansietat, depressió) i també amb la mala qualitat del son (roncopaties, apnees).

Alhora, una sobreactivitat de la musculatura, en forma d’estrenyiment de les dents i desgast, pot causar un dany dentari, el qual es reflecteix en l’aparició de bruxisme del son o de vigília.

ATM

Des del Màster en Disfunció Craniomandibular i Dolor Orofacial es diagnostiquen totes aquestes patologies des d’un àmbit multidisciplinari, sota la direcció odontològica.

El pacient pot rebre tractament multidisciplinari tant de fisioteràpia, de psicologia, de correcció dels mals hàbits del son o odontològic. Sempre des d’un enfocament global, el pacient podrà ser tractat per l’odontòleg mitjançant fèrules de descàrrega, dispositius d’avançament mandibular per patologia del son, infiltracions musculars i articulars, tractaments rehabilitadors i ajustaments oclusals, desprogramació neuromuscular, farmacoteràpia individualitzada, etc.

Què oferim?

La Clínica Universitària d’Odontologia ofereix una atenció integral i personalitzada als pacients de totes les edats, ja que està formada per un equip humà que té una clara vocació de servei per millorar la salut bucodental de les persones.

En tractar-se d’una clínica universitària podem oferir uns preus competitius adaptats a les necessitats de la societat. Alhora, els nostres pacients també tenen l’oportunitat de participar en estudis clínics de primer nivell.

Serveis

 • Atenció personalitzada amb tractaments adaptats a cada pacient, a partir dels tres mesos d’edat, des de les diferents especialitats de l’àmbit odontològic.
 • Primera visita gratuïta
 • Ampli horari d’atenció clínica
 • Totes les especialitats dins l’àmbit de la salut bucodental

Contacte

Clínica Universitaria d'Odontologia

Horari

De dilluns a divendres de 8.00 h a 22.00 h / dissabtes, de 8.00 h a 14.00 h.

*Exceptuant les vacances de Setmana Santa, Nadal i els dissabtes de juny a agost.

Durant el mes d’agost l’horari d’atenció clínica serà de dilluns a divendres de 8.00 h a 14.00 h.

Contacte

T. 93 504 20 30 

Email: clinica@uic.es

Ubicació

Campus Sant Cugat
C/ Josep Trueta, s/n
Recinte Sanitari
08195 Sant Cugat del Vallès (Barcelona)