Servei de coaching

Servei de coaching

UIC Barcelona posa a disposició de tots els membres de la comunitat universitària diferents serveis que ajuden a impulsar el canvi, més enllà del que s’ha après a l’aula. El servei de coaching és un d’aquests serveis. Es tracta d’un procés d’acompanyament personalitzat que ajuda a veure la realitat des d’un altre punt de vista, a aprofundir en un mateix i a aconseguir els objectius marcats mentre la persona arriba a un desenvolupament personal i professional. 

Més sobre el coaching

El servei de coachingde UIC Barcelona és un procés d’acompanyament personalitzat format per un professional (coach) i un participant (coachee). Té com a objectiu principal que el coachee pugui arribar a assolir els seus objectius personals i/o professionals mitjançant l’orientació i les tècniques del coach.

Quan parlem de coaching, parlem d’una metodologia totalment confidencial i d’ajuda temporal. Es tracta d’un procés estructurat per una sèrie d’etapes i fases, en què el coach no emet judicis, coneixements o experiència sobre el tractat amb el coachee.

El coaching destaca per ser totalment autodirigit; el coachee és qui determina el camí o la direcció cap a la qual es dirigeix el procés, per complir les seves metes o objectius. Es tracta d’una metodologia que fa servir la conversa i la reflexió entre coach i coachee perquè aquest últim arribi a un autoconeixement i autoaprenentatge. El coach és un professional quesap que els coachees tenen respostes al seu interior i necessiten que els facin les preguntes adequades perquè aquestes aflorin.

El coaching és una praxi orientada al canvi, a més de ser un procés molt creatiu que busca potenciar el coneixement tàcit de les persones. La persona que s’involucri en un procés de coaching descobrirà un nou coneixement intern a través de la prova i l’error —el que més comunament s’anomena “autoaprenentatge” — que li permetrà fer front a les circumstàncies en què es troba, per així aconseguir els seus objectius o resoldre els seus problemes.

 • Beneficis
 • Sessions i requisits d’admissió
 • Dades bàsiques
 • FAQs

El coaching és un procés molt enriquidor que aporta grans beneficis a la persona que el realitza: 

 • El coaching ajuda el coachee a liderar la seva pròpia vida, a assumir les seves pròpies responsabilitats i a entendre les veritables prioritats i motivacions de la seva vida.
 • Ajuda el coachee a conèixer-se més bé a si mateix, un requisit imprescindible per aconseguir el canvi.
 • Aquesta metodologia aprofundeix en el propi coneixement, augmenta el rendiment i millora la qualitat de vida del coachee.
 • Ajuda a establir prioritats i definir els objectius que un vol aconseguir.
 • Fa responsable el coachee de les seves pròpies decisions: li donarà més llibertat i li permetrà adaptar-se més bé a l’entorn.
 • Millora les habilitats comunicatives i interpersonals i, per tant, ajuda a connectar més bé amb familiars, amics i coneguts.
 • Redueix l’estrès i ajuda a gestionar el temps.
 • Ajuda a arribar més lluny, a tenir una mentalitat positiva que permeti anar més enllà i que trenqui amb tots els límits.

A més dels beneficis que aporta, el coaching també suposa una aturada en el camí per reflexionar i recalcular la ruta. Aquesta metodologia permet desenvolupar un pla per créixer en un lideratge més efectiu al costat de l’acompanyament i seguiment regular per part del professional, el coach

Sessions i requisits d’admissió

 Endinsar-se en un procés de coaching significa seguir unes pautes determinades. El servei que oferim a UIC Barcelona consta d’un format específic detallat a continuació:

 • Nombre total de sessions:
  • Tindran un màxim de 6 sessions entre 60 i 90 minuts. Es tracta d’un procés personalitzat i totalment confidencial.
 • Horari de les sessions:
  • De dilluns a divendres. S’acorda l’horari amb el coach.
 • Espai de temps entre les sessions:
  • La primera i la segona sessió es faran amb un marge d’una setmana. La data de les sessions següents s’acordarà entre coach coachee tenint en compte l’evolució del coachee.
 • Dirigit a:
  • Alumnes d’últim curs de tots els graus (bonificat)
  • Estudiants de màster o postgraus (bonificat)
  • PAS (no bonificat)
  • PDI (no bonificat

Calendari

 • Les sessions de coaching estaran disponibles per iniciar-les durant els mesos de setembre fins al juny (inclòs).

Inscripció

 • La inscripció per accedir a les sessions de coaching està oberta des de l’1 de setembre fins al 31 de març.
 • Des del servei de coaching es revisaran les peticions dels preinscrits per realitzar presencialment la inscripció i iniciar les sessions.

Ubicació

Campus Barcelona. Edificis Beta
C/ Immaculada, 22
08017 Barcelona 

Accés

Autobús (TMB)
Passeig de la Bonanova: 70, 75, 123, H4 i V11
Ronda de Dalt: 60
Iradier: V9 

Tren (FGC)
Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), estació de Sarrià
Web TMB 

Direcció

Mònica Argemí
Marianna Zanuy

Coaches

María Mateos (Campus Barcelona)
Patricia Vázquez-Dodero (Campus Sant Cugat)

Contacte

coaching@uic.es
+34 93 254 18 00

En què consisteix un procés de coaching?

Un procés de coaching és un procés de transformació que requereix temps i que ajuda la persona que l’inicia a créixer, a sortir de la zona de confort en la qual es troba estancada per agafar les regnes de la seva vida i resoldre els problemes o aconseguir els canvis i objectius desitjats.  Aquest procés requereix el màxim esforç i dedicació per part de coach i coachee. Una bona relació de confiança i compromís entre tots dos és imprescindible per aconseguir treure la millor versió del coachee i aconseguir que al final del procés de coaching s’acabin aconseguint els objectius marcats des d’un principi.

Com sé que necessito un coach?

El fonamental del coaching és que ajuda al fet que l’individu aconsegueixi els objectius que es proposi a partir dels recursos que té al seu abast. Si estàs en un moment de la teva vida en què tens clar que alguna cosa ha de canviar en el teu interior, i estàs preparat per experimentar una transformació per poder continuar avançant, pot ser que desitgis un coach.

Si et trobes en una situació d’incertesa, vols canviar de trajectòria professional, necessites avançar en la teva carrera, has arribat en una cruïlla o simplement necessites conciliar-te amb la teva vida personal pot ser que la solució sigui optar pels serveis de coaching que t’oferim.

Quan és un bon moment per iniciar un procés de coaching?

El moment idoni per endinsar-se en un procés de coaching depèn de cada persona i no té res a veure amb aspectes com l’edat o la trajectòria professional de l’individu. Sempre és un bon moment per iniciar un procés de coaching si:

 1. Tens uns objectius i vols aconseguir-los.
 2. Tens alguna dificultat o problema que t’impedeixi aconseguir les teves fites, vols reenfocar la teva vida i trobar-hi el sentit.
 3. Et sents estancat sense saber com començar un projecte, meta personal o professional.
 4. Necessites conciliar-te amb la teva vida personal i vols trobar un equilibri entre la teva vida privada i la teva vida professional.
 5. Sents que necessites un canvi en la teva vida, que faci que algunes coses tinguin més sentit per a tu.
 6. Vols descobrir o potenciar les teves fortaleses, els teus talents i la teva missió, per treure la millor versió de tu mateix i ajudar a canviar coses.

El coaching crea dependència?

No. En cap moment es crea una dependència emocional ni psicològica durant les sessions de coaching.  El coachee busca el suport, l’ajuda o acompanyament d’un coach per maximitzar una oportunitat o assolir els seus objectius, però en cap cas d’una forma depenent. És important destacar que es tracta d’un procés que té un principi i un final.

Quines eines utilitza el coach en la seva feina?

El coach utilitza les competències següents:

 • L’escolta profunda
 • La mirada: judicis i etiquetes
 • La presència
 • La creativitat i la intuïció
 • Les preguntes potents
 • Les metàfores
 • El joc
 • La intel·ligència emocional (treballa les emocions)

De què pots conversar amb el teu coach?

De tot. Pots presentar-li els teus problemes, dubtes, preguntes i sensacions. Podeu parlar dels teus canvis i desafiaments, de les teves decisions, de les teves pors i sentiments.

Des d’un punt de vista més professional, amb el coach pots parlar de la teva gestió del temps, la manca de motivació, les metes que vols aconseguir, els projectes que vols iniciar, etc.

 I si no sé quins són els meus objectius?

El coaching ajuda la persona a descobrir els seus objectius i il·lusions, i a aprendre a fer-los conscients un cop definits correctament, ja que normalment són presents en l’inconscient. El coaching permet al coachee fixar els seus propis objectius i li proporciona eines per arribar-hi.

Necessito tenir experiència prèvia amb un coach per apuntar-me a les sessions de coaching de UIC Barcelona?

No, ja que el servei de coaching que oferim està disponible per a tots aquells que desitgin un canvi o transformació en la seva vida, independentment de la seva experiència en el món del coaching.

En quant de temps veuré els resultats?

Dependrà de molts factors. El primer i el més important és la teva implicació i compromís. Així i tot, és important tenir en compte que els canvis en les persones no són immediats, sobretot si volem que siguin perdurables en el temps.

Quines altres formes d’acompanyament hi ha?

El coaching conviu amb un altre tipus de processos d’acompanyament, com poden ser el mentoring, la teràpia, la consultoria o l’acompanyament espiritual. La majoria dels processos d’acompanyament tenen propòsits semblants, però els diferencia la metodologia: en el del coaching és la “no directivitat” (vegeu l’apartat “definició i objectius” enllaç).

Qui participa en un procés de coaching?

En el procés de coaching plantejat en aquest programa, la relació de coaching tindrà lloc entre:

 • El coacheeés la persona que planteja i treballa els seus objectius de canvi. És el protagonista en el procés i ha de tenir un autèntic compromís amb el canvi que vol dur a terme. Per això, el coachee lidera el seu procés i marca la direcció cap a on vol anar.
 • El coach: és el professional que acompanya el coachee en el procés de canvi, posant al seu servei les seves competències, talents i eines. Colidera el procés de coaching, però no el dirigeix, sinó que acompanya el coachee en la direcció que aquest li ha marcat.