08/01/2024

Pere Buhigas, nou director de Ràdio 4

El professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de UIC Barcelona, Pere Buhigas Cardó, ha estat nomenat nou director de Ràdio 4. Pere Buhigas és llicenciat en Periodisme, enginyer tècnic en Telecomunicacions i diplomat en Estudis Avançats en Comunicació Audiovisual i Publicitat, a més de director de l’Observatori de la Intel·ligència Artificial i les Noves Tecnologies

Fins ara, Pere Buhigas era sotsdirector de projectes transmèdia de RTVE i membre del projecte IVERES “Identificació, verificació i resposta” contra la desinformació, del Ministeri de Ciència i Innovació. D’altra banda, també és membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya i de l’Associació Espanyola de Comunicació Científica.

Buhigas ha estat director de RTVE Catalunya i de programes informatius, tant de Ràdio Nacional d’Espanya, com de Televisió Espanyola a Catalunya. Anteriorment, havia dirigit diverses emissores locals de Ràdio Nacional d’Espanya. 

Tota la seva trajectòria professional s’ha desenvolupat com a periodista a la televisió i la ràdio, i s’ha especialitzat en el tractament audiovisual de la informació i en el periodisme científic. Ha presentat i dirigit durant sis temporades el programa de ciència i tecnologia “Lab24” del canal 24 Horas de RTVE.