• Rànquings
 • Rendiment acadèmic
 • Satisfacció dels alumnes
 • Inserció laboral
 • Alumnes UIC internacional
 • Alumnes fora de Catalunya
 • Alumnes programes mobilitat

Posició en els principals rànquings internacionals

GRAS - Odontologia i Ciències Orals
151-200/300
Posició Mundial
3/8
Posició Espanya

El Shanghai Ranking’s. Global Ranking of Academic Subjects 2022 és un rànquing que classifica les millors institucions del món en 54 matèries distribuïdes en cinc àrees: ciències naturals, enginyeria, ciències de la vida, ciències mèdiques i ciències socials. El total de les millors institucions varia segons la matèria, en el cas de “Dentistry and Oral Sciences” classifica en 300 les millors institucions del món.

Aquest rànquing analitza unes 5.000 institucions en educació superior.

Cada matèria es valora segons cinc indicadors:

 • (Q1): Nombre de publicacions d’una institució d’una mateixa matèria en el període 2016-2020.
 • (CNCI): Impacte de les citacions normalitzades per la disciplina en el període 2016-2020.
 • (IC): Col·laboració internacional en les publicacions en el període 2016-2020.
 • (TOP): Nombre d’articles publicats en les principals revistes sobre una matèria acadèmica durant el període 2016-2020.
 • (Award): Nombre total del personal d’una institució premiat en una matèria acadèmica des de 1981.

Metodologia

Els resultats de UIC Barcelona al Global Rànquing of Academic Subjects 2022 classifiquen a la Universitat Internacional de Catalunya en la matèria “Dentistry and Oral Sciences” en les posicions següents:

 • Classificació mundial: 151-200 de 300
 • Classificació nacional: 3 de 8

Shanghai Ranking

Times Higher Education World University Rankings
801-1000/1.799
Posició Mundial
=15/55
Posició Espanya

Times Higher Education World University Rankings proporciona una classificació de les millors universitats del món, n’avalua l’acompliment a través dels indicadors següents que s'agrupen en cinc pilars: la docència (entorn d'aprenentatge), la recerca (volum, ingressos i reputació), les cites (influència de la recerca), la perspectiva internacional (personal, estudiants i recerca), els ingressos de la indústria (transferència del coneixement) i la reputació acadèmica.

El Times Higher Education World University Rankingss continua sent el rànquing internacional líder que sustenta l'excel·lència en l'educació superior. Aquest any, s'ha publicat una classificació de 1.799 institucions de 104 països sobre la base d’una participació de 2.500 institucions d'Educació Superior i recerca a escala mundial.

Els resultats de UIC Barcelona al THE World University Rankings 2023 classifiquen la Universitat Internacional de Catalunya en les posicions següents:

 • Classificació mundial: 801-1000 de 1799
 • Classificació nacional: = 15 de 55

 

Rank times

Times Higher Education World University Rankings - Clínica i Salut
601-800/1000
Posició Mundial
=17/41
Posició Europea

Times Higher Education World University Rankings by Subject proporciona una classificació de les millors universitats del món per àmbits, que cobreix onze àrees temàtiques i proporciona una descripció general dels millors llocs del món per estudiar una disciplina escollida.

Els onze àmbits són arts i humanitats, negocis i economia, clínica i salut, ciències de la informàtica, educació, enginyeria, dret, ciències de la vida, ciències físiques, psicologia i ciències socials.

La metodologia utilitzada en el World University Rankings by Subject es basa en els mateixos tretze indicadors d'acompliment utilitzats en el World University Rankings agrupats en cinc pilars: docència, recerca, cites, perspectiva internacional, ingressos de la indústria i reputació acadèmica, que es recalibren per adaptar-se a cada àmbit (subject) de manera individual.

UIC Barcelona ha estat classificada en l'àmbit clínica i salut, els estudis que inclouen aquest àmbit són Medicina, Odontologia, i altres de relacionats amb la salut (Fisioteràpia, Infermeria, Bioenginyeria i Ciències Biomèdiques).

Els resultats de UIC Barcelona al THE World University Rankings by Subject 2022 classifiquen la Universitat Internacional de Catalunya en les posicions següents:

 • Classificació mundial: 601-800 de 1001
 • Classificació nacional: = 17 de 41

 

Rank times

Times Higher Education Young University Rankings
201-250 /539
Posició Mundial
12/32
Posició Espanya

Times Higher Education Young University Rankings proporciona una classificació de les millors universitats del món que es van fundar a partir del 1972 fins a l'actualitat. Es basa en tretze indicadors d'acompliment, els mateixos utilitzats en el Times Higher Education World University Rankings, agrupats en cinc pilars: docència, investigació, cites, perspectiva internacional i ingressos de la indústria, ajustant les ponderacions per donar menys pes a la reputació. 

Els resultats de UIC Barcelona a THE Young University Rankings 2022 classifiquen la Universitat Internacional de Catalunya en les posicions següents:

 • Classificació mundial: 201-250 de 539
 • Classificació nacional: 12 de 32

Rank times

U-Multirank
121/1.103
Posició Europea
12/76
Posició Espanya

U-Multirank ha publicat en aquesta 9a edició els resultats d’unes 2.200 universitats de 96 països i inclou un rànquing institucional i un altre per àmbits de coneixement amb 30 àrees temàtiques que han estat avaluades en aquesta edició.

En el marc de la 9a edició d’U-Multirank, un projecte promogut i finançat per la Unió Europea, la Fundació Bertelsmann i el Banc de Santander i elaborat per un consorci liderat pel professor Dr. Frans van Vught de Vuhold BV, el professor Dr. Frank Ziegele del Centre for Higher Education (CHE) i altres entitats que formen part del consorci com són el Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS) i la Fundación CYD.

U-Multirank es basa d'indicadors dividits en les dimensions: ensenyament i aprenentatge, recerca, transferència de coneixement, orientació internacional i contribució al desenvolupament regional.

La Fundació CYD col·labora en la recollida de dades del sistema universitari espanyol i aprofita part dels indicadors per a la confecció posterior del seu propi rànquing.

La metodologia d’U-Multirank és ser una eina multidimensional per comparar la qualitat de les institucions d’educació superior i qualifica el rendiment i l’acompliment de cada universitat en una graduació que va des de A (“molt bo”), B (“bo”), C (“mitjà”), D (“per sota de la mitjana”) fins a E (“feble”).

U-Multirank es basa en diferents fonts per obtenir les dades subministrades per les mateixes institucions, bases de dades bibliomètriques com la Web of Science i de patents internacionals i de bases de dades nacionals com el SIIU.

En aquesta 9a edició, UIC Barcelona es troba en la posició 121 de les 1.103 universitats europees participants i a la posició 12 de 76 universitats espanyoles.

Multirank

MosIUR
2.691/13.800
Posició Mundial
63/75
Posició Espanya

El Rànquing Internacional “The Three University Missions Ranking” és un rànquing acadèmic que s'inicia l'any 2017 i que avalua les institucions d'educació superior segons les tres missions universitàries que són, l'educació, la investigació científica i la relació entre la universitat i la societat, aquesta darrera analitzada per primera vegada en un rànquing acadèmic global.

La metodologia de classificació d'aquest rànquing utilitza criteris objectius, basats en dades oficials, així com dades de proveïdors d'informació internacionals de renom. Les enquestes de reputació estan completament excloses.

El pes global d‟indicadors per dimensió és del 45% per a Educació, 25% per a Investigació i 30% per a Universitat i Societat.

Els indicadors que mesuren cada dimensió i les fonts de recollida de la dada són els següents:

Indicadors que mesuren cada dimensió del rànquing MosIUR

“The Three University Missions Ranking 2022”, ha classificat 1800 universitats de 103 països, d'una llista de més de 2.200 institucions d'educació superior de 129 països.

Els resultats de la Universitat Internacional de Catalunya en el ranking “The Three University Missions Ranking 2022” són els següents:

Classificació mundial: 901-1000 de 1800 universitats

Classificació nacional: =38 de 56 universitats

 

MosIUR

uniRank
2.691/13.800
Posició Mundial
63/75
Posició Espanya

uniRank és un directori internacional d'educació superior líder i el motor de recerca que ofereix ressenyes i classificacions de més de 13.800 universitats oficialment reconegudes en 200 països.

Unirank inclou institucions d'educació superior de tot el món amb els requisits següents:

 • Estan oficialment reconegudes, autoritzades i/o acreditades per organismes nacionals o regionals.
 • Estan oficialment autoritzades per atorgar graus d'almenys 4 anys i/o postgraus.
 • Proporcionen cursos d'educació superior principalment en un format tradicional d'educació presencial i no a distància.

Unirank University Ranking figura en el rànquing mundial d'universitats segons l'Observatori IREG sobre classificació acadèmica i excel·lència. No és un rànquing acadèmic sinó un rànquing universitari basat en el web amb l'objectiu de proporcionar una classificació global aproximada d'universitats del món en funció de la presència que tenen al web i el prestigi en termes de trànsit estimat, confiança i popularitat d'enllaços de qualitat. Aquestes dades ajuden els estudiants internacionals i el personal acadèmic a comprendre com de popular és una institució d'educació superior específica en un país estranger.

La font de la dada d'UniRank University Ranking es basa en un algoritme que inclou 5 mètriques web imparcials i independents extretes de 4 fonts de web intelligence:

 • Moz Domain Authority
 • Alexa Global Rank
 • SimilarWeb Global Rank
 • Majestic Referring Domains
 • Majestic Trust Flow

Les dades de mètriques web es recopilen la mateixa setmana per minimitzar les fluctuacions temporals i maximitzar la comparabilitat.

UniRank ofereix rànquings per països, Espanya té una classificació de 75 universitats.
Nombre d'institucions classificades: 200 a escala mundial i 75 a escala nacional.

Classificació UIC Barcelona edició 2022

Posició mundial: 2.691
Posició nacional: 63

Des de 2018 Unirank publica quatre nous rànquings universitaris destinats a avaluar la presència i popularitat de les institucions d'educació superior a les xarxes socials en les dues plataformes socials principals:

 

UniRank Twitter University Ranking

Aquest rànquing proporciona informació sobre l'adopció de la plataforma social Twitter entre les institucions d'educació superior i porta a la llista més completa d'universitats i escoles amb presència oficial a Twitter. L’objectiu és proporcionar un índex de popularitat de cada universitat en la plataforma Twitter basat en el nombre total de seguidors, no té la intenció de classificar les institucions d'educació superior per la seva qualitat educativa o el nivell acadèmic dels serveis prestats.

Actualment, 8.471 d'un total de 13.865 institucions d'educació superior al món, incloses en la base de dades de UniRank, han adoptat una pàgina institucional oficial de Twitter.

Resultats edició 2022 Universitat Internacional de Catalunya:
Posició nacional: 52 de 74 universitats espanyoles amb 16.300 seguidors.

 

UniRank Facebook University Ranking

Aquest rànquing proporciona informació sobre l'adopció de la plataforma social Facebook entre les institucions d'educació superior i porta a la llista més completa d'universitats i col·legis amb presència oficial a Facebook. L’objectiu és proporcionar un índex de popularitat de cada universitat a la plataforma Facebook basat en el nombre total de likes, no té la intenció de classificar les institucions d'educació superior per la seva qualitat educativa o el nivell acadèmic dels serveis prestats.

Actualment, 10.611 d'un total de 13.865 institucions d'educació superior al món, incloses en la base de dades de UniRank, han adoptat una pàgina institucional oficial de Facebook.

Resultats edició 2022 Universitat Internacional de Catalunya:
Posició nacional: 30 de 75 universitats espanyoles amb 35.698 seguidors.

unirank

Ranking Web of Universities
1.731/12.000
Posició Mundial
643/6.017
Posició Europea
55/278
Posició Espanya

Juliol 2022*

Ranking Web of Universities és un sistema de classificació per a les universitats que té l'objectiu de fomentar la presència acadèmica al web, donant suport a iniciatives d’Open Access que augmentin la difusió del coneixement científic i cultural que generen les universitats.

La metodologia es basa en els indicadors següents: presència (suspès), impacte (50%), obertura (10%) i excel·lència (40%). Es publica dues vegades a l’any, al gener i al juliol.

Nombre total d'institucions classificades: 12.000.

Nombre d'institucions classificades a Espanya: 278.

Nombre d'institucions classificades a Europa: 6.017.

 

IndicadorPosició
Impacte3.323
Obertura1.849
Excel·lència1.761

 

Ranking Web Of Universities

University Ranking by Academic Performance (URAP)
1.810/3.002
Posició Mundial
54/66
Posició Espanya

Article: 21%

Total Documents: 10%

Cites: 21%

Total impacte d'articles: 18%

Total impacte de cites: 15%

Col·laboració internacional: 15%

Els resultats de UIC Barcelona per indicador:

Universitat Article Cites Total Documents Col·laboració internacional Total impacte articles Total impacte cites Total
Universitat Internacional de Catalunya 27,24 42,14 17,32 48,13 36,37 32,9 183,84

Posició de UIC Barcelona a nivell nacional: 54/66 universitats

Posició de la UIC Barcelona a nivell mundial: 1.810/3.002 universitats

Els resultats per matèries :

Odontologia

Els resultats de UIC Barcelona per indicador:

Universitat Article Cites Total Documents Total impacte articles Total impacte cites Col·laboració internacional Total
Universitat Internacional de Catalunya 42,07 61,16 20,20 52,42 45,87 48,13 269,85

Resultats UIC Barcelona a nivell nacional: 5/6 universitats

Resultats UIC Barcelona a nivell mundial: 146/250 universitats

Medicina i Ciències de la Salut

Els resultats de UIC Barcelona per indicador:

Universitat Article Cites Total Documents Total impacte articles Total impacte cites Col·laboració internacional Total
Universitat Internacional de Catalunya 63,22 63,05 30,04 54,04 45,03 45,12 300,50

Resultats UIC Barcelona a nivell nacional: 31/60 universitats

Resultats UIC Barcelona a nivell mundial: 830/2000 universitats

Metodologia

URAP - University Ranking by Academic Academic Performance

 

URAP

Nature Index

El Nature Index és una base de dades obertes d'afiliacions d'autors i relacions institucionals. El Índice rastrea les contribucions als articles d'investigació publicats en 82 revistes de ciències naturals d'alta qualitat, elegides en funció de la reputació d'un grup independent d'investigadors.

El Nature Index proporciona recomptes absoluts i de percentatge fraccional de la publicació d'articles a nivell institucional i nacional i, com a tal, és un indicador de la producció i col·laboració d'investigació d'alta qualitat a nivell mundial.

Les dades en el Nature Index s'actualitzen regularment, i fan referència al període de l'1 de gener al 31 de desembre de l'anualitat anterior a cada any de publicació disponible sota una llicència Creative Commons a nature.com/nature-index/.

Posició nacional

2022 tables: Institutions - academic | Annual tables | Nature Index

Resultats UIC Barcelona

Universitat Internacional de Catalunya (UIC) | Productos de la institución | Índice de la Naturaleza (nature.com)

 

Nature Index

Scimago Institutions Rankings (SIR)
=494/4.364
Posició Mundial
=286/706
Posició Mundial
=286/706
Posició Europea

El Scimago Institutions Rankings (SIR) és un rànquing que analitza els resultats de recerca de les universitats i institucions de recerca en l’àmbit mundial i les classifica segons un indicador compost que combina tres conjunts diferents d’indicadors basats en el rendiment de la recerca, els resultats de la innovació i l’impacte social mesurat per la visibilitat que tenen al web. Aquest rànquing té com a font la base de dades Scopus.

El càlcul es genera cada any a partir dels resultats obtinguts durant un període de cinc anys que finalitza dos anys abans de l’edició del rànquing.

Scimago classifica UIC Barcelona en les posicions següents:

 • Mundial: =494 / 4.364
 • Europa occidental: = 286 / 706
 • Nacional: 48 /74

Scimago Institutions Rankings (SIR) by subject

Odontologia

Mundial: 128/605

Europa Occidental: 41/154

Nacional: 5/15

Medicina

Mundial: =556/2.567

Europa Occidental: 305/765

Nacional: 44/65

Psicologia

Mundial: =544/1.774

Europa Occidental: =285/511

Nacional: 43/64

Arts i Humanitats

Mundial: =519/1979

Europa Occidental: =310/541

Nacional: =53/66

Negocis, Adminsitració i Comptabilitat

Mundial: =715/2.370

Europa Occidental: =357/565

Nacional: 52/65

Economia, Econometria i Finances

Mundial: =630/1854

Europa Occidental: 345/477

Nacional: 54/59

Ciències ambientals

Mundial: =375/3.288

Europa Occidental: =209/589

Nacional: 32/60

Bioquímica, Genètica i Biologia Molecular

Mundial: =548/2.781

Europa Occidental: =287/502

Nacional: 47/58

Ciències Socials

Mundial: =666/2.980

Europa Occidental: =351/630

Nacional: 57/73

Scimago

​​​​​​​Best Global Universities Rankings
1.561/2010
Posició Mundial
552/663
Posició Europea Occidental
48/53
Posició Espanya

The Best Global Universities és un rànquing internacional elaborat per la revista U.S. News & World Report que analitza institucions d'Educació Superior a més de 90 països i en base a 13 indicadors que mesuren l'exercici de la recerca global de cadascun. El proveïdor de dades és Clarivate.

Classificació UIC Barcelona

A nivell mundial: 1561 de 2010 universitats

A nivell europeu: 552 de 663 universitats

A nivell nacional: 48 de 53 universitats

Classificació de l'àmbit Medicina Clínica a UIC Barcelona

A nivell mundial: 837 de 1000 universitats

A nivell nacional: 29 de 39 universitats

Best Global 2022

UI GreenMetric World University Ranking on Sustainability
301/1050
Posició Mundial
16/29
Posició Nacional

 

UI GreenMetric World University Ranking on Sustainability és una iniciativa d’Universitas Indonesia que es va dur a terme per primera vegada l’any 2010.

L’objectiu d’aquest rànquing és mesurar la situació actual i les polítiques relacionades amb el campus verd i la sostenibilitat a les universitats a escala mundial mitjançant una enquesta en línia en la qual es recull la informació en sis pilars:

 1. Entorn i infraestructura (SI) (15 %)
 2. Energia i canvi climàtic (CE) (21 %)
 3. Residus (WS) (18 %) 
 4. Aigua (WR) (10 %)
 5. Transport (TR) (18 %)
 6. Educació i recerca (ED) (18 %)

La Universitat Internacional de Catalunya ha estat classificada en el rànquing mundial en la posició 301 de 1050 universitats i a nivel nacional en la posició 16 de les 29 universitats espanyoles.

Consulteu-ne els resultats aquí.

GreenMetric World University Ranking

 

Posició en els principals rànquings nacionals

Fundación CYD
10/79
Resultats globals
5/30
Àmbit Arquitectura

En aquesta 9a edició del Rànquing CyD, hi han participat 79 universitats espanyoles (de les quals 48 són públiques i 31 són privades).

El Rànquing CyD, amb un enfocament multidimensional, ofereix indicadors per mesurar i comparar el rendiment de les universitats en les seves diferents àrees d'activitat mitjançant l'anàlisi d'indicadors, 37 en l’àmbit institucional, classificats per grups de rendiment (alt, intermedi i reduït) i agrupats en sis dimensions: Ensenyament i Aprenentatge; Recerca; Transferència de Coneixement; Orientació Internacional; Contribució al Desenvolupament Regional i Inserció Laboral (aquest últim en el rànquing d’Àmbits).

El Rànquing CyD permet mesurar i comparar el rendiment de les universitats en dues categories:

Categoria institucional.
Ofereix l'anàlisi en el conjunt de la universitat.

Categoria d’àmbits de coneixements.
Ofereix l'anàlisi del conjunt de titulacions de grau i màster que pel seu grau d'homogeneïtat conformen un determinat àmbit temàtic. En aquesta edició UIC Barcelona ha participat en l'àmbit d’Arquitectura.

El Rànquing CyD, encara que no ofereixi una posició única de cada universitat, ordena en funció del nombre d'indicadors que han obtingut un rendiment alt, intermedi i reduït. UIC Barcelona, en aquesta 9a edició, ha destacat pel seu nombre elevat d'indicadors d'alt rendiment:

En la categoria institucional, UIC Barcelona ocupa la posició 10 de 79 universitats espanyoles i torna a destacar en la dimensió de "Contribució a al Desenvolupament Regional".
Resultats globals

En la categoria d’àmbit de coneixement, UIC Barcelona:

 • A l’àmbit Arquitectura ocupa la 5ª posició de 30 universitats espanyoles

Resultats globals per àmbit

 

Ranking CYD

U-Ranking
6/12
Nivell Global. U-Ranking
32/35
Nivell Global. U-Ranking Volum

L’U-Ranking d’universitats espanyoles (indicadors sintètics del sistema universitari espanyol) és un projecte conjunt de la Fundació BBVA i l’IVIE (Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques). A la 10ª edició 2022 s'analitzen un total de 72 universitats, 48 públiques i 24 privades, cobrint el 98% del Sistema Universitari Espanyol en termes de nombre d'estudiants de grau i analitza més de 3.500 graus oficials. Els resultats es presenten en dos formats diferents:

 • L’U-Ranking, que classifica les universitats segons el seu rendiment-docent i de recerca i innovació- segons la dimensió de la institució per fer-les comparables.
 • L’U-Ranking Volum, que classifica les universitats segons el volum total de resultats- docents i de recerca i innovació de les universitats espanyoles- i, per tant, la dimensió de la universitat juga un paper en la mateixa juntament amb el rendiment de cada institució. 

Les dues dimensions que s’analitzen en aquest rànquing són: docència i investigació i innovació.

U-Ranking UIC Barcelona resultat global 

Universitat

Nivell

índex

UIC Barcelona

6

1

(1) Distingint 12 nivells

U-Ranking UIC Barcelona resultats per dimensions

Dimensió

Nivell

Índex

Docència 1

3

1,1

Recerca i innovació 2

12

0,8

(1) Distingint 7 nivells
(2) Distingint 19 nivells

U-Ranking Volum UIC Barcelona, resultat global

Universitat

Nivell

Índex

UIC Barcelona

32

0.3

(1) Distingint 35 nivells

U-Ranking Volum UIC Barcelona resultats per dimensions 

Dimensió

Nivell

Índex

Docència 1

27

0.4

Recerca i innovació2

32

0.3

(1) Distingint 30 nivells
(2) Distingint 35 nivells

Rànquing de postgraus

U-Ranking 2022 ofereix una anàlisi específica sobre la formació de postgrau - màster i doctorat- a les universitats del Sistema Universitari Espanyol. L'informe aborda l'evolució d'aquests estudis a l'última dècada i la seva estructura diferent segons la titularitat de la universitat i la branca d'ensenyament.

U-Ranking UIC Barcelona per àmbits

Àmbits

Nivell

Índex

Ciències de la Salut

6

1

(1) Distingint 10 nivells

 

u-ranking

Fundación HAZ
3/26 Universitats privades
Transparents

La Fundación HAZ té per objectiu impulsar el bon govern, la transparència, la rendició de comptes i l’impacte social de les institucions, basant-se en el fet que la informació de la web sigui:

 • Visible: la informació s’ha de poder captar de manera senzilla.
 • Accessible: la informació s’ha de poder captar de manera fàcil sense permisos.
 • Actualitat: la informació ha d’estar al dia.
 • Integralitat: la informació ha de ser completa.

Es distingeixen 25 indicadors, per les universitats privades, que avaluen la transparència de la universitat en tres categories amb les següents puntuacions:

 • Transparent: universitats privades que compleixen almenys 38 dels 50 punts de transparència entre els que s'han d'incloure els indicadors d'estats financers i informe d'auditoria.
 • Translúcids: universitats privades que compleixen al menys 25 dels 50 punts de transparència.
 • Opacs: universitats privades que tenen menys de 25 punts de transparència.

UIC Barcelona es troba en el grup dels transparents; compleix 50 dels 50 punts de transparència i obté el segell T de Transparente ***.

Segell transparents de la Fundación HAZ

Fundación HAZ

Dyntra
=34/77
Universitats espanyoles
1/27
Universitats privades

Dynamic Transparency Index (Dyntra) té com a objectiu mesurar la informació pública de governs, administracions públiques, partits polítics, càrrecs electes i els diferents actors socials d’una manera dinàmica, eficient, transparent i oberta. S’ha elaborat un estudi sobre la transparència pública de les universitats espanyoles basat en l’avaluació del nivell de transparència d’aquestes a través de la metodologia Dyntra.

Metodologia

Analitza la transparència de les universitats a través de 169 indicadors agrupats en cinc grups diferenciats: 1. Transparència institucional; 2. Comunicació pública; 3. Participació i col·laboració ciutadana; 4. Transparència economicofinancera; 5. Transparència en la contractació de serveis.

 

Indicador 2023
Global 86 de 169 indicadors (50,89%)
Transparència institucional 51 de 84 indicadors (60,71%)
Comunicació pública 17 de 25 indicadors (68%)
Participació i col·laboració ciutadana 11 de 21 indicadors (52,38%)
Transparència economicofinancera 6 de 20 indicadors (30%)
Contractacions de serveis 1 de 19 indicadors (5,26%)

 

 

Dyntra

FORBES 2022: Best Spanish universities
14/25
Universitats espanyoles

La Universitat Internacional de Catalunya s’ha classificat a la llista de les 25 millors universitats d’Espanya, en la posició 14, segons l’edició espanyola de la revista Forbes.

En aquesta segona edició, hi han participat 88 universitats registrades pel Sistema Integrat d’Informació Universitària (SIIU), del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, de les quals només 25 s’han classificat en aquest rànquing.

A través d’aquest rànquing s’avalua el contingut curricular, la diversitat, l’equilibri entre recerca i preparació dels alumnes per a la vida laboral, les oportunitats laborals en acabar la carrera, el prestigi percebut pels alumnes, el networking i la internacionalització.

Els criteris d’avaluació per a aquest rànquing les ha analitzat un comitè internacional d’experts en educació superior entre els quals hi ha el professor Hans De Wit, de la Facultat d’Educació i Desenvolupament Humà del Boston College (els Estats Units); Charles Goldman, professor i economista de Rand Corporation, i Jamil Salmi, especialista en educació superior i conseller de més d’un centenar de governs i universitats.

Els indicadors es divideixen en cinc blocs: preu i accessibilitat (10 %), experiència de l’alumnat (30 %), preparació per a la vida laboral (30 %), qualitat del professorat i de la investigació (15 %) i perspectiva internacional (15 %).

Per a l’anàlisi d’aquest rànquing, Forbes s’ha basat en les dades del Baròmetre d’ocupabilitat i ocupació universitària, les dades de l’Observatori d’ocupabilitat i ocupació universitàries, les estadístiques i indicadors del SIIU, així com de les dades recollides per les mateixes universitats mitjançant un formulari amb més de 50 preguntes.

El Mundo 2022: rànquing "50 carreres"
3a posició en la seva categoria
Grau en Odontologia

El rànquing analitza els cinquanta graus més populars entre els estudiants i les cinc millors universitats per cursar-los. Per elaborar aquest informe, el diari analitza detalladament 25 criteris de selecció, l’opinió de 2.000 professors i altres estudis externs (rànquings internacionals i informes de l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació, entre d’altres).

UIC Barcelona apareix novament en el rànquing de les millors universitats espanyoles que realitza el diari El Mundo. En concret, el Grau en Odontologia es manté entre els tres millors de la seva categoria.

El Mundo destaca especialment de la Facultat d’Odontologia la Clínica Universitària d’Odontologia i les seves instal·lacions equipades amb les tecnologies més avançades.

El Mundo 2022: rànquing "250 màsters"
3a posició en la seva categoria
Màster International Cooperation Sustainable Emergency Architecture
4a posició en la seva categoria
Master’s Degree in Periodontology

El rànquing de millors màsters d'El Mundo, analitza els 250 programes de màster de diverses universitats i escoles de negocis en 50 especialitats. A cada categoria s'inclouen les cinc millors universitats que imparteixen els millors màsters, també inclou una guia completa de MBA amb les millors escoles de negocis que els ofereixen.

Per elaborar-lo s'han analitzat 25 criteris de selecció, dividits segons la demanda del màster, els recursos humans, el pla d'estudis, els resultats i els mitjans materials.

"El MU en Direcció d'Empreses i Sistemes de producció un elevat percentatge d'alumnes el cursen a temps parcial; aquests alumnes necessiten com a mínim 2 anys per graduar-se, fet que fa reduir significativament la taxa de graduació en d (duració teòrica de l’estudi). Pel curs 2020-2021 un 91.84% dels alumnes de nou ingrés tenen una dedicació parcial, fet que justifica que la taxa de graduació en d (duració teòrica de l'estudi), se situï en un 6.12%."

*El rendiment acadèmic dels màster oficials curs 21-22 es troba en estudi pendent d'actualització.

Taxa d’ocupació edició 7a AQU
91,70 %
Graus
92 %
Màsters

Accions

El Departament d’Alumni & Careers de la Universitat Internacional de Catalunya té l’objectiu d’establir els ponts necessaris que permetin als nostres graduats incorporar-se al mercat laboral, és per això que fa durant tot el curs diferents accions per aconseguir-ho:

Comunitat Alumni

 • Formació continuada “Lifelong Learning”
 • Mentoria

Carreres professionals

 • Career Center: Disposem d’un portal de feina que ens permet acostar les ofertes laborals de diferents graus als nostres estudiants i alumni, i facilitar-los la integració al mercat laboral nacional i internacional. 
 • Orientació en la cerca de feina: Es fa assessorament per a la millora de les eines de cerca de feina a través de sessions personalitzades.
 • Career coaching: Acompanyament personal per a l’assoliment d’objectius professionals, transició laboral i millora de l’ocupabilitat.
 • Formació per a la inserció laboral: Xerrades, conferències, formacions per millorar la cerca de feina i l’ocupabilitat. 
 • Assessorament continuat: (legal, altres..)

Resultats

D’altra banda, la Universitat Internacional de Catalunya col·labora amb l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya) en la realització de l’enquesta d’inserció laboral, per obtenir dades i evidències fiables sobre el grau d’ocupabilitat dels titulats en les activitats d’Educació Superior (graus i màsters), que ens permetin la presa de decisions orientades a la millora dels ensenyaments.

AQU Catalunya realitza l’estudi d’inserció laboral de tot el sistema universitari català amb una periodicitat triennal des de 2001, i en aquests vint anys de trajectòria ja acumula més de 100.000 registres amb, aproximadament, el 50 % de resposta. Aquestes dades confirmen la robustesa de l’estudi, la fiabilitat de les dades i consolida l’enquesta com una de les més representatives, completes i importants a Europa. La població enquestada són titulats que fa tres anys que han acabat els estudis, amb la qual cosa s’obté una visió acurada de quina és la progressió i la inserció professional que tenen en conèixer el temps, la qualitat i la via d’inserció que han seguit; a més a més de poder valorar, també, el grau de satisfacció amb la formació rebuda.

UIC Barcelona participa en aquest estudi des de l’edició de 2014, atès que es consideren com a representatius els resultats i conclusions que de l’enquesta se n’extreuen. Alhora, es valora el fet de poder obtenir dades comparatives amb la resta d’universitats de Catalunya.

Les darreres dades actualitzades són les corresponents a la 7a edició de l’enquesta, realitzada a principis de 2020 als graduats que van acabar els estudis el curs 2015-2016.

En aquesta darrera edició s’han enquestat més 35.000 persones: 17.500 titulades de grau i ensenyaments artístics superiors, 12.000 titulades de màster i 2.500 titulades de doctorat, xifra que representa la meitat de la població de referència (titulada en grau el curs 2015-2016, tret de Medicina amb la promoció 2012-2013, i titulada en ensenyament artístics superiors, màster i doctorat els cursos 2014-2015 i 2015-2016).

Es poden consultar els resultats generals de tots els estudis realitzats per AQU Catalunya en aquest enllaç.

Ocupabilitat

Activitat educació superior Taxa d'ocupació edició 7a AQU
Graus 91,70 %
Màsters 92 %

 

Consulteu els resultats per graus