• Rànquings
 • Rendiment acadèmic
 • Satisfacció dels alumnes
 • Inserció laboral
 • Alumnes UIC internacional
 • Alumnes fora de Catalunya
 • Alumnes programes mobilitat

Posició en els principals rànquings internacionals

ARWU - Odontologia
151-200 de 300
Classificació mundial
3-4 de 7
Classificació nacional

El Shanghai Ranking’s. Global Ranking of Academic Subjects 2020 és un rànquing que classifica les 500 millors institucions del món en 54 matèries distribuïdes en cinc àrees: ciències naturals, enginyeria, ciències de la vida, ciències mèdiques i ciències socials. El total de les millors institucions varia segons la matèria, en el cas de “Dentistry and Oral Sciences” classifica en 300 les millors institucions del món.

Aquest rànquing té unes 4.000 institucions en educació superior.

Cada matèria es valora segons cinc indicadors:

 • (PUB): Nombre de publicacions d’una institució d’una mateixa matèria en el període 2014-2018.
 • (CNCI): Impacte de les citacions normalitzades per la disciplina en el període 2014-2018.
 • (IC): Col·laboració internacional en les publicacions en el període 2014-2018.
 • (TOP): Nombre d’articles publicats en les principals revistes sobre una matèria acadèmica durant el període 2014-2018.
 • (Award): Nombre total del personal d’una institució premiat en una matèria acadèmica des de 1981.

Els resultats de UIC Barcelona al Global Rànquing of Academic Subjects 2020 classifiquen a la Universitat Internacional de Catalunya en la matèria “Dentistry and Oral Sciences” en les posicions següents:

 • Classificació mundial: 151-200 de 300
 • Classificació nacional: 3-4 de 7

ptrans acrwu

Times Higher Education World University Rankings
601-800 de 1527
Classificació mundial
= 9 de 50
Classificació nacional

Times Higher Education World University Rankings proporciona una classificació de les millors universitats del món, n’avalua l’acompliment a través dels indicadors següents que s'agrupen en cinc pilars: la docència (entorn d'aprenentatge), la recerca (volum, ingressos i reputació), les cites (influència de la recerca), la perspectiva internacional (personal, estudiants i recerca), els ingressos de la indústria (transferència del coneixement) i la reputació acadèmica.

En el seu dissetè any, el Times Higher Education World University Rankingss continua sent el rànquing internacional líder que sustenta l'excel·lència en l'educació superior. Aquest any, s'ha publicat una classificació de 1.527 institucions de 93 països sobre la base d’una participació de 1.993 institucions d'Educació Superior i recerca a escala mundial.

Els resultats de UIC Barcelona al THE World University Rankings 2021 classifiquen la Universitat Internacional de Catalunya en les posicions següents:

 • Classificació mundial: 601-800 de 1527
 • Classificació nacional: = 9 de 50

 

Rank times

Times Higher Education World University Rankings - Clínica i Salut
501-600 de 856
Classificació mundial
= 12 de 39
Classificació nacional

Times Higher Education World University Rankings by Subject proporciona una classificació de les millors universitats del món per àmbits, que cobreix onze àrees temàtiques i proporciona una descripció general dels millors llocs del món per estudiar una disciplina escollida. Aquest any, 1.512 universitats han estat classificades en els onze àmbits (arts i humanitats, negocis i economia, clínica i salut, ciències de la informàtica, educació, enginyeria, dret, ciències de la vida, ciències físiques, psicologia i ciències socials).

La metodologia utilitzada en el World University Rankings by Subject es basa en els mateixos tretze indicadors d'acompliment utilitzats en el World University Rankings agrupats en cinc pilars: docència, recerca, cites, perspectiva internacional, ingressos de la indústria i reputació acadèmica, que es recalibren per adaptar-se a cada àmbit (subject) de manera individual.

UIC Barcelona ha estat classificada en l'àmbit clínica i salut, els estudis que inclouen aquest àmbit són Medicina, Odontologia, i altres de relacionats amb la salut (Fisioteràpia, Infermeria, Bioenginyeria i Ciències Biomèdiques).

Els resultats de UIC Barcelona al THE World University Rankings by Subject 2021 classifiquen la Universitat Internacional de Catalunya en les posicions següents:

 • Classificació mundial: 501-600 de 856
 • Classificació nacional: = 12 de 39

 

Rank times

U-Multirank
185
Posició europea sobre 1.070
11
Posició nacional sobre 79
1
Dimensió: Compromís regional de 79 universitats espanyoles

U-Multirank ha publicat en aquesta 7a edició els resultats d’unes 1.800 universitats de 92 països i inclou un rànquing institucional i un altre per àmbits de coneixement amb 28 àrees temàtiques que han estat avaluades en aquesta edició.

En el marc de la setena edició d’U-Multirank, un projecte promogut i finançat per la Unió Europea , la Fundació Bertelsmann i el Banc de Santander i elaborat per un consorci liderat pel professor Dr. Frans van Vught de Vuhold BV, el professor Dr. Frank Ziegele del Centre for Higher Education (CHE) i altres entitats que formen part del consorci com són el Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS) i la Fundación CYD, es basa en 36 indicadors dividits en les dimensions: ensenyament i aprenentatge, recerca, transferència de coneixement, orientació internacional i contribució al desenvolupament regional.

La Fundació CYD col·labora en la recollida de dades del sistema universitari espanyol i aprofita part dels indicadors per a la confecció posterior del seu propi rànquing.

La metodologia d’U-Multirank és ser una eina multidimensional per comparar la qualitat de les institucions d’educació superior i qualifica el rendiment i l’acompliment de cada universitat en una graduació que va des de A (“molt bo”), B (“bo”), C (“mitjà”), D (“per sota de la mitjana”) fins a E (“feble”).

U-Multirank es basa en diferents fonts per obtenir les dades subministrades per les mateixes institucions, bases de dades bibliomètriques com la Web of Science i de patents internacionals i de bases de dades nacionals com el SIIU.

En aquesta 7a edició el posicionament de la Universitat Internacional de Catalunya en el terreny institucional i en l’àmbit de coneixement d’ADE queda de la manera següent:

Indicadors institucionals
UIC Barcelona es troba en la posició 185 de les 1.070 universitats europees participants i a la posició 11 de 79 universitats espanyoles i destaca en la dimensió de “Compromís regional”, ja que queda en primer lloc de les 79 universitats espanyoles, europees i mundials.

En l’àmbit de coneixement d’ADE
UIC Barcelona es troba en la posició 13 de 55 universitats espanyoles participants i es troba a la posició 56 de les 407 universitats europees participants.

 

Multirank

uniRank
2.277
Posició mundial sobre 13.800
60
Posició nacional sobre 75

uniRank és un directori internacional d'educació superior líder i el motor de recerca que ofereix ressenyes i classificacions de més de 13.800 universitats oficialment reconegudes en 200 països.

Unirank inclou institucions d'educació superior de tot el món amb els requisits següents:

 • Estan oficialment reconegudes, autoritzades i/o acreditades per organismes nacionals o regionals.
 • Estan oficialment autoritzades per atorgar graus d'almenys 4 anys i/o postgraus.
 • Proporcionen cursos d'educació superior principalment en un format tradicional d'educació presencial i no a distància.

Unirank University Ranking figura en el rànquing mundial d'universitats segons l'Observatori IREG sobre classificació acadèmica i excel·lència. No és un rànquing acadèmic sinó un rànquing universitari basat en el web amb l'objectiu de proporcionar una classificació global aproximada d'universitats del món en funció de la presència que tenen al web i el prestigi en termes de trànsit estimat, confiança i popularitat d'enllaços de qualitat. Aquestes dades ajuden els estudiants internacionals i el personal acadèmic a comprendre com de popular és una institució d'educació superior específica en un país estranger.

La font de la dada d'UniRank University Ranking es basa en un algoritme que inclou 5 mètriques web imparcials i independents extretes de 4 fonts de web intelligence:

 • Moz Domain Authority
 • Alexa Global Rank
 • SimilarWeb Global Rank
 • Majestic Referring Domains
 • Majestic Trust Flow

Les dades de mètriques web es recopilen la mateixa setmana per minimitzar les fluctuacions temporals i maximitzar la comparabilitat.

UniRank ofereix rànquings per països, Espanya té una classificació de 75 universitats.
Nombre d'institucions classificades: 200 a escala mundial i 75 a escala nacional.

Classificació UIC Barcelona edició 2021

Posició mundial: 2.277
Posició nacional: 60

Des de 2018 Unirank publica quatre nous rànquings universitaris destinats a avaluar la presència i popularitat de les institucions d'educació superior a les xarxes socials en les quatre plataformes socials principals:

 

UniRank Facebook University Ranking

Aquest rànquing proporciona informació sobre l'adopció de la plataforma social Facebook entre les institucions d'educació superior i porta a la llista més completa d'universitats i col·legis amb presència oficial a Facebook. L’objectiu és proporcionar un índex de popularitat de cada universitat a la plataforma Facebook basat en el nombre total de likes, no té la intenció de classificar les institucions d'educació superior per la seva qualitat educativa o el nivell acadèmic dels serveis prestats.

Actualment, 10.121 d'un total de 13.813 institucions d'educació superior al món, incloses en la base de dades de UniRank, han adoptat una pàgina institucional oficial de Facebook.

Resultats edició 2020 Universitat Internacional de Catalunya:
Posició nacional: 25 de 75 universitats espanyoles amb 34.069 likes.

 

UniRank Twitter University Ranking

Aquest rànquing proporciona informació sobre l'adopció de la plataforma social Twitter entre les institucions d'educació superior i porta a la llista més completa d'universitats i escoles amb presència oficial a Twitter. L’objectiu és proporcionar un índex de popularitat de cada universitat en la plataforma Twitter basat en el nombre total de seguidors, no té la intenció de classificar les institucions d'educació superior per la seva qualitat educativa o el nivell acadèmic dels serveis prestats.

Actualment, 8.012 d'un total de 13.813 institucions d'educació superior al món, incloses en la base de dades de UniRank, han adoptat una pàgina institucional oficial de Twitter.

Resultats edició 2020 Universitat Internacional de Catalunya:
Posició nacional: 48 de 72 universitats espanyoles amb 15.780 seguidors.

 

UniRank Instagram University rànquing

Aquest rànquing proporciona informació sobre l'adopció de la plataforma social Instagram entre les institucions d'educació superior i porta a la llista més completa d'universitats i col·legis amb presència oficial a Instagram. L’objectiu és proporcionar un índex de popularitat de cada universitat en la plataforma Instagram basat en el nombre total de seguidors, no té la intenció de classificar les institucions d'educació superior per la seva qualitat educativa o el nivell acadèmic dels serveis prestats.

Actualment, 6.767 d'un total de 13.813 institucions d'educació superior al món, incloses en la base de dades de UniRank, han adoptat una pàgina institucional oficial d'Instagram.

Resultats edició 2020 Universitat Internacional de Catalunya:
Posició nacional: 35 de 65 universitats espanyoles amb 7.880 seguidors i 487 publicacions.

 

UniRank YouTube University Ranquings

Aquest rànquing proporciona informació sobre l'adopció de la plataforma social YouTube entre les institucions d'educació superior i porta a la llista més completa d'universitats i col·legis amb presència oficial a YouTube. L’objectiu és proporcionar un índex de popularitat de cada universitat en la plataforma YouTube basat en el nombre total de subscriptors, no té la intenció de classificar les institucions d'educació superior per la seva qualitat educativa o el nivell acadèmic dels serveis prestats.

Actualment, 8.381 d'un total de 13.723 institucions d'educació superior al món, incloses en la base de dades de UniRank, han adoptat una pàgina institucional oficial de YouTube.

Resultats edició 2020 Universitat Internacional de Catalunya:
Posició nacional: 30 de 72 universitats espanyoles amb 3.830 subscriptors.

 

unirank

Ranking Web of Universities
1.724
Posició mundial
667
Posició europea
53
Posició nacional

Gener 2021*

Ranking Web of Universities és un sistema de classificació per a les universitats que té l'objectiu de fomentar la presència acadèmica al web, donant suport a iniciatives d’Open Access que augmentin la difusió del coneixement científic i cultural que generen les universitats.

La metodologia es basa en els indicadors següents: presència (suspès), impacte (50%), obertura (10%) i excel·lència (40%). Es publica dues vegades a l’any, al gener i al juliol.

Nombre total d'institucions classificades: 11.994.

Nombre d'institucions classificades a Espanya: 265.

Nombre d'institucions classificades a Europa: 5.774.

Indicador Posició
Impacte 3.644
Obertura 1.679
Excel·lència 1.826

 

Ranking Web Of Universities

Scimago Institutions Rankings (SIR)
= 535 de 4.126
Posició mundial
= 52 de 69
Posició nacional

El Scimago Institutions Rankings (SIR) és un rànquing que analitza els resultats de recerca de les universitats i institucions de recerca en l’àmbit mundial i les classifica segons un indicador compost que combina tres conjunts diferents d’indicadors basats en el rendiment de la recerca, els resultats de la innovació i l’impacte social mesurat per la visibilitat que tenen al web. Aquest rànquing té com a font la base de dades Scopus.

En l’edició 2021 els resultats utilitzats són del període de cinc anys que van del 2015 al 2019.

Scimago classifica UIC Barcelona en les posicions següents:

 • Classificació mundial: = 535 de 4.126
 • Classificació d'Europa occidental: = 317 de 707
 • Classificació nacional: = 52 de 69

Scimago

UI GreenMetric World University Ranking on Sustainability
589 de 912
Posició Mundial

UI GreenMetric World University Ranking on Sustainability és una iniciativa d’Universitas Indonesia que es va dur a terme per primera vegada l’any 2010.

L’objectiu d’aquest rànquing és mesurar la situació actual i les polítiques relacionades amb el campus verd i la sostenibilitat a les universitats a escala mundial mitjançant una enquesta en línia en la qual es recull la informació en sis pilars:

 1. Entorn i infraestructura (SI) (15 %)
 2. Energia i canvi climàtic (CE) (21 %)
 3. Residus (WS) (18 %) 
 4. Aigua (WR) (10 %)
 5. Transport (TR) (18 %)
 6. Educació i recerca (ED) (18 %)

La Universitat Internacional de Catalunya ha estat classificada en el rànquing mundial en la posició 589 de 912 universitats. 

Consulteu-ne els resultats aquí.

GreenMetric World University Ranking

 

Posició en els principals rànquings nacionals

Fundación CYD
16/76
Posició nacional

En aquesta 7a edició del Rànquing CyD, hi han participat 76 universitats espanyoles (de les quals 48 són públiques i 28 són privades).

El Rànquing CyD, amb un enfocament multidimensional, ofereix indicadors per mesurar i comparar el rendiment de les universitats en les seves diferents àrees d'activitat mitjançant l'anàlisi d'indicadors, 37 en l’àmbit institucional, classificats per grups de rendiment (alt, intermedi i reduït) i agrupats en sis dimensions: Ensenyament i Aprenentatge; Recerca; Transferència de Coneixement; Orientació Internacional; Contribució al Desenvolupament Regional i Inserció Laboral (aquest últim en el rànquing d’Àmbits).

El Rànquing CyD permet mesurar i comparar el rendiment de les universitats en dues categories:

Categoria institucional.
Ofereix l'anàlisi en el conjunt de la universitat.

Categoria d’àmbits de coneixements.
Ofereix l'anàlisi del conjunt de titulacions de grau i màster que pel seu grau d'homogeneïtat conformen un determinat àmbit temàtic. En aquesta edició UIC Barcelona ha participat en l'àmbit d'ADE i Dret. Les activitats acadèmiques que han avaluat l'àmbit d'ADE a UIC Barcelona han estat: Grau en Administració i Direcció d'Empreses, Grau en Publicitat i Relacions Públiques, Màster Universitari en Gestió Sanitària i Màster Universitari en Direcció d'Empreses i Sistemes de Producció.

Les activitats acadèmiques que han avaluat l'àmbit de Dret a UIC Barcelona han estat: Grau en Dret i Màster Universitari en Advocacia. El Rànquing CyD, encara que no ofereixi una posició única de cada universitat, ordena en funció del nombre d'indicadors que han obtingut un rendiment alt, intermedi i reduït. UIC Barcelona, en aquesta 7a edició, ha destacat pel seu nombre elevat d'indicadors d'alt rendiment:

En la categoria institucional, a la dimensió de "Contribució al desenvolupament regional".
Resultats globals

En la categoria d’àmbit de coneixement, en l'àmbit d'ADE.
Resultats globals per àmbit

 

Ranking CYD

U-Ranking
7 de 12
Nivell Global. U-Ranking
29 de 32
Nivell Global. U-Ranking Volum

L’U-Ranking d’universitats espanyoles (indicadors sintètics del sistema universitari espanyol) és un projecte conjunt de la Fundació BBVA i l’IVIE (Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques). A la 8 ªedició 2020 s'analitzen un total de 70 universitats, 48 públiques i 22 privades, cobrint el 97% del Sistema Universitari Espanyol en termes de nombre d'estudiants de grau i analitza més de 3.300 graus i dobles graus. Els resultats es presenten en dos formats diferents:

 • L’U-Ranking, que classifica les universitats segons el seu rendiment-docent i de recerca i innovació- segons la dimensió de la institució per fer-les comparables.
 • L’U-Ranking Volum, que classifica les universitats segons el volum total de resultats- docents i de recerca i innovació de les universitats espanyoles- i, per tant, la dimensió de la universitat juga un paper en la mateixa juntament amb el rendiment de cada institució. 

Les dues dimensions que s’analitzen en aquest rànquing són: docència i investigació i innovació.

A la 8 ª edició 2020 s'analitzen un total de 70 universitats, 48 públiques i 22 privades, cobrint el 97% del Sistema Universitari Espanyol en termes de nombre d'estudiants de grau i analitza més de 3.300 graus i dobles graus.

U-Ranking UIC Barcelona resultat global 

Universitat

Nivell

índex

UIC Barcelona

7

0.9

(1) Distingint 12 nivells

U-Ranking UIC Barcelona resultats per dimensions

Dimensió

Nivell

Índex

Docència 1

3

1,1

Recerca i innovació 2

12

0,7

(1) Distingint 7 nivells
(2) Distingint 17 nivells

U-Ranking Volum UIC Barcelona, resultat global

Universitat

Nivell

Índex

UIC Barcelona

29

0.3

(1) Distingint 32 nivells

U-Ranking Volum UIC Barcelona resultats per dimensions 

Dimensió

Nivell

Índex

Docència 1

27

0.3

Recerca i innovació2

32

0.2

(1) Distingint 30 nivells
(2) Distingint 34 nivells

U-Ranking. Inserció laboral
9 de 67
Rànquing global

En aquesta VIIIª edició d'U-Ranking 2020 s'inclou un índex sintètic d'ocupabilitat que inclou un estudi detallat de l'ocupabilitat dels titulats i els seus resultats d'inserció laboral per branques d'ensenyament i universitats.

Les dades es basen en la situació en 2018 dels titulats en 2013-14 als 4 anys de graduar-se. Els 3 indicadors que valoren la inserció laboral són:

 • Taxa d'afiliació
 • Afiliats en grup de cotització "titulats"
 • Base mitjana de cotització 

Posició UIC Barcelona en l'índex sintètic d'inserció laboral

UniversidadRanking globalTaxa d'afiliacióContractats com a titularsBase mitjana de cotització

UIC Barcelona1980,20%76,90%27.534

(1) 67 universitats analitzades

Posició UIC Barcelona en les branques: Ciències Socials i Jurídiques i Ciències de la Salut

BrancaRànquingTaxa d'afiliacióContractats com a titularsBase mitjana de cotitzacióEgressats% egressats universitat

Ciències socials i jurídiques1982,02%66,30%26.08741659,5%

Ciències de la salut2877,04%93,20%30.41428340,50%

(1) 67 universitats analitzades
(2) 56 universitats analitzades

Inserción laboralImatge eliminada.

Fundación Compromiso y Transparencia
3 de 26 universitats privades
Transparents

La Fundación Compromiso y Transparencia té per objectiu impulsar el bon govern, la transparència, la rendició de comptes i l’impacte social de les institucions, basant-se en el fet que la informació de la web sigui:

 • Visible: la informació s’ha de poder captar de manera senzilla.
 • Accessible: la informació s’ha de poder captar de manera fàcil sense permisos.
 • Actualitat: la informació ha d’estar al dia.
 • Integralitat: la informació ha de ser completa.

Es distingeixen 27 indicadors que avaluen la transparència de la universitat en tres categories amb les següents puntuacions:

 • Transparent: universitats privades que compleixen almenys 36 dels 48 punts de transparència entre els que s'han d'incloure els indicadors d'estats financers i informe d'auditoria.
 • Translúcids: universitats privades que compleixen al menys 25 dels 48 punts de transparència.
 • Opacs: universitats privades que tenen menys de 25 punts de transparència.

UIC Barcelona es troba en el grup dels transparents; compleix 41 dels 48 punts de transparència.

Compromís transparència

Dyntra
= 51/79
Universitats espanyoles
4/29
Universitats privades

Dynamic Transparency Index (Dyntra) té com a objectiu mesurar la informació pública de governs, administracions públiques, partits polítics, càrrecs electes i els diferents actors socials d’una manera dinàmica, eficient, transparent i oberta. S’ha elaborat un estudi sobre la transparència pública de les universitats espanyoles basat en l’avaluació del nivell de transparència d’aquestes a través de la metodologia Dyntra.

Metodologia

Analitza la transparència de les universitats a través de 137 indicadors agrupats en cinc grups diferenciats: 1. Transparència institucional; 2. Comunicació pública; 3. Participació i col·laboració ciutadana; 4. Transparència economicofinancera; 5. Transparència en la contractació de serveis.

 

Indicador 2020
Global 57 de 137 indicadors (41, 61%)
Transparència institucional 33 de 71 indicadors (46, 48%)
Comunicació pública 15 de 22 indicadors (68,18%)
Participació i col·laboració ciutadana 6 de 20 indicadors (30 %)
Transparència economicofinancera 3 de 9 indicadors (33, 33 %)
Contractacions de serveis 0 de 15 indicadors (0 %)

 

 

Dyntra

Taxa d'inserció laboral
91,7 %
Taxa d'inserció laboral