30/10/2023

UIC Barcelona es classifica per primera vegada en la matèria de Ciències Socials en el rànquing THE, i manté la seva classificació en la de Clínica i Salut

UIC Barcelona es classifica per primera vegada en la matèria de Ciències  Socials en el rànquing internacional Times Higher Education World University Rankings by subject. I manté la seva classificació en la matèria de Clínica i Salut.

En aquesta edició de 2024, en la matèria de Ciències Socials UIC Barcelona obté la posició 801+ de les 997 universitats classificades a escala mundial, i a escala nacional ocupa la posició 38+ de les 44 universitats classificades. En la matèria de Clínica i Salut, UIC Barcelona manté la seva posició 601-800 d’entre les 1.059 universitats classificades, i en l’àmbit nacional es posiciona a la forquilla 15-38 de les 43 universitats que apareixen en el rànquing.

Les disciplines que s’inclouen en la matèria de Clínica i Salut són Medicina, Odontologia, així com d’altres que estan relacionades amb la salut. En la matèria de Ciències Socials, s’inclouen les disciplines d’estudis de Comunicació i Mitjans, Política i Estudis Internacionals (inclosos estudis de desenvolupament), Sociologia i Geografia.

En la matèria de Clínica i Salut, UIC Barcelona incrementa els indicadors i millora puntuació en quatre dels cinc pilars: qualitat de la recerca, perspectiva internacional, entorn de la recerca i docència. En l’àmbit nacional, UIC Barcelona ha obtingut la tercera posició en l’àrea de perspectiva internacional, després de la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Barcelona.

Times Higher Education World University Rankings by subject ofereix una classificació de les millors universitats del món per àmbits, que cobreixen onze àrees temàtiques (Arts i Humanitats, Empresa i Economia, Clínica i Salut, Ciències de la Computació, Educació, Enginyeria, Dret, Ciències de la Vida, Ciència Física, Psicologia i Ciències Socials), i proporciona una descripció general de les millors institucions del món per estudiar la disciplina escollida.

La metodologia utilitzada en el World University Rankings by subject es basa en els divuit indicadors d’acompliment utilitzats a Times Higher Education World University Rankings, agrupats en cinc pilars: ensenyament, entorn de la recerca, qualitat de la recerca, indústria i perspectiva internacional. Aquests es recalibren per adaptar-los a cada àmbit de manera individual.

Metodologia del Rànquing THE WUR by Subject:

L’Oficina de Dades Estadístiques i Rànquings de UIC Barcelona té com a objectiu mesurar l’acompliment de les diferents dimensions que componen la Universitat a través de les dades i l’evidència, que permeten visibilitzar-la tant a escala nacional com internacional a través de l’impacte social que produeixen els rànquings i llistats.