Observatori de la Intel·ligència Artificial i les Noves Tecnologies

Objectius i funcions

UIC Barcelona disposa de l’Observatori de la Intel·ligència Artificial i les Noves Tecnologies (OIANT), que té com a objectiu una doble tasca: formar les noves generacions d’estudiants en l’àmbit de la intel·ligència artificial i fomentar el diàleg i el coneixement d’aquesta temàtica entre el públic general.

Seguint aquesta mateixa línia d’actuació, l’OIANT ha estat creat per dissenyar i implementar un pla de formació transversal per a l’alumnat de grau de UIC Barcelona. En aquest sentit, l’observatori treballa per a què tots els estudiants de la Universitat tinguin els coneixements i les competències òptimes sobre intel·ligència artificial i d’altres tecnologies emergents, com ara la robòtica o la fabricació additiva.

Paral·lelament, l’OIANT també pretén propiciar el debat públic sobre les implicacions ètiques i socials d’aquestes tecnologies. Així mateix, l’Observatori organitza conferències, seminaris, taules rodones i jornades amb ponents d’alt nivell per debatre i fomentar el coneixement d’aquest matèria.

Per dur a terme els seus objectius, l’OIANT ha promogut la creació de grups de treball i reflexió a cadascuna de les facultats de UIC Barcelona. Aquests grups estan formats per membres del personal docent i investigador, experts de l’àrea corresponent, membres dels col·legis professionals implicats i professionals d’empreses rellevants del sector que correspongui.

Organització

L’observatori està dirigit pel Dr. Gabriel Fernández Borsot. El Dr. Fernández Borsot és enginyer industrial per la UPC i llicenciat en Filosofia per la UB. És docent de UIC Barcelona des de fa més de quinze anys i desenvolupa la seva investigació sobre les implicacions antropològiques de la tecnologia.

Contacte

Podeu contactar amb l’observatori a través de l’adreça de correu electrònic següent: oiant@uic.es