17/05/2024

UIC Barcelona escala posicions en el rànquing internacional Times Higher Education Young University Rankings 2024

La Universitat Internacional de Catalunya se situa en el rang 201-250 d’entre les millors universitats a escala mundial

UIC Barcelona torna a ser classificada en el rànquing internacional Times Higher Education Young University Rankings. A escala mundial, puja de forquilla i ocupa la posició 201-250 de 673 universitats classificadesa escala nacional se situa en la posició 8-16 de 32 universitats espanyoles.

En aquesta edició, UIC Barcelona ha millorat els resultats respecte de l’anterior en tres dels cinc pilars que conformen el rànquing: docència (+7,2 %), entorn de la recerca (+3,7 %) i perspectiva internacional (+2,2 %). 

Davant d’aquesta classificació, la Universitat es manté entre les tres primeres universitats espanyoles en la dimensió de perspectiva internacional i en percentatge d’estudiants internacionals.

THE Young University Rankings proporciona una classificació de les millors universitats del món fundades des de 1974 fins a l’actualitat, és a dir, que tenen 50 anys o menys. 

En l’edició 2024 hi ha hagut un total de 673 universitats classificades davant de les 605 de l’edició de l’any passat, és a dir, s’han incorporat 68 universitats noves en aquesta classificació internacional.

La metodologia utilitzada en el Young University Rankings es basa en els mateixos divuit indicadors de rendiment utilitzats en THE World University Ranking que mesuren les diferents àrees que componen la universitat: docència, qualitat de la recerca, entorn de la recerca, ingressos de la indústria i perspectiva internacional, ajustant les ponderacions per adaptar-se al perfil de les universitats joves. 

L’Oficina de Dades Estadístiques i Rànquings de UIC Barcelona té com a objectiu mesurar l’acompliment de les diferents dimensions que componen la Universitat a través de la dada i l’evidència, que permeten visibilitzar-la tant a escala nacional com internacional a través de l’impacte social que produeixen els rànquings i els llistats.