01/02/2023

Quaranta-tres nous doctors reben la imposició del birret, amb motiu de la festivitat de Sant Tomàs d’Aquino

Acadèmics, familiars i amics van acompanyar els quaranta-tres doctors en un acte que representa la culminació d’una llarga carrera per aconseguir el doctorat. Aprofitant la festivitat de Sant Tomàs d’Aquino, patró de les universitats, l’acte d’investidura, celebrat el 27 gener, va tenir lloc a l’Aula Magna de UIC Barcelona. A més a més, es van atorgar cinc premis extraordinaris de doctorat 2022

En començar, Marta Gámiz, gestora de centre de l’Escola de Doctorat, en nom de Núria Casals, directora de l’Escola, que va haver d’excusar la seva absència, va donar la benvinguda als nous doctors. A continuació, va anar nombrant-los un per un i el rector els va imposar el birret.

Tot seguit, va ser el torn de Carles Francesc Baeza, representant dels nous doctors, que va aprofitar per agrair a totes les persones que els han donat suport durant aquest temps d’estudi per fer el doctorat. Especialment va agrair a la Universitat. “Formem part d’un prestigiós llegat —va dir—; és un honor i una alta responsabilitat amb els que ens precedeixen i amb els que vindran”.

Per la seva banda, Cristina Monforte, vicerectora de Recerca, Innovació i Transferència de Coneixement, va animar els acabats de doctorar a continuar amb la tasca de recerca que “és un servei a la societat”. “La recerca —va remarcar— és una feina oculta, amb molts alts i baixos, però sovint hi ha moments per cridar, una altra vegada, ‘eureka!’”.

Finalment, el rector Alfonso Méndiz, que va presidir l’acte, els va dir: “Sou el nostre llegat i la nostra continuïtat, el testament que volem deixar a la nostra societat. Sou els nostres ambaixadors i, en certa manera, també els nostres braços que fan possible el projecte de UIC Barcelona de fer d’aquest món un món més habitable”.

A l’acte també es van atorgar cinc premis extraordinaris de doctorat a la millor tesi per als diferents àmbits de coneixement: un, en Arquitectura i quatre, en Ciències de la Salut, en les diferents línies de recerca: Ciències Bàsiques, Medicina, Fisioteràpia i Odontologia.