29/06/2023

UIC Barcelona i Ticare col·laboren per desenvolupar un estudi centrat en el tractament de la periimplantitis

Amb aquesta col·laboració, les dues entitats de referència en l’àmbit de l’odontologia tenen la voluntat de contribuir a la reducció dels casos de periimplantitis que es produeixen quan es fan tractaments amb implants dentals

Fruit de l’acord, UIC Barcelona i l’empresa Mozo-Grau desenvoluparan un projecte de recerca amb els implants Ticare. Centrat en el diagnòstic, la prevenció i el tractament de les malalties periodontals i periimplantàries, el projecte estarà liderat pel Dr. Conrado Aparicio, el Dr. Ramón Pons i el Dr. Alberto Monje, tots ells investigadors i docents de la Facultat d’Odontologia. El tractament quirúrgic amb els implants Ticare es farà en una clínica especialitzada en implantologia i periodòncia de Barcelona.

L’implant dental ha demostrat ser un tractament d’èxit. No obstant això, un cert volum d’implants es perd a causa de la periimplantitis, fins i tot després de l’osteointegració. Segons diversos estudis, la prevalença de periimplantitis varia entre el 18 % i el 47 % dels pacients. En concret, un estudi realitzat a Espanya entre 275 pacients amb dades de 474 implants mostra una prevalença de periimplantitis del 24 % en pacients i el 20 % en implants.

Davant l’evidència científica de la importància d’aquestes malalties, el tractament de la periimplantitis pretén frenar la pèrdua òssia i restablir i mantenir la salut dels teixits tous i durs. L’objectiu d’aquest acord de col·laboració entre UIC Barcelona i Ticare és precisament contribuir al coneixement que millori els resultats en el tractament de la periimplantitis i en definitiva redundi en benefici de la salut periimplantària dels pacients.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)