03/02/2021

L'exalumna Nerea Amorós Elorduy escollida finalista en el premi internacional Moira Gemmill per a dissenyadores joves

L'organització ha valorat els deu anys de treball a l’Àfrica de l'Est desenvolupant projectes enfocats en el desenvolupament infantil i l'assistència a refugiats

Nerea Amorós Elorduy, alumna de la promoció 2010-2011 del Màster Universitari en Cooperació Internacional en Arquitectura Sostenible d'Emergència i actual professora col·laboradora del programa, ha resultat finalista en el premi internacional Moira Gemmill, que atorguen The Architectural Review i The Architect’s Journal. El premi forma part dels W Awards, que reconeixen la contribució global de les dones a la professió, promouen models a les dones joves i fomenten el respecte, la diversitat i la igualtat en l'arquitectura. En concret, el Premi Moira Gemmill reconeix dissenyadores menors de 45 anys, amb èmfasi en una cartera d'assoliments i de projectes acabats.

L'exalumna de UIC Barcelona School of Architecture treballa, actualment, al capdavant de Creative Assemblages, un estudi d'arquitectura i recerca amb seu a Kampala (Uganda). Durant els últims deu anys, ha treballat intensament a l’Àfrica de l'Est en projectes arquitectònics enfocats en els àmbits del desenvolupament de la infància i de l'assistència a refugiats. “És un honor haver estat nominada i quedar finalista d'aquest premi, ja que no hi ha gaires premis internacionals destinats a les dones en l'àmbit de l'arquitectura. A més a més, és molt esperançador veure que es reconeix la feina d'una dècada enfocada en temes com el desenvolupament de nens i nenes i l'assistència als refugiats, temes que, normalment, no són gaire atractius en l'àmbit de l'arquitectura”, destaca.

Entre les finalistes de la nova edició del premi destaquen, a més a més, altres talents emergents internacionals que inclouen Cristina Monteiro, cofundadora de l'estudi londinenc DK-CM, Verónica Villate, cofundadora de l'estudi paraguaià Mínimo Común i Ana Clemente, Laura Lluch, Núria Vila, Eulàlia Daví, Ariadna Artigas i Cristina Gamboa, totes elles cofundadores de la cooperativa d'arquitectes Lacol, amb seu a Barcelona. El premi està dotat amb 10.000 lliures i la guanyadora definitiva es donarà a conèixer el pròxim 10 de març.