31/10/2022

Mikel Palomera: ‘El parc automòbil a Espanya envelleix i cada vegada costarà més renovar-lo’

El director general de SEAT i Cupra a Espanya, Mikel Palomera, va ser el convidat del primer Alumni Breakfast d’aquest curs. L’acte, al qual van assistir mig centenar d’antics alumnes i professors de UIC Barcelona, va tenir lloc el 26 d’octubre a l’Aula Jardí de la Universitat

L’acte va començar amb la benvinguda a càrrec de José Ignacio Parellada, president de la Junta d’Alumni de la Universitat. Tot seguit, David Ortega, antic alumne d’ADE i soci directiu d’Improva Consulting, va introduir el col·loqui amb Mikel Palomera.

El directiu de SEAT i Cupra España va oferir una visió global del mercat automobilístic a la península. Va tractar qüestions com l’envelliment dels automòbils i la problemàtica que genera en la contaminació o la seguretat viària, passant pel carsharing, el rènting o la crisi dels semiconductors, fins al posicionament de la marca més jove de la casa, Cupra. 

En aquest context, Palomera va parlar de la incertesa econòmica i tecnològica, d’inflació i de la caiguda de models com el dièsel. Tot això fa que la prioritat dels espanyols no sigui el cotxe. I probablement, si ho és, tindran altres alternatives al cotxe elèctric”, va comentar Palomera, qui va esmentar que estem davant un “mercat espanyol crític, amb un parc envellit, sense incentius per a la compra de cotxes i amb unes indústries poc cuidades”. 
A tot això, en opinió del directiu, cal afegir-hi que, amb unes fàbriques totalment enfocades al model de combustió, la transformació a la producció 100 % elèctrica a Espanya es pot allargar massa, ja que “el cicle de producte d’un model a un altre és de 9 anys”. I, per tant, la venda de cotxes no augmentarà. 

Al tancament de la conversa, el director general de SEAT i Cupra es va mostrar molt optimista amb l’evolució de la marca semiprèmium, Cupra, al nord d’Europa. I augura un futur del negoci de venda d’automòbils totalment lligada al control de les dades, tant de futurs usuaris com dels actuals clients. 

El rector de la Universitat, el Dr. Alfonso Méndiz, va tancar l’acte amb unes paraules d’agraïment per al convidat i els organitzadors d’Alumni Breakfast Club, el departament d’Alumni & Careers.