Finançament Cultural

Tipus de programa
Cursos d'especialització
Durada
des del 07-01-2025 al 31-03-2025
Crèdits
3 ECTS
Preu
172,00€ / ECTS x 3 = 516,00€. *Preus corresponents a l’any acadèmic 2024-2025.
Horari
Per determinar. Sessions de dues hores dos dies a la setmana.
Llengua
Castellà o anglès
  • Inici
  • Programa
  • Requisits d'admissió

La captació de recursos econòmics és el repte més gran que actualment té qualsevol projecte cultural. Els canvis polítics, econòmics, tecnològics i socials esdevinguts des de començaments de segle han alterat els tradicionals models de finançament dels sectors culturals. Aquesta situació ha obligat a gestors i promotors culturals a cercar alternatives financeres per aconseguir fer realitat les seves propostes. És important que el gestor cultural conegui les diferents eines de finançament per poder destriar quines millor s'ajusten a les característiques del seu projecte i poder elaborar l'estratègica financera més correcta per a l'obtenció dels recursos econòmics necessaris que facin realitat el seu projecte.

El curs té com a finalitat dotar el gestor cultural dels coneixements necessaris per a la gestió financera de projectes i institucions culturals.

Direcció i coordinació

Direcció

Christoph Pasour

crpasour@uic.es

Llicenciat en Història de l’Art i Estudis Audiovisuals per la Universitat Lliure de Berlín (Alemanya) i la Universitat d’Edimburg (Regne Unit). Productor de televisió. És autor d’articles per a diaris i revistes sobre art de mitjans i cinematografia. Va ser director de projectes i conservador al Museu de Cinematografia a Potsdam, Alemanya; editor comissionat en el departament de cinema de la cadena de televisió cultural 3sat (Alemanya, Àustria i Suïssa). També ha participat en el desenvolupament de guions (ficció / no ficció) per a companyies de producció a Berlín i Hamburg. Ha estat productor/autor de documentals des del 2005 per a companyies de producció a Berlín, Hamburg i Barcelona per a emissores com ART, 3sat, ARD, ZDF, RAI, YLE, TV3. Actualment dirigeix el Màster Universitari en Gestió Cultural de UIC Barcelona.

Coordinació

Claudia Balboa Salas

cbalboa@uic.es

Graduada en Conservació i Restauració de Béns Culturals per la Universitat del País Basc i Màster universitari en Gestió Cultural per la UIC Barcelona. Ha treballat com a gestora cultural de l'Institut Cervantes de Pequín i participat en la conceptualització del Master Plan de Langyuan Station, per transformar aquesta àrea industrial de Pequín en una àrea dedicada al desenvolupament de les indústries culturals i creatives del país. Després de la seva experiència a la Xina, va tornar a Espanya l'octubre de 2018 com a directora del Centre de la Cultura del Rioja. Un equipament municipal lligat a una destinació enoturística va dissenyar el pla director i la programació cultural, social i formativa per reobrir-lo. El 2020, es va establir com a consultora cultural independent i va col·laborar juntament amb l'empresa Langyuan New Times Culture en la definició del pla de desenvolupament cultural de la ciutat xinesa de Wuzhen. També ha col·laborat amb l'estudi d'arquitectura Mono Office en la producció d'instal·lacions artístiques com “I Want to be the Future: The Anatomy of Technological Seduction” —desenvolupada juntament amb l'artista xinesa Cao Fei— per a la Whitechapel Gallery de Londres i l’Alserkal Avenue de Dubai. Actualment, coordina els estudis de postgrau en Gestió Cultural de UIC Barcelona.

Section

Pla d'estudis i assignatures 2024-2025

Assignatures del curs 1 Type Període ECTS
Finançament Cultural Type: OB Període: Segon trimestre ECTS: 3
  • ECTS: European Credit Transfer System
  • Període: període del calendari
  • (a): assignatures impartides en anglès

Professors

Miquel Bastons

Doctor en Filosofia per la Universitat de Navarra i Doctor en Direcció d'Empreses per l'IESE. Professor agregat de la Universitat Internacional de Catalunya. Degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UIC. Autor de llibres i articles especialitzats en el procés de presa de decisions en les organitzacions.

Ramón Castells 

Doctor en Gestió de la Cultura i del Patrimoni. Llicenciat en Econòmiques i gestor cultural. Investigador en l’àmbit de les indústries culturals i especialista en finançament de la cultura. Responsable de l’Àrea de Coneixement del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts CoNCA, on fa el seguiment de l’evolució de les polítiques culturals i dels sectors culturals i artístics catalans. Familiaritzat en l’ús d’indicadors d’avaluació de les polítiques i de l’activitat cultural del país. En l’àmbit docent, imparteix classes en diferents cursos i el màster de gestió cultural sobre viabilitat econòmica i finançament de projectes culturals.

Requisits d'admissió

Sol·licitud d’informació i admissió

Si estàs interessat en cursar aquest curs de formació contínua de la UIC Barcelona, contacta amb la Secretaria de la Facultat d’Humanitats a través del següent correu electrònic: secretariahumanitats@uic.es