08/03/2023

Alumnes de prop de vint graus diferents i vuit universitats participen en la clausura de l’‘Student Academic Conference 2023’

La sessió de clausura d’enguany ha anat a càrrec de l’escriptor i conferenciant internacional Pedro Díaz Ridao. Amb la conferència “Caring leadership”, Díaz Ridao tancava la temàtica del SAC 2023, “Caring for the Future”, enllaçant-lo amb què significa ser un bon líder

En aquesta nova edició de l’Student Academic Conference (SAC), hi han participat uns vuitanta estudiants en un total de vint-i-quatre equips formats per alumnes de divuit graus diferents de les universitats catalanes UPC, UB, UAB, ESADE, Abat Oliba i UPF, a més a més de la nostra, i de la UNIR.

Durant el matí del dissabte passat, 4 de març, els grups van presentar la seva ponència davant d’un jurat format per professors de diferents universitats catalanes, els quals havien de fer una selecció de quatre projectes finalistes i un de guanyador. La selecció es va donar a conèixer després de la ponència de clausura.

El guanyador va ser el grup format per tres alumnes de salut de UIC Barcelona: Alondra Guzmán, d’Infermeria, i Oliver Tohidi i Sofía Vicente, de Medicina. El títol de la ponència era: “The impact of the COVID-19 epidemic on university students mental health and life”.

D’altra banda, Pedro Díaz Ridao va parlar de la manera de treballar el bon lideratge, amb la ponència “Caring leadership”. Ho va resumir en tres elements clau: l’autoconeixement, la motivació dirigida per la intel·ligència i la cura de l’entorn: “Decidir és escollir —va dir— i escollir és renunciar”. Per tant, explicava, “l’important és demanar perdó quan calgui, demanar ajudar i fer passes endavant. Que l’enemic més gran de la cura del lideratge és la soledat”.