13/12/2022

El projecte Sportcademic de UIC Barcelona, seleccionat en la convocatòria d’una plataforma de blockchain entre més de 150 propostes mundials

La iniciativa, liderada pel professor de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials de UIC Barcelona Pablo Agnese, és l’única proposada per una institució acadèmica i pretén continuar acostant aquesta tecnologia a la universitat

El projecte Sportcademic de UIC Barcelona ha estat un dels seleccionats en l’última convocatòria mundial de la plataforma de blockchain Stellar, una de les primeres i més reconegudes xarxes descentralitzades d’ordinadors que certifiquen informació. La iniciativa, liderada per Pablo Agnese, i amb el suport de l’equip de UIC Barcelona —format per Laura Rubio i Frederic Van Dyck—, és l’única que prové d’una institució acadèmica i es basa a incentivar, finançar, registrar, certificar i donar seguiment a la carrera acadèmica i esportiva de les joves promeses.

“Fa un temps que treballem en aquesta proposta emprenedora i que ajustem el projecte per poder ser atractius en diferents convocatòria. És un veritable privilegi haver estat seleccionats per una de les plataformes pioneres i més reconegudes del sector”, afirma Pablo Agnese, reconeixent la feina que hi ha hagut darrere del projecte fins a arribar aquí.

Ser seleccionats ha permès a l’equip de Sportcademic participar en el bootcamp organitzat per la blockchain de Stellar, un espai virtual on han pogut continuar treballant en el projecte i interactuant amb altres professionals del sector: “Ha estat una experiència meravellosa. Una setmana intensa d’entrenament i formació en la qual ens han pressionat per poder treure el millor de nosaltres i aconseguir una demo del nostre projecte, com un producte demostrable”, ens explica el professor de UIC Barcelona.

L’equip de Sportcademic continua treballant en aquest projecte amb l’objectiu de seguir acostant la blockchain a la universitat i l’emprenedoria.


Stellar