10/09/2021

Tret de sortida de #CapTalentSenseFutur, la campanya anual per reforçar el programa de beques i ajuts de UIC Barcelona

La iniciativa ha estat creada amb la voluntat de respondre a les necessitats econòmiques dels alumnes amb talent, perquè no es quedin enrere en els seus estudis

UIC Barcelona, a través del Departament de Desenvolupament Corporatiu de la Universitat, ha engegat la iniciativa #CapTalentSenseFutur. Es tracta d’una campanya anual de mecenatge que té l’objectiu principal de reforçar el programa de beques i ajuts de la Universitat i que, d’aquesta manera, ajudarà a respondre a les necessitats econòmiques dels alumnes amb talent, perquè no es quedin enrere en els seus estudis.

Actualment, la Universitat destina un total de 5,7 milions d’euros en beques i ajuts que beneficien aproximadament 2.500 estudiants, la qual cosa suposa més d’un 30 % del total dels alumnes de UIC Barcelona. A partir d’aquesta xifra, la Institució vol anar més enllà engegant aquesta iniciativa: #CapTalentSenseFutur és una nova via de col·laboració en la qual poden participar fent una donació membres de la comunitat UIC Barcelona (PDI, PAS, Alumni, estudiants), així com empreses, famílies o particulars.

La campanya estarà activa fins a finals de desembre del 2021. Les donacions recaptades a través d’aquest projecte de mecenatge es destinaran a finançar els estudis d’alumnes de la Universitat. Es podran beneficiar dels ajuts els estudiants de la Institució matriculats en graus que es trobin amb dificultats econòmiques per poder assumir el cost total o parcial de la matrícula.

#CapTalentSenseFutur va sorgir l’any 2020, en plena pandèmia, per ajudar els alumnes i les famílies dels estudiants impactats per la COVID-19. La iniciativa va aconseguir recaptar més de 35 mil euros, una quantitat que va permetre ajudar econòmicament 42 alumnes de vuit nacionalitats diferents, de grau i postgrau, de diverses titulacions. Ara, la iniciativa pretén institucionalitzar-se en el temps i cada curs s’engegarà amb un propòsit diferent: enguany, per ampliar el fons de beques i ajuts de la Universitat.