15/11/2022

500 corredors i 150 voluntaris omplen els camins de Collserola en l’Antena Solidària

La 6a edició de la cursa Antena Solidària Trail Pedralbes va tenir lloc diumenge 13 de novembre, al matí, partint de la plaça del Monestir de Pedralbes, i fent un recorregut pels camins de Collserola. En total, més de 500 esportistes i de 150 voluntaris que han corregut i treballat per tenir un impacte directe en l’educació d’infants a Ghana i a Barcelona

L’Antena Solidària Trail Pedralbes és una cursa que busca tenir un impacte directe en l’educació de les generacions més joves a Ghana, a través de NASCO Feeding Minds —que aquest any celebra el seu desè aniversari—, i finançar beques per a l’escola d’educació especial Moragas, a Barcelona. Està organitzada pel Col·legi Major Pedralbes i l’Associació de Veïns del barri de Pedralbes, i patrocinada per UIC Barcelona.

A més a més, una quinzena d’estudiants de Fisioteràpia, majoritàriament dels dos últims cursos, dirigits pel professor Pol Serra, hi han participat com a voluntaris en l’àrea de recuperació de la cursa. Així, els corredors que ho van necessitar van poder ser assistits pel futurs fisioterapeutes, amb diferents intervencions com el massatge i els estiraments, per disminuir el to muscular i el drenatge dels metabòlits producte de l’exercici, disminuir la fatiga i afavorir el retorn a la normalitat.

Aquesta és la sisena edició d’una cursa que, des de 2016 —amb el parèntesi pandèmic pel mig— any rere any ha anat augmentant de participants i de voluntaris. Va néixer gràcies a l’impuls d’Ousman Umar, fundador de NASCO, que va emprendre un viatge amb només dotze anys i va caure en el parany de les màfies en el seu llarg recorregut de cinc anys fins arribar a Europa.

D’altra banda, i amb una voluntat de no deixar de banda institucions necessitades de Barcelona, cada any s’ha beneficiat una entitat diferent de la ciutat. En aquesta edició, l’Escola Moragas, una escola cooperativa d’educació especial del Barri de Pedralbes, serà l’altra beneficiada de l’acció d’aquesta cursa.

Amb sortida i arribada a la plaça del monestir i amb un caràcter festiu, 500 corredors han tingut l’ocasió d’afrontar alguna de les tres distàncies de l’Antena Solidària: mitja marató (22,5 quilòmetres), una trail (11 quilòmetres) i la caminada popular (8 quilòmetres). El recorregut uneix la històrica plaça del Monestir de Pedralbes amb l’antena de Sant Pere Màrtir, l’antena solidària.

Enguany, l’Antena Solidària Trail Pedralbes s’emmarca dins dels actes de celebració dels 25 anys de UIC Barcelona. El rector de la Universitat, Alfonso Méndiz, va ser l’encarregat de donar els trofeus als guanyadors de la mitja marató. Méndiz va aprofitar per agrair als organitzadors la tasca feta i es va mostrar content “de veure quanta solidaritat es veu aquí” i satisfet per ser el nou patrocinador. “Espero —va afirmar, mostrant el seu amor pel cinema— que, com a Casablanca, aquest sigui l’inici d’una llarga amistat”.