30/10/2020

Carla Mozas rep el premi Clinical Research de la Federació Europea de Periodòncia

El guardó reconeix el treball de la investigadora com la millor recerca clínica d’Europa del 2019. L’assaig clínic realitzat en pacients consisteix en la modificació de les pròtesis per millorar el tractament de la mucositis periimplantària

Carla Mozas, investigadora de l’àrea de Periodòncia de la Facultat d’Odontologia, ha rebut recentment el premi Clinical Research de la Federació Europea de Periodòncia (EFP) per la seva participació en l’estudi “Adjunctive effect of modifying the implant‐supported prosthesis in the treatment of peri‐implant mucositis”. Concretament, el treball realitzat per la Dra. Mozas s’ha centrat a realitzar tota la part clínica de l’estudi des de la modificació de la pròtesi implatosuportada, quan el disseny de la pròtesi dificulta l’accés a la higiene en el tractament de la mucositis periimplantària, fins als controls durant els sis primers mesos dels pacients inclosos en l’estudi.
 
“Des del principi tot l’equip va creure en la necessitat de continuar amb les recerques i publicacions sobre les malalties periimplantàries atesa la seva prevalença”, explica Carla Mozas. “Després de la publicació, ens estem adonant de la repercussió clínica que està tenint l’estudi a causa de la senzillesa del protocol i l’alta efectivitat dels resultats”.
 
Aquest guardó se suma al Premi Fonseca 2020 a la millor publicació científica, atorgat a la Dra. Beatriz de Tàpia, que comparteix l’autoria principal de l’estudi amb la Dra. Carla Mozas.