14/03/2023

Cinc alumnes de UIC Barcelona guanyen el IV campionat bugaMAP de Fundació Mapfre

Els cinc participants, del grau en Administració i Direcció d’Empreses de UIC Barcelona, han guanyat la final del IV Campionat bugaMAP Catalunya i les Balears a la torre Mapfre de Barcelona

Un equip format per cinc estudiants d’Administració i Direcció d’Empreses de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) van guanyar ahir, dijous 9 de març, el IV Campionat bugaMAP Catalunya i les Balears en una final celebrada a la Torre MAPFRE, a Barcelona. Tots ells han hagut de prendre decisions relacionades amb la subscripció, reassegurança, inversions i despeses per aconseguir que la seva empresa sigui la que generi més valor, entre els quatre grups finalistes. El premi que han guanyat consisteix en una targeta regal individual valorada en 200 euros. 

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) ha guanyat per segona vegada el Campionat BugaMAP després de vèncer en l’edició del 2019. El business game MAPFRE, conegut com bugaMAP, és un joc de simulació empresarial que ensenya a estudiants universitaris i alumnes de postgrau de nombrosos països com funciona la gestió del negoci assegurador mitjançant l’adopció de decisions i la simulació de l’impacte que tenen en la quota de mercat, resultats i solvència de la companyia. 

En la fase classificatòria del certamen s’han realitzat vuit seminaris en els quals han participat prop de 200 alumnes de la Universitat de Girona, la Universitat de les Illes Balears, la Universitat de Lleida, la Universitat Abat Oliba, ESERP Business School, la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra i FUB Manresa. Tots ells han superat les proves relacionades amb aquest simulador d’assegurances (bugaMAP NO-VIDA) i han hagut de gestionar les empreses assignades per fer créixer les seves companyies i diferenciar-se de la resta del mercat simulat. 

En el lliurament de premis, hi han participat Montserrat Guillén, patrona de Fundació MAPFRE, i Joaquim Miró, director general territorial de MAPFRE a Catalunya i les Balears. Montserrat Guillén ha agraït a tots els participants la seva implicació en aquest campionat i ha subratllat la importància d’aquesta mena d’iniciatives per donar a conèixer la cultura asseguradora entre el públic universitari.