15/09/2022

Cinquanta professionals d’universitats d’arreu del món visiten UIC Barcelona

Prop d’una cinquantena de professionals d’universitats d’arreu del món han visitat UIC Barcelona, en el marc de l’EAIE Barcelona Campus Tour Experience. Els participants han tingut l’oportunitat de conèixer les instal·lacions del Campus Barcelona al matí i del Campus Sant Cugat a la tarda 

Han donat la benvinguda a la jornada el rector, Alfonso Méndiz, i Raquel Peula, responsable d’Admissions i d’Internacionalització. “Aquesta conferència, l’oportunitat de tenir amics d’arreu del món, és un regal”, ha assenyalat Méndiz. El rector ha destacat tres idees de l’ADN de UIC Barcelona: la multiculturalitat, la personalització i l’educació integral. “La internacionalització és al centre del nostre nom, el 32 % dels estudiants són internacionals i hi ha més de cent nacionalitats”, ha afirmat Méndiz, que ha afegit: “Els estudiants no són un número per a nosaltres. Són persones amb somnis, objectius i dificultats”.

Raquel Peula, per la seva banda, ha explicat als assistents les fortaleses de UIC Barcelona i n’ha remarcat diversos aspectes: l’ensenyament adaptat, la capacitació pràctica, la recerca i la innovació, la presència en els rànquings i l’impacte social. 

Posteriorment, hi ha hagut una sessió de networking amb les facultats dels diversos departaments de UIC Barcelona (Relacions Internacionals, Admissions i els coordinadors acadèmics de mobilitat de cada titulació). 

Una visita per conèixer les instal·lacions i fer networking 

Ludvuig Lindlöf, professor d’Administració i Direcció d’Empreses a la Universitat de Halmstad, a Suècia, es mostra satisfet amb la visita a UIC Barcelona. “Estem interessats en els programes educatius de UIC Barcelona i voldríem veure les possibles col·laboracions entre les institucions. Vaig decidir venir perquè volia veure en persona com és el Campus”, explica. 

Leoncio Monjarás, de la Universitat Panamericana de Mèxic, apunta: “Som socis número u, tenim molt bones relacions. Com que som uns socis molt units, volíem fer networking i ampliar els acords. Avui en dia hi ha molta mobilitat, la majoria d’estudiants demanen internacionalitzar-se, i aquest em sembla un escenari ideal”.

Ida Söderlund, coordinadora internacional de la Universitat Linnaeus, de Suècia, creu que aquest esdeveniment és una gran oportunitat. “M’ha encantat veure el Campus en persona, tenim un acord de col·laboració i volia veure’l. Crec que l’atmosfera d’aquest esdeveniment és molt maca i és molt interessant conèixer la gent de la Universitat. De moment, també hem pogut veure els estudis de Comunicació i m’han agradat molt”, sentencia.

Silvia Recoder, professora de Psicologia de UIC Barcelona i coordinadora de Mobilitat Internacional, també ha apuntat que “aquesta trobada de networking és una molt bona oportunitat per posar cara a algunes persones i establir un contacte personal, que és molt més estret i proper que un correu electrònic”.