04/09/2023

Conrado Aparicio, nou vicerector de Recerca, Innovació i Transferència de Coneixement

Des del dia 1 de setembre, el Dr. Conrado Aparicio és el nou vicerector de Recerca, Innovació i Transferència de Coneixement de UIC Barcelona. S’incorpora a la Junta de Govern de la Universitat i assumeix la tasca de continuar impulsant el talent dels investigadors i investigadores de UIC Barcelona, potenciar la recerca de qualitat, l’excel·lència i la transferència de coneixement a la societat

Conrado Aparicio és enginyer de Materials de Formació. Amb una dilatada experiència docent i investigadora tant a escala nacional com internacional, el Dr. Aparicio es va incorporar l’any 2021 a la Facultat d’Odontologia de UIC Barcelona en el marc del programa FBA Fellows, impulsat per la Fundació Bosch Aymerich, i des del 2022 és també catedràtic en l’àrea de Recerca de la Facultat d’Odontologia. Conrado Aparicio forma també part de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) com a investigador associat i, a més a més, és membre del Col·legi d’Experts de l’Institut Americà d’Enginyeria Mèdica i Biològica (AIMBE).

Expert en Ciència i Enginyeria de Biomaterials, el Dr. Aparicio es troba dins del Ranking of the World Scientists: World´s Top 2% Scientists, la classificació de referència internacional que realitza la Universitat de Stanford en la qual es destaca el 2 % dels investigadors més citats del món d’acord amb la trajectòria científica que tenen i el camp d’expertesa durant l’any 2021. Al llarg de la seva trajectòria com a investigador, Conrado Aparicio i el seu equip han treballat en recerca multidisciplinària sobre biomaterials i interfícies bioinspirades per dirigir respostes biològiques envers la reparació o regeneració de l’os i les mucoses, així com per prevenir infeccions bacterianes en aplicacions dentals i de cirurgia maxil·lofacial i ortopèdica.

El nou vicerector de UIC Barcelona també és coinventor de múltiples patents i els projectes de recerca del seu equip han estat finançats per agències, fundacions i empreses nacionals, dels Estats Units i la Unió Europea, en grups i col·laboracions interdisciplinàries entre enginyers, biòlegs i clínics.

El fins ara catedràtic en l’àrea de Recerca de la Facultat d’Odontologia pren el relleu en el càrrec a la Dra. Cristina Monforte, que continua a la Junta de Govern com a vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Professorat de la Universitat.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)