23/06/2022

Consuelo León, de l’IESF UIC Barcelona, guanyadora als Premis Alares 2022

La investigadora de l’Institut d’Estudis Superiors de la Família (IESF) i directora del Postgrau en Polítiques Familiars, Consuelo León, ha estat guardonada als XVI Premis Alares 2022 a la Conciliació de la Vida Familiar, Laboral i Personal, al Foment de la Coresponsabilitat i de la Responsabilitat Social. Concretament, León ha estat seleccionada en la categoria universitats i escoles de negoci, en la modalitat que distingeix el professorat i personal investigador.

Els Premis Alares 2022 són un dels reconeixements més consolidats que, des de fa setze anys, distingeixen els mitjans de comunicació, empreses, institucions, agents socials, líders i professionals acadèmics que visibilitzen més bé la conciliació i la coresponsabilitat en els seus treballs. Les candidatures guanyadores i els accèssits es van donar a conèixer ahir, 22 de juny, en una gala híbrida.

Aquests premis han seleccionat un total de trenta-dos finalistes per a onze categories, entre més de 350 projectes presentats.

La professora León ha guanyat el premi a la categoria universitats i escoles de negoci, per a la modalitat que distingeix el professorat i personal investigador. Juntament amb León, van quedar finalistes els professors Djamil Tony Kahale Carrillo, de la Universitat Politècnica de Cartagena i Estíbaliz Pérez Asperilla, de la Universitat a Distància de Madrid.

En aquesta setzena edició, Ses Majestats els Reis d’Espanya han acceptat de nou la Presidència d’Honor, per la qual cosa la Fundació Alares va comunicar tota la resolució dels premiats, bases legals, acta del jurat a la Casa de Sa Majestat el Rei, com a resposta a aquest suport institucional a la conciliació, la gestió de la diversitat i la inclusió a Espanya.

Consuelo León, a més a més de ser responsable de la Unitat d’Igualtat i Inclusió i directora de l’Observatori de Polítiques Familiars, des del 2017 dirigeix el Postgrau en Polítiques Familiars, en el qual hi ha alumnes de quinze nacionalitats i és completament en línia. Precisament, el postgrau està alineat amb els Premis Alares, ja que es tracta d’un programa orientat a formar responsables –públics i privats– de dissenyar programes i polítiques de conciliació, polítiques familiars i també d’inclusió i igualtat d’oportunitats.