24/02/2021

Consuelo León publica el llibre “Teletrabajo y conciliación en el contexto de la COVID-19”, una recopilació d’articles sobre la situació de la dona durant la pandèmia

Vint-i-un experts i acadèmics de diferents institucions han participat en l'obra emmarcada en el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere del Govern d'Espanya 2020

La pandèmia de la COVID-19 és una nova realitat que ha afectat la nostra manera de treballar, de relacionar-nos i de créixer com a persones i com a professionals. Un nou context que requereix una mirada diferent. El resultat és un llibre editat per Consuelo León i en el qual col·laboren vint-i-un experts i acadèmics de diferents institucions de tot el món, que incorporen a aquesta compilació de dotze articles diferents perspectives —jurídica, sociològica, econòmica, laboral, educativa— sobre la situació de les dones a tot el món, que han teletreballat, tingut cura i compartit un espai domèstic petit i, a vegades, han estat sotmeses a situacions de precarietat, incertesa i violència.

L'obra, que ha sortit a la llum en un temps rècord, assenyala que des d'un inici la pandèmia ha aguditzat en alguns països la violència intrafamiliar i de gènere, com és el cas de Colòmbia; per  la qual cosa aquesta situació pot convertir-se en una gran oportunitat per buscar solucions i desenvolupar estratègies de prevenció, educació i sensibilització de manera coordinada i global.

Teletrabajo y conciliación en el contexto de la COVID-19. Nuevos retos en el marco de la prevención de la violencia de género y la calidad de vida de las mujeres (PEVG 2020) ha estat editat per Thomson Reuters Aranzadi i és una obra emmarcada en el conjunt d'accions dutes a terme per UIC Barcelona en el marc del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere del Govern d'Espanya, segons l’acord subscrit pel conjunt de les universitats catalanes a través del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.