15/12/2022

Deu investigadors de UIC Barcelona, entre els més influents del món

Deu investigadors de UIC Barcelona han estat inclosos en el prestigiós Ranquing of the World Scientists: World Top 2% Scientists de la Universitat de Stanford, que reuneix prop de 200.000 científics de 26 àrees diferents. Un total de 3.711 dels seleccionats són espanyols. El rànquing, que es publica en la revista Elsevier, ha estat elaborat a partir de diversos paràmetres, com el nombre de publicacions indexades, citacions rebudes, índex h, coautoria o un indicador compost (score).

Quatre investigadors de UIC Barcelona que formen part d’aquest rànquing pertanyen a la Facultat d’Odontologia. Es tracta del professor de l’àrea de Periodòncia de la Facultat d’Odontologia Alberto Monje; del catedràtic i responsable de l’àrea de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial, Federico Hernández-Alfaro, del responsable de l’àrea de Periodòncia, José Nart, i del catedràtic en l'àrea de recerca, Conrado Aparicio.

Per part de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut figuren en el rànquing els professors del Departament de Medicina Ramon Grimalt i María Teresa Fernández-Figueras, així com la directora mèdica de la Fundació ACE, vinculada a UIC Barcelona, Mercè Boada. 

En el rànquing també hi figuren Román Pérez i Xavier Gil, professors del departament de Ciències Bàsiques i membres del Bioengineering Institute of Technology (BIT) de UIC Barcelona. Tots dos han rebut aquest reconeixement per l’impacte de les seves publicacions sobre biomaterials per a la regeneració de teixits.

Finalment, completa la presència en el rànquing l’investigador Lorenzo Chelleri, de UIC Barcelona School of Architecture.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)