22/12/2022

Dos grups d’alumnes de la Facultat de Ciències de l’Educació guanyen la 14a edició del Taller Transversal de Sostenibilitat

El 25 de novembre passat va tenir lloc la nova edició del Taller Transversal de Sostenibilitat, organitzat per l’Oficina de Cooperació i Desenvolupament Sostenible. “Acció climàtica, salut i compromís social” va ser la temàtica entorn de la qual prop de 200 alumnes, repartits en 46 grups, van presentar els seus projectes de recerca. Els dos grups guanyadors van ser de la Facultat de Ciències de l’Educació 
 

El Taller Transversal de Sostenibilitat és una jornada anual oberta a tota la comunitat universitària en la qual es treballa de manera interdisciplinària alguna qüestió vinculada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Professors, experts externs i estudiants de tots els graus poden reflexionar i compartir projectes de recerca vinculats amb la sostenibilitat en un espai comú.

Els guanyadors d’aquesta edició van ser alumnes de la Facultat de Ciències de l’Educació. 

D’una banda, en la modalitat de projecte de recerca, els estudiants David Álvarez, Daniel González, Arnau Bolós i Marco López van presentar la seva anàlisi amb el títol “Àlbum de l’ecologista”, sota el paraigua de l’assignatura d’Ensenyament i Aprenentatge de les Ciències Experimentals I, de 2n curs del grau en Educació Primària. 

D’altra banda, en la modalitat de proposta didàctica van guanyar Nora Verbo Llamas, Abril Rota Rodríguez, Pol Solà Torres i Aina Roqué, de 1r curs del grau en Educació Primària i Infantil. En el context de l’assignatura de Llengua Anglesa I, van presentar la seva proposta amb el nom de “Lapbook for Primary Children Endangered Areas”.

Des de primera hora del matí, la jornada va començar amb les exposicions orals dels projectes de recerca presentats pels alumnes entorn dels ODS 3, 13 i 17. En aquesta ocasió, els grups eren estudiants d’Educació Infantil i Primària, d’ADE, de Publicitat i d’Infermeria, i van ser avaluats per un tribunal d’experts en sostenibilitat, format per membres del PDI i del PAS de la Universitat i professionals externs.

La jornada es va tancar amb la conferència de la professora Carme Llasat, catedràtica de Física de l’Atmosfera de la Universitat de Barcelona. Llasat va començar felicitant UIC Barcelona per ser una universitat “líder en el camp de l’acció climàtica i compromís social”.

Durant la seva intervenció, la professora de la UB va fer un repàs de les diferents conseqüències del canvi climàtic i va acabar fent una “crida molt gran a canviar el comportament” cap a conductes més sostenibles.