21/01/2022

Dos grups d’alumnes d’Educació guanyen en la 13a edició del Taller Transversal de Sostenibilitat

El 25 de novembre va tenir lloc la 13a edició del Taller Transversal de Sostenibilitat: Aigua per un món sostenible. Enguany, al concurs de projectes de recerca, s’hi van presentar 220 alumnes agrupats en 54 grups en els quals tenien l’opció d’escollir entre la modalitat taller pràctic o pòster científic. Dos dels grups guanyadors han estat d’alumnes de la Facultat de Ciències de l’Educació

En total, el concurs ha premiat tres grups: dos per a la modalitat de pòster científic, i un per a la de taller pràctic. Els grups d’alumnes d’Educació que s’han emportat el reconeixement han estat per a pòster i taller. El tercer grup ha estat d’alumnes del Màster Universitari en Direcció d’Empreses i Sistemes de Producció, de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials.

El projecte “Cada gota compta”, format per les alumnes Queralt Güell, Mireia Garcia i Ania Berbel, del Grau en Educació Primària, s’ha emportat el premi de pòster científic. Com diuen les integrants del grup, l’objectiu principal de l’estudi de recerca és aprofundir en el tema de la contaminació, l’escassetat i el malbaratament de l’aigua, ja que són tres dels principals desafiaments de la societat del segle XXI.

D’altra banda, el grup guanyador de la modalitat de taller pràctic ha estat el projecte “Creation of a didactic resource for water purification and exploitation” (Creació d’un curs didàctic per a la depuració i l’aprofitament de l’aigua), format per les alumnes Irene Toranzo, Núria Mediero, Lea Serrallach, Júlia Nieto i Mar Melero del Grau en Educació Primària, edició bilingüe.

Amb el seu treball, les alumnes d’aquest grup plantegen les maneres de reutilitzar l’aigua, centrant-se en el desenvolupament i l’ús d’un filtre d’aigua fet amb materials assequibles per a tothom. Alhora, també fomenten la reflexió per buscar alternatives a l’ús d’aigua no potable i a l’augment de la conscienciació sobre el consum responsable d’aigua.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)