17/05/2021

Dues estudiants del Grau en Comunicació Audiovisual lideren una activitat sobre cinema al club juvenil Torxa

Sandra Burgalés i Camila Fernández-Cruz han transmès els coneixements que estan adquirint a la Facultat a un grup de noies d’entre vuit i dotze anys

Les estudiants de segon del Grau en Comunicació Audiovisual de UIC Barcelona Sandra Burgalés i Camila Fernández-Cruz han liderat durant tres setmanes una activitat sobre cinema al club juvenil Torxa, un projecte educatiu de lleure de l’Associació Cultural, Esportiva i Social Xaragall. Les alumnes han ensenyat com es pot fer un curtmetratge de manera professional a un grup de noies d’entre vuit i dotze anys, en una activitat que els ha permès transmetre els coneixements que estan adquirint a la Facultat. 

“El primer dia vam fer una sessió més teòrica, però a partir del segon vam començar a treballar en grups, simulant els diferents departaments que hi ha en una producció cinematogràfica” explica Sandra Burgalés, que afegeix que la iniciativa va quallar ràpidament entre les noies, que “van col·laborar i aportar idees des del primer moment”. A partir d’aquí, les estudiants de la Facultat van demostrar de manera pràctica les claus d’un dia de rodatge: la pressió, el temps, la importància del treball en equip i les repeticions de seqüències, entre d’altres. 

“Hem gaudit ensenyant i les noies s’han divertit aprenent, ha estat una experiència enriquidora”, relata Burgalés, que constata que el fet de “poder transmetre el coneixement que hem après a la Facultat a les generacions futures ens ha ajudat a interioritzar molts dels conceptes”. Per la seva banda, Camila Fernández-Cruz coincideix amb la seva companya: “Ens hauria agradat disposar de més temps per aprofundir en alguns dels conceptes, però la iniciativa ha estat engrescadora a tots els nivells”. Les dues estudiants també coincideixen en el fet que tornarien a repetir l’activitat sense dubtar-ho.