30/11/2022

El bisbe de Terrassa beneeix l’oratori de la clínica Cuides UIC Barcelona

El bisbe de Terrassa, Mons. Salvador Cristau Coll, ha beneït avui, 30 de novembre, l’oratori de la clínica Cuides UIC Barcelona, primera clínica universitària d’Espanya en cures pal·liatives, que es va presentar en societat el mes de febrer. Acompanyat del rector, Alfonso Méndiz; del president del Patronat, Miguel Ángel Cazcarra; del gerent de les clíniques de UIC Barcelona, Josep M. García-Navas; de la directora gerent de la Clínica, M. José Casas, i de membres de la Junta de Govern, el bisbe ha fet la benedicció de l’espai pensat per a totes aquelles persones que necessitin un lloc per recollir-se amb intimitat.

Cuides UIC Barcelona - Clínica Universitària de Suport en Malalties Avançades i Cures Pal·liatives va néixer a principis d’any amb la voluntat de cuidar i acompanyar de manera integral, activa i personalitzada totes aquelles persones que pateixen malalties avançades, així com les seves famílies. Integrada a la planta 2 de l’Hospital Universitari General de Catalunya, la tercera clínica universitària de UIC Barcelona disposa d’unes instal·lacions innovadores concebudes per crear un entorn confortable des d’on es pugui oferir un acompanyament integral, actiu i personalitzat del pacient i la seva família.

Basada en un model d’atenció centrat en la persona, la tercera clínica universitària de UIC Barcelona està formada per un equip multidisciplinari de professionals de diferents especialitats com la medicina, la infermeria, la psicologia, la fisioteràpia i el treball social. D’aquesta manera, la clínica ofereix no només atenció i control dels símptomes dels pacients, sinó també de les seves necessitats emocionals i psicològiques. Tot això, sense oblidar les famílies dels pacients, a les quals acompanya durant tot el procés de la malaltia.

En aquest context, la clínica disposa d’un oratori, pensat per a totes aquelles persones que necessitin un espai per recollir-se amb intimitat, el qual ha beneït avui el bisbe de Terrassa, Mons. Salvador Cristau Coll.

Al costat de l’atenció mèdica que s’ofereix a les instal·lacions de la clínica, Cuides UIC Barcelona també té altres serveis de suport en altres especialitats mèdiques, consultes externes amb atenció ambulatòria als pacients donats d’alta o primeres visites, atenció domiciliària i atenció en el dol.

A més a més, com a clínica universitària, Cuides UIC Barcelona no només permet oferir als alumnes de Medicina, Infermeria i altres graus de l’àmbit de les ciències de la salut un espai on puguin fer les pràctiques clíniques tutoritzades, sinó que també es converteix en un espai des d’on poden generar i transferir coneixement en l’àmbit de les cures pal·liatives, gràcies a la recerca que fa la Càtedra WeCare de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, i a la docència impartida en els graus en Medicina i Infermeria.

Cuides UIC Barcelona s’ha fet realitat gràcies també a la col·laboració de particulars i entitats. Com a mostra d’agraïment pel seu compromís i suport, a Cuides UIC Barcelona hi ha un mur de donants, obra del dissenyador Andreu Carulla, que presideix l’entrada, i que parla de tots els que han contribuït en el projecte.