01/12/2022

El Cicle Emprèn tanca amb una lliçó magistral pràctica sobre emprenedoria

Sota el guiatge de Sergi Bastardas, cofundador i Co-CEO de Colvin, aquesta cinquena sessió ha clausurat el segon Cicle Emprèn, organitzat pel Departament d’Alumni & Careers i el Vicerectorat de Recerca, Innovació i Transferència de Coneixement. Bastardas va explicar la seva experiència d’èxit, entrevistat pel professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació i periodista Francesc Cano, cap de recerca de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals CCMA.

“Colvin, un cas d’èxit. La digitalització del sector tradicional”. Aquest era el títol de la darrera sessió del Cicle Emprèn. Colvin és una empresa emergent de venda de flors i plantes, fundada per tres amics quan estudiaven a la universitat. En menys de sis anys, ha aconseguit digitalitzar un mercat tan tradicional com el de les flors i plantes, i s’ha fet un lloc al mercat europeu. Actualment és present a Espanya, Portugal, Itàlia i França.

Després d’una ràpida presentació de l’empresa, Sergi Bastardas va anar responent les preguntes de Francesc Cano, de manera que la sessió es va convertir en una lliçó magistral en forma de diàleg, en què també va poder intervenir el públic. Bastardas va explicar que la missió de Colvin “és construir un futur millor per a la indústria floral, muntant un ecosistema digital més eficient i sostenible”.

Lògicament, en una sessió amb aquesta temàtica, el periodista català va conduir cap aquí la conversa i li va preguntar sobre la diferència entre un emprenedor i un empresari: “L’emprenedor és el que, en el dia a dia, busca un impacte positiu i no la monetització directa”. A la vegada, Bastardas va afegir que la universitat li va obrir un horitzó en aquest sentit: “Teníem un club d’emprenedoria i, cada dia que venia un emprenedor, me l’emportava a dinar”.

Com que es tractava de la sessió que tancava el cicle, el rector de UIC Barcelona, Alfonso Méndiz, hi va assistir i va fer-ne la inauguració donant la benvinguda al ponent i agraint la bona organització de totes aquestes jornades, que busquen fomentar l’esperit emprenedor a través del hub d’innovació creat a la Universitat. “L’emprenedoria —va dir— ara mateix és el repte més gran que tenim”.